MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

31 srpna, 2020

Měsíc s knihou - srpen

pondělí, srpna 31, 2020 6 komentářů
Za srpen to nebyla zrovna velká sláva. Jednak jsem měla o dovolené hlídání u mamky a tam mi schází moje domácká atmosféra, aby mě čtení bavilo. A ke konci měsíce jsem zase pro změnu byla zaseklá na jedné fantasy, která mě dost zklamala, ale nechtěla jsem ji odkládat, když šlo o poslední díl série. Což však mělo za následek, že mě kniha brzdila a já si nevzala nic jiného. A tak nakonec kupička přečtených knih má pouze čtyři kusy...


Celkový počet přečtených knih: 4
Celkový počet přečtených stránek: 1936


Přečtené knihy


Pán stínů • Cassandra Clare
Druhý díl série Temné lsti už byl takovým menším varováním, že se celý příběh stáčí někam, kde mi to moc nesedí. Po první knize jsem tedy viděla první náznaky zklamání, ale nenechala jsem se ještě příliš odradit.



Královna povětří a temnoty • Cassandra Clare
Ve třetím dílu jsem však měla oči dokořán otevřené a bylo jasné, že je zle. Knihu jsem sice úplně odložit nechtěla, ale ani jsem neměla potřebu ji nějak často brát do ruky a snažit se číst. Takže mi sežrala opravdu hodně času i chuti. Taková škoda, doteď jsem autorku měla ráda a její knihy jsem měla v oblibě. Samozřejmě znám mnohem lepší knihy, ale já to prostě brala jako oddechové čtení s tématem, co mě baví...



Kodex lovce stínů • Cassandra Clare, Joshua Lewis
Kodex působil jako hodně naučná kniha. Přece jen to bylo psáno jako učebnice a podle toho to taky vypadalo. Nudnější pasáže jsou však opepřeny vtipnými poznámkami, které tam vpisovali někteří nám známí hrdinové :-D.



Čas opovržení • Andrzej Sapkowski   
Konečně něco, co mi hned zlepšilo chuť ke čtení. Tentokrát to byla taková jednohubka, která mě docela navnadila a hned jsem si po přečtení musela vzít další pokračování. Geralt nezklamal. Sice to není postava v přední linii dění, což mě občas mrzí, ale když to vezmu všeobecně, daný svět mě docela baví.


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

6 komentářů:

  1. Zaklínače mám taky v plánu konečně dočíst. Před lety jsem četla první knihu - tedy, první ze ságy, myslím Krev elfů, nečetla jsem povídky, co tomu předchází. Takže bych si to ráda dala celé od začátku. Vím, že mě ta knížka tehdy straaašně bavila, ale víš jak. Těch knih je prostě tolik...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. Někdy mě to až děsí... Ale snažím se hlavně dočíst série, abych to měla uzavřené...

      Vymazat
  2. Přečetla jsi ale pěkné kousky. :) Já při výběru knih jsem měla docela štěstí a žádná mě nezklamala. I když Jako zabít ptáčka mi dalo zprvu zabrat. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Překvapivě velké množství lidí přečte za léto mnohem méně knih, než obvykle. :) Já to mám spíš naopak... Myslím ale, že 4 knihy nejsou vůbec špatné, navíc takhle tlusté. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak chápu, že lidi chtějí léto využít jinak než lezením v knihách 😁 U mě ale záleží nás tom, co mi zrovna přijde do ruky a jestli je to baví. Na to vliv na délku čtení...

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne