MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

30 ledna, 2022

 

První měsíc nového roku máme téměř za sebou. Bylo to opět rychlé. Ani nemrkneme a za chvíli budeme mít na krku zase velikonoce :-P. Každopádně jako start to bylo zatím docela v klidu. Práce je práce, o tom snad nemusím ani mluvit a jinak se snažím udržet v dobré náladě. I když s některýma pitomcema okolo je to opravdu neskutečná zkouška...

Na začátku ledna jsem si pořídila třetí díl Harryho v takovém tom sametovém vydání se zlatým vyraženým písmem a hvězdami. Nedalo mi to a po několika letech, kdy jsem na to koukala a neustále si říkala, že to nepotřebuji, jsem ten vlastní vnitřní nápor nevydržela. Našla jsem si totiž, že jsou ty vydání dvě a to starší bylo o stovku levnější. Navíc jsem měla slevu za nákupy, se kterými mi pomohl i brácha, který před vánoci nakupoval ve velkém pro sebe. Takže tomu nešlo odolat a naivně jsem si myslela, že mi ten třetí bude stačit, když je teda můj neoblíbenější. No, jenže pak na mě skočily v bazaru první dva díly za levný peníz a najednou byly knihy tři. A pak jsem měla narozeniny a knihkupectví mi poslalo slevu na objednávky z eshopu a k tomu jsem měla dárkový kupon z vánoc. Takže byly najednou na cestě další tři díly. A na závěr mi mamka pořád psala, jestli už mám všechny a ať si koupím zbytek. Asi tři dny po sobě se mě ptala, jestli mám objednáno a jestli ne, tak šup vzít to. No a tak je během jednoho měsíce sbírka celá :-D...



Teď z jiného soudku. V poslední době pořád dávám na seznam filmy a seriály, ale když na to přijde, koukat se mi nechce. Každopádně se konečně odvysílala poslední řada Času čarodějnic a tak jsem dlouho neváhala. Sice tam byly nějaké změny oproti knihám a u něčeho si ani nejsem jistá, jelikož si tu trilogii až tak nevybavuji, ale stejně mě to bavilo. A konečně nějaký příběh s upíry, který není trapný. Teď mám navíc možnost si znovu přečíst knihy a pak si dám repete i se seriálem a uvidím, jak moc jiné to vlastně je. Jinak serialzone mi hlásí další nejbližší seriály, které budou a to šestá řada Cizinky za 35 dní (jééééj) a Stranger Things za 154 dní :-D. Tak už se těším. A jaké seriály sledujete a jaké vás baví nejvíc? Máte nějaké závislácké, které byste sjížděli od rána do večera?

V půlce ledna jsme slavili moje narozeniny. Opět jsem si poručila oblíbený gyros, dort jsem tentokrát dostala od bráchovy přítelkyně a byl luxusní. A taky spoustu dárečků. A jeden nám spustil takovou mánii, ale to až později. K narozkám jsem dostala pěknou kytici, bonboniéru s čokoládami, každá byla jiná chuťově i tvarem. Dále sněžítko s Dobbym, náramek s céčkama od synovce a společenskou hru s tématem Harryho. Tu jsme hned vyzkoušely s mamkou a bráchovou přítelkyní. Hra byla trošku náročnější a chvíli trvalo, než jsme vlastně zjistily, jak máme hrát, ale nakonec to nebylo vůbec špatné. No a teď se právě vrátím, ta hra nás nějak nastartovala, protože zrovna ten den jsem dovezla Kris Kros, pár dní předtím jsme hráli Evropu - otázky a odpovědi, no a po Harrym jsme nějak začali ty hry sbírat nebo co. Během pár dní jsme koupili Znáte Evropu, Znáte Česko, Znáte český film, já jsem dotáhla klasické Člověče nezlob se a už to bylo. Nějak se nám ty hry nakupily :-D. Teď ještě sháníme Světový film, ale zatím se moc nedaří. Taky hrajete s rodinou a přáteli deskovky? Jaké vás baví?













V práci nám konečně přišlo Lego včetně novinek a mezi ním i můj oblíbený Mustang. Je teda pěkně drahý, takže si o něm nechám akorát tak zdát, nicméně mě to přimělo k tomu, abych vytáhla první krabici s modelem. Vybrala jsem si Mustang Boss 302 z roku 1969. Sbírka se mi hezky plní a pak už mě čekají jen dva poslední. Včera večer jsem tedy na autě začala pracovat, ale nebudu na to spěchat, ať to nemám zbytečně rychle hotové a můžu si to užívat.



Jinak volný čas trávím klasicky s knihami, nyní modelem, začala jsem si sama dělat gelové nehty, takže i tam se vyřádím s kreativitou, i když se zatím učím. Nebo se prostě flákám (naše oblíbená činnost s Maggie). Dokud nebude tepleji a slunečněji, tak té energie zrovna moc nemám :-P. Dneska bych se teda chtěla ještě dokopat k upečení bábovky. To je leden asi v kostce celý a níže najdete ještě info o přečtených knihách...




Články, které vyšly:




Přečteno za měsíc

Celkový počet přečtených knih: 4
Celkový počet přečtených stránek: 2383

 
První měsíc mi vyšel na celkem povedené knihy. Byla jsem spokojená a čtení si užívala, teda až na Dvory, ty mě dost zklamaly svojí klišoidní zápletkou a celkovým zpracováním jak z červené knihovny. Což není zrovna moje oblíbené téma. Nicméně zbytek knih mi to rozhodně vynahradil.










Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

2 komentáře:

  1. Ta tvoje knihovna!! Naprostá bomba! Dort vypadá naprosto božsky a udělala jsi mi obrovskou chuť na gyros!

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne