MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

13 ledna, 2014


Tak jsem se na ni těšila. Není nijak obsáhlá a spoustů informací už známe z knih. Takže moc nového jsem se nedozvěděla. Škoda, myslela jsem, že nám Paolini objasní nějaké nové věci a informace, které do knihy už nedostal. Ale přesto jsem ráda, že ji mám ve své malé knižní 'zásobě' :-)



Informace o knize


Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
Eragon: Průvodce po Alagaësii
Eragon's Guide to Alagaësia
-
-
Christopher Paolini
Olga Zumrová
Knižní průvodce
2009 originál / 2010 překlad
32
Fragment
978-80-253-1046-5

Anotace Databazeknih.cz:
Vítej Dračí jezdče! Gratuluji ti - být vybrán mezi Dračí jezdce je veliká čest. Sestavil jsem pro tebe průvodce, který představuje nejdůležitější národy, místa a věci v Alagësii. Pečlivě si jej prostuduj! Nejedenkrát mě zachránil před jistou smrtí. A může se stát, že na těchto poznatcích bude jednou záviset i tvůj život! Už se nemůžete dočkat čtvrtého pokračování Odkazu Dračích jezdců? Nejste v tom sami. Abychom vám čekání trochu ukrátili, přinášíme vám tuto unikátní ilustrovanou encyklopedii těch nejzajímavějších míst, postav a věcí v Alegaësii, kterou sestavil autor celé série, Christopher Paolini. Knihou provází sám Eragon, který bedlivému čtenáři prozradí i několik náznaků, jakým směrem se bude příběh vyvíjet dál. Kromě ilustrací v průvodci najdete také rozkládací modely, mapy, dopisy a řadu dalších vychytávek, jako je třeba kousek pravé dračí kůže. Christopher Paolini o knize říká, že to je nejzajímavější projekt, na kterém zatím pracoval, a že si opravdu užíval možnost pozorovat, jak ilustrátoři vdechují jeho Alagaësii život. Bez průvodce po Alagaësii se neobejde žádný správný fanoušek Eragona a jeho přátel!



Ukázka z knihy

Náhled knihy z nakladatelství fragment


Informace o autorovi

foto: Medium


Fragment.cz: Christopher Paolini se narodil 17. listopadu 1983 v USA Kennethovi a Talitě Paoliniovým. Nyní žije se svou rodinou v Paradise Valley v Montaně. Vyrůstal spolu se svou mladší sestrou Angelou (se kterou konzultoval jednotlivé pasáže Eragona, ostatně po ní pojmenoval i jednu postavu - "kořenářku-čarodějnici" Angelu). Paolini ukončil střední školu díky speciálnímu programu v 15 letech, kdy také začal psát Eragona. Trvalo celkem rok, než dal Eragona dohromady, a další rok, než mohl být Eragon vydán v nakladatelství. Jak sám přiznává, lákala ho univerzita, dokonce se i na jednu přihlásil a byl přijat (Reed College), ale uvědomoval si, že by neměl čas na propagaci své knihy ani na další psaní. Z tohoto důvodu také zatím studium na univerzitě odložil.



Knižní téma | Inheritance Cycle (Odkaz dračích jezdců) • pinterest

https://cz.pinterest.com/luculi/book-theme-inheritance-cycle/


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne