MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

13 listopadu, 2019


Mám za sebou již deváté dobrodružství s vlkodlaky, upíry, fae a kdejakou další potvorou. Nevím kolik dílů autorka ještě plánuje, ale tak nějak jsem u této knihy zaznamenala, jakoby jí docházel dech. Už od začátku mi to přišlo překombinované a nedokázala jsem se začíst jako u předchozích dílů. Svět fae je pro mě stále záhadou, protože autorka toho příliš neprozradila, navíc nechápu rozdíl třeba mezi královnou víl a Šedými pány. Tentokrát se problémy nějak komolily a já nedokázala čtení úplně přijít na chuť.

Trošku mi vázl i text. Tentokrát jsem některé věty musela číst víckrát, protože mi unikal smysl. Buď mi to nebrala hlava nebo se někde zasekl překlad. Opravdu nevím. Tím pádem jsem občas tápala i v konverzacích a smyslu dané situace. Ale nakonec to nebyl až takový problém, protože příběh jako celek jsem chápala dobře.

Přišlo mi, že se tentokrát rozehrálo hned několik partií, ale ne všechno bylo úplně uzavřené. Nebo to bylo spíše nakousnuté, jenže byly důležitější věci, takže se prostě šlo dál. Například s novým vlkodlakem Sherwoodem to absolutně vyznělo do ztracena. Nicméně akce rozhodně nebylo málo, opět se to celé točí hlavně kromě víl. Hlavní postavy jsou stále stejné a nějaký větší posun se nekoná.

A i když kniha nebyla vyloženě slabá, nebyla to prostě jízda jako na začátku. Se zpětným ohlednutím mám pocit, jakoby toto pokračování bylo jen na zaplnění místa, protože se vlastně nedělo ani nic zásadního. Jen taková vata. Zabavit jsem se dokázala i tak, ale chyběl mi ten pocit, který jsem zažívala dříve, kdy jsem chtěla neustále jen číst a číst. Pro mě se kniha stala nejslabším dílem série.

Zvedla jsem ruku do výšky boku. „Tohle je úroveň mého podráždění, když mi někdo přiskočí na pomoc, i když to nepotřebuju.“

Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad:
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
Ohnivý dotyk
Fire Touched
Mercedes Thompson
9
Kateřina Niklová
Fantasy
2016 originál / 2016 překlad
272
Fantom Print
978-80-7398-351-2

Anotace Databazeknih.cz:
Mercy Thompsonová je oslavována jako „hrdinka, která nepřestává růst a přesto zůstává věrná sama sobě.“ A nyní je zpátky a brzy zjistí, že když se fae rozhodnou ublížit lidem, nejvíce trpí děti…
Napětí mezi fae a lidmi vrcholí. A když jsou kojotí měňavkyně Mercy a její druh, alfa vlkodlak Adam, povoláni zastavit zuřícíh
o trolla, padne jim do rukou něco, čím by bylo možné donutit fae stáhnout se a zastavit otevřenou válku: lidské dítě, které fae kdysi dávno ukradli.
Mercy, Adam a jejich smečka se však rozhodnou vzepřít se nejmocnějšímu vlkodlakovi v zemi, lidem i fae a ochránit chlapce za každou cenu. Kdo ale ochrání je samotné před chlapcem s ohnivým dotykem?

Po následující dva dny jsme se snažili opravit, co se dalo, a odváželi to, co bylo totálně zničené. Adamův přítel stavař si byl docela jistý, že dokáže zachránit štuk na domě.

Ukázka z knihy



Informace o autorce

foto: patriciabriggs.com

Databazeknih.cz: Američanka Patricia Briggs (1965) píše od roku 1990. První román, Masques, jí vyšel v roce 1993. Kniha neuspěla a autorčina sotva nastartovaná kariéra málem skončila dříve, než začala. Druhý román, Steal the Dragon (Riallina hra), se naštěstí prodával mnohem lépe a získal příznivé ohlasy i u kritiky. Kariéra autorky se tak pomalu rozbíhala a s každým dalším titulem stoupal prodej i počet fanoušků.
Rostoucí popularita knih Briggsové, spolu se schopností tvořit živé, přesvědčivé postavy, inspirovala nakladatele k tomu, aby autorku požádal, zda by nezkusila napsat moderní městskou fantasy. Briggsová výzvu přijala a podepsala smlouvu na knihy, jejichž hlavní hrdinkou se stala Mercy Thompsonová.


Knižní téma | Mercedes Thompson & Alfa a Omega • pinterest



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne