MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

02 prosince, 2019

Měsíc s knihou - listopad

pondělí, prosince 02, 2019 15 komentářů
Listopad byl opravdu plný knižní nadílky. Sice je pořád snaha o nějaké to šetření, ale někdy to prostě nevyjde. Stále si říkám, že nebudu za knihy tolik utrácet, ale na druhou stranu, já si skoro nic jiného nekupuji. Tak proč si neudělat radost? Navíc se blíží vánoce, doma si dárky dávat nebudeme, tak si koupím knihy sama. Celý rok jsem v práci tvrdě dřela, tak si zasloužím hezký konec roku... Jako neříkám, že mě ještě nové knihy nečekají. V prosinci mi dorazí jeden malý balíček a pak čekám na vánoční slevy, takže očekávám posledních asi pět knih a pro letošní rok končím :-D


Tak jo, ale teď se budeme věnovat listopadu. Jako první tedy dlouho očekávaná výhra. Pošta si samozřejmě dělala zase co chtěla a knihu poslala zpátky pořadateli. Musela jsem si tedy o ni napsat znovu. Ale dorazila a je konečně doma. Everless má moc krásnou obálku a už se těším na její přečtení.


Pak tu mám nějaké recenze. Druhý díl Zaklínače, protože jsem se potřebovala trošku nakoupnout a pokračovat v sérii. A čím lépe to udělat než recenzí, kterou člověk musí přečíst a má na ni termín? Dobře jsem udělala, kniha mě strašně nadchla, takže se brzy pustím do dalšího čtení :-) Druhou knihou je krimi V temnu, které na vás opravdu dýchne tou správnou atmosférou, kdy máte pocit, že neexistuje žádné štěstí ani dobro.




No a pak tu mám jeden nákup, kdy jsem využila slevy na knihy, plus zaměstnaneckého bonusu ve formě další menší slevy, takže jsem měla moc hezký součet procent dolů a hned toho zneužila. Pád Gondolinu jsem měla schovaný a odložený už od vydání. Dál jsem v plánu neměla nic dalšího, ale jak to tak dopadlo, tak nakonec přišla Země příběhů a já byla v pasti. Neodolala jsem :-D.





A co nového u vás? Taky občas bojujete s nákupy? :-P

Celkový počet nových knih: 9 papírových, 1 e-kniha



Listopad Celkově rok 2019
Koupené z vlastní kapsy: 7 55
Narozeniny, vánoce, svátek, za šablonu, výhry, za kupony, darované, co není z mé kapsy: 1 34
K recenzi: 2 29


Přečtené knihy

Ani s přečtenými knihami to nebylo tak zlé. Mercedes mě prostě baví, to  už víme. Zaklínač byl překvapením a docela jsem i jeho zhltla. Ta lepší z nás byla zajímavá kniha, která se točila kolem samých lží a konec byl dost překvapující. A V temnu, skvělé temné a depresivní krimi...


Celkový počet přečtených stránek: 2247



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

15 komentářů:

  1. Pěkná hromádka knih :) Užij si čtení :)

    OdpovědětVymazat
  2. Nevím, jak jsem to zvládla, ale listopad jsem měla bez jakékoliv nové knihy. :)) Za to prosinec bude horší - je 2. 12. a já už mám dvě doma a tři na cestě. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Páni, tak to se mi snad ještě nepodařilo, bez knihy. Ale doma už dochází místo, takže to bude velice brzy realita :-D

      Vymazat
  3. Pěkný počet knížek. Země příběhů má teda naprosto úžasné obálky. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Na Zemi příběhů se chystám už tak strašně dlouho, že je to ostuda. Nicméně když je teď série komplet, snad se k ní konečně dokopu.

    OdpovědětVymazat
  5. V minulém článku (komentáři) jsem se chtěla rozplynout nad tvým božím kalendářem se sovičkami, a zapomněla jsem, tak tedy teď! :D

    OdpovědětVymazat
  6. Moc pěkné nové kousky :) Na Everless se taky chystám už jen kvůli té kouzelné obálce a Pád Gondolinu je taky nutnost :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ani nemusím říkat, jak jsem ráda, že tam vidím Zaklínače a Pád Gondolinu <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak Tolkien u tebe je láska největší :-D A Zaklínače, to nevím že jsi četla :-)

      Vymazat
  8. Zaklínače si teď díky hře vybral i manžel a jsem zvědavá, co na něho řekne :D Pak se možná přidám i já.

    Jinak já myslela, že už moc nakupovat knihy do konce roku nebudu a už mám 4 nové eknihy :D A ještě mě čekají další :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky jsem si myslela, jak bude konec roku slaby, ale ono se vzdycky neco najde :-D

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne