MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

31 srpna, 2021

  

Srpen byl celkem fajn měsíc, alespoň do té doby, než se přiblížila půlka. Na pátek třináctého budu opět vzpomínat dlouho, protože ta čtyřnohá princezna se rozhodla venku něco sníst, což jako řetězová reakce mělo následky na další dva týdny. A samozřejmě nepominu i počasí, které se téměř ze dne na den totálně pokazilo. A to jsem si já bláhová naivka myslela, jak do posledního dne srpna budu ještě jezdit k mamce na zahradu a třeba i vlezu do bazénu. Ale chyba lávky, místo toho tady už máme očividně podzim.




S Maggie už je to naštěstí lepší, ještě dobírá antibiotika, tak snad už to máme za sebou. Koupila jsem jí i náhubek na tu její mini tlamičku, což samozřejmě moc nedrží, zvlášť, když se s tím pere a sundává to. Třeba budu mít trpělivost to tu jedenáctiletou babku naučit. Bohužel stačila vteřina nepozornosti a už to bylo. Některý lidi jsou prostě hovada a hází do trávy všechno možný :-(...



Ale všechno to špatný, jsem se snažila i vyvažovat. V poslední době si ráda zajdu o přestávce v práci do vedlejšího obchodního centra a do pepca. Tam jsem třeba náhodou objevila chladící tašku Harry Pottera. Což byla předzvěst té velké akce, co pak byla vidět všude. Bohužel, z té jsem už nic nestihla, protože to bylo hned pryč. Ale mamka byla pohotová jinde a jelikož vlezla s tetou a malou sestřenkou do hračkářství, objevila Harryho a hned mi ho fotila. Takže mám navíc nové žolíkové karty a razítka, které vypadají jako figurky, tudíž našly místo vedle funko pop v knihovničce :-)...



Neopomenu ani to, že jsem vyhrála druhý díl Kate Daniels (teprve mi ale přijde domů) a tak jsem si pořídila z druhé ruky i díl první a následně trojku a čtyřku. Díky výdajům na veterině si musím počkat a zbytek dokoupit časem. Ale mám ohromnou radost, protože budu mít v knihovně další krásnou sérii, ladící obálkami. Což mě přivádí k tomu, že jsem dělala novou čistku a pár kousků vyřadila. Bohužel se nikdo neozval, tak to asi koncem týdne zkusím střelit v antikvariátu. Jestli mi teda za to nedají jen dvacku :-(... Kde prodáváte knihy vy?



Někdy minulý měsíc jsem si pořídila novou formu na bábovku, silikonovou. Bábovka byla super, moc hezký tvar to udrželo a jsem nadšená. Ale řeknu vám, bez té myčky umývat ty záhyby, to byla jak vyšší dívčí, nebo jak se to říká :-D... Máte taky doma více forem? Pečete?

Sedmého srpna 'oslavil' blog deváté narozeniny. Je šílené, jak to uteklo. I když na něm už nejsem každý den, tak ho i tak stále udržuji při životě a rozhodně ještě nějakou dobu budu. Už to necítím jako závilost, když jsem dříve každý den smolila články a pořád vymýšlela co psát. Dnes už zveřejňuji jen to co chci a kdy chci. Stejně si myslím, že většina čtenářů hledá zájem jinde. Přesto jsem ráda, že mám stále prostor, kde se můžu vypsat a kde pořád někdo chodí, aby si to přečetl. Děkuji :-)


A to je asi tak všechno. Mějte se fajn :-)

PS: S mamkou se rozmýšlíme nad Světem knihy, ale moc optimisticky to nevidím. Ani ten program letos koneckonců nestojí za to... A co vy? Jedete?


Články, které vyšly:




Přečteno za měsíc

Celkový počet přečtených knih: 4
Celkový počet přečtených stránek: 1687

 
Opět čtyři hezké kousky a téměř totožný počet stran jako minulý měsíc. Letos jsem si do čtenářské výzvy dala menší počet knih a stejně to stíhám jenom tak tak... Momentálně mám přečteno jen 32 knih, což je docela bída... :-/










Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

3 komentáře:

  1. Ahoj, knihy prodávám na Marketplace a na Facebooku po skupinách, a pak ještě na Databázi knih. Fakt je, že na tom člověk vážně nevydělá, obvykle prodám knížku, tak za půlku PC i s poštou. Ono to dost podstřelují ostatní a pak si to koupí spíš u nich :-(. Svět knihy na tom jsem byla jednou a úplně mě to nenadchlo musím říct :( takže pro mě znovu ne. Ráda bych zkusila Humbook, ale uvidím jak na tom budu finančně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to ja zas byla jednou Humbook a uz nikdy, to neni pro moji vekovou skupinu, ja se spise vic vyradim na SK, najdu si program, domluvim se treba i s ceskymi autory na podpis mimo program, ze se sejdeme a tak :-) tak tam to mam radeji, ale letos jsem si nenasla nic

      Vymazat
  2. Já jsem byla ráda, že jsem za srpen stihhla jednu knížku. V tom teple se vůbec nedalo číst. Asi by to chtělo klimatizaci. Už jsem koukala na nějakou firmu Vzdušín, ale moc tomu nerozumím. :D Tak bych snad nejradši pořídila klasický větrák. Naštěstí je září v tomhle už o dost smířlivější, takže se dá doma číst. Bohužel bydlím v bytě a nemám ani balkón, tak je to větrání fakt na nic. :(

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne