MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

01 ledna, 2019

Avatar

úterý, ledna 01, 2019 čeká na komentář
Avatar je posledním mým blogově webovým počinem. Začala jsem se sběrem informací v době, kdy šel film do kin a kdy mě naprosto nadchl. Nešlo ani o příběh, který připomínal desítky jiných, především Pocahontas. Ale šlo o efekty, hudbu, celkové zpracování, promyšlenost detailů a mnoho dalšího. A tak tady můžete v omezené míře vidět to hlavní, co jsem se rozhodla z blogu zachovat...

Filmy


James Cameron

James Francis CameronJames Francis Cameron (* 16. srpna 1954, Ontario, Kanada) je filmový režisér, producent, scenárista a trojnásobný držitel Oscara. Režíruje většinou akční nebo sci-fi filmy, které jsou často hodně dobře financovány a hodně inovační. Tématem bývají vztahy mezi člověkem a technologiemi. James Cameron režíroval také film Titanic, druhý nejvýdělečnější film všech dob. Také vytvořil sérii filmů o Terminátorovi.

V roli šéfproducenta natočil dokument Ztracený Ježíšův hrob (The Lost Tomb of Jesus), který odvysílal Discovery Channel 4. březen 2007.

Po úspěchu Titaniku se od filmu na dvanáct dlouhých let odmlčel a místo toho se pustil do objevných podmořských expedicí. V roce 2009 se na filmová plátna opět vrací se sci-fi snímkem Avatar. Snímek Avatar kombinuje hraný film s 3D animací a ilustruje střet duchovního světa s vyspělou moderní technologií lidstva.


Zdroj: wikipedie.cz
Více informací na wikipedie.cz nebo CSFD.cz


Soundtrack


Skladatel: James Horner
Dirigent: James Horner
Datum vydání: 15.12.2009
Vydavatel: Atlantic

Seznam skladeb na soundtracku

  1. ''You Don't Dream In Cryo. ....'' [06:09]
  2. Jake Enters His Avatar World [05:24]
  3. Pure Spirits Of The Forest [08:49]
  4. The Bioluminescence Of The Night [03:37]
  5. Becoming One Of ''The People'' Becoming One With Neytiri [07:43]
  6. Climbing Up Iknimaya - The Path To Heaven [03:38]
  7. Jake's First Flight [04:50]
  8. Scorched Earth [03:32]
  9. Quaritch [05:01]
  10. The Destruction Of Hometree [06:47]
  11. Shutting Down Grace's Lab [02:47]
  12. Gathering All The Na'vi Clans For Battle [05:14]
  13. War [11:21]
  14. Leona Lewis - I See You [04:20]

Zdroj: kfilmu.net



T4 Avatar Film Special


Dokumentární / Krátkometrážní
USA, 2009, 24 min

Hrají: James Cameron, Sigourney Weaver, Sam Worthington, Zoe Saldana, Giovanni Ribisi, Michelle Rodriguez, Stephen Lang, Matt Gerald

Obsah:
Alex Zane provádí krátkým promo dokumentem přibližujícím pozadí a tvůrce velkofilmu Avatar. Setká se se Samem Worthingtonem, promluví o ženských postavách se Sigourney Weaver, navštíví s producentem Johnem Landauem brainstormingovou pracovnu, vyzpovídá Jamese Camerona ohledně filmového rozpočtu... Svou cestu zakončí na londýnské premiéře.

Zdroj: csfd.cz


Avatar: Stvoření Pandory



Dokumentární / Krátkometrážní
USA, 2010, 23 min

Hrají: James Cameron, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Zoe Saldana, Stephen Lang, Stan Winston, Michelle Rodriguez, Giovanni Ribisi, Garrett Warren, James Horner


Obsah:

Měsíc po premiéře svého filmu AVATAR vypustil James Cameron do světa dokument, který, nejen fanouškům, přibližuje složitý proces natáčení. V několika kapitolách můžeme například vidět převádění hereckých pohybů do počítače skrz motion-capture, tvorbu speciálních efektů, trénink a choreografii soubojů, skládání hudby, nebo vymýšlení pandorského jazyka. Vznik snímku AVATAR byl možný jen s tou nejmodernější technikou.

Zdroj: csfd.cz




Herecké obsazení

Jednotlivé odkazy vás přesměrují na csfd.cz, kde už najdete v profilech herců podrobnější a aktualizované informace...

Sam Worthington ... Jake Sully
Zoe Saldana ... Neytiri
Sigourney Weaver ... Grace
Stephen Lang ... Miles Quaritch
Michelle Rodriguez ... Trudy Chacon
Giovanni Ribisi ... Parker Selfridge
Joel David Moore ... Norm Spellman
CCH Pounder (Carol Christine Hilaria Pounder)... Moat
Wes Studi ... Eytukan
Laz Alonso ... Tsu'tey
Dileep Rao ... Dr. Max Patel
Matt Gerald ... Lyle Wainfleet


Knihy

Avatar: Cesta do světa Jamese Camerona


Moc pěkná knížka, převážně obsahuje obrázky a kresby k Avataru. Různé návrhy postav, rostlin a jiných věcí. Hodně náčrtů a popisů. Jde o méně informativní knihu, ale fakoušci ocení spíše tu krásu obrázků. Mě osobně se strasně líbí :-)

Anotace:
Pro všechny, kteří propadli kouzlu filmu Avatar a chtějí mít kousek své Pandory doma. Tato kniha předkládá hlavní kreativní návrhy, od scénáře po skici, 2D obrazy a skutečné 3D modely a sochy, od počáteční fáze až po finální úpravy vizuálních efektů. Sbírka s více než 200 barevnými uměleckými díly obsahuje řadu unikátních kompozic od nejuznávanějších ilustrátorů, kteří dnes pracují ve filmové branži.

Odkazy: databazeknih.cz, goodreads.com








Avatar: Příručka pro přežití



Další kniha o Avataru. Zde je už méně obrázků, ale za to mnoho informací. Dozvíte se základní věci o fauně, floře, technologiích. Také o Na'vi, jejich zvycích, kultuře, o dalších kmenech, to jak žijí apod... Nechybí nějaké ty nákresy a náčrty.

Kniha je hodně zaměřená na fakta a popisy. Správnému fanouškovi Avatara nesmí chybět doma... Já sama jsem z ní hodně čerpala pro svůj blog o Avataru. Je to příručka plná faktů a detailů. Všechno, co dokázal režisér James Cameron za ty roky vymyslet a nastřádat.

Co se týče knih k Avataru, tohled je jedna z těch opravdu dobrých a kvalitních. Jiné jsou spíše jako kopie s pár údaji a obrázky, které v podstatě kopírují tuto knihu...

Anotace:
Terénní průvodce po Pandoře fascinujícím světě Avataru Jamese Camerona. Akční film natočený za pomoci nové generace zvláštních efektů nabízí originální filmový zážitek, v němž strhující příběh a pozoruhodně vystižené prostředí podtrhuje revoluční technologie. Avatar: Tajná zpráva o biologických a sociálních dějinách Pandory seznamuje milovníky filmu podrobněji s jeho dějištěm nádherným, civilizací nedotčeným měsícem ve vzdálené sluneční soustavě. Zpráva nabízí zevrubný popis Pandory včetně jejího exotického ekosystému a domorodých obyvatel zvaných Na'viové. Prostřednictvím fotografií, pozorování z terénu, vědeckých dat a osobních postřehů posbírali v tomto průvodci aktivisté brojící proti bezohlednému využívání a ničení Pandory všechny dostupné informace o Pandoře, které jim mohou pomoci přežít a zachránit nejen Pandoru, ale i Zemi. Ačkoli se ukázalo, že Pandora je mimořádně výnosný zdroj surovin, její prostředí od pohoří popírajících gravitaci po malé, ale smrtící vosy pekelnice a obrovské masožravé thanatory představuje trvalé nebezpečí pro každého, kdo se tam odváží. Tento manuál poskytuje velmi přesný a podrobný popis jedinečného přírodního prostředí Pandory, pozoruhodných živočichů a rostlin, ale také kulturních zvyklostí, jazyka a fyziologie domorodých obyvatel, jakož i přísně tajné popisy zbraní a techniky, které pozemská agentura RDA na Pandoře používá.

Odkazy: databazeknih.cz, goodreads.com


Filmové album


Další z fimových průvodců filmem. Docela jsem se těšila, až si knihu koupím. Nakonec jsem byla docela zklamaná. Informace velmi strohé. Jediné co mě zaujalo byly asi obrázky. Víc nadšená jsem byla z dalších dvou knih o Avataru, které jsem si koupila dříve...


Anotace:
Vítejte v blízké hvězdné soustavě, kde lidé objevili měsíc zvaný Pandora, domov lidu Na'vi a mnoha úchvatných stvoření. Objevte hloubku tohoto nového, čarokrásného světa. Ve filmovém albu naleznete spoustu obrázků z filmu a úžasných informací nejen o Na'vi!

Odkazy: databazeknih.cz, goodreads.com








Další podrobnosti



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne