MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

29 dubna, 2021

   

Duben byl opět ve znamení toho, že ani letos pro mě nebude dobrý rok. Neustále nějaké problémy, které mi zrovna moc radosti nepřinášely a to jsem doufala, jak se všechno zlepší. Spíše jsem byla zničená, unavená a vystresovaná.

Jednak stále bojuji za změny v pracovní sféře. Úplně nejlepší by byla asi absolutní změna místa, ale to mi jaksi není přáno. Navíc v dnešní době s covidem je to ještě stokrát těžší si něco najít. V práci stále čekám na přemístění na jiné pracoviště, abych měla změnu alespoň v tomto ohledu, ale to je taky na mrtvém bodě. Máme těžké podstavy, není lehké sehnat nové lidi a především někoho k nahrazení mé pozice.

27 dubna, 2021

 Poslední čarodějka - Zpívající město

Recenzní kniha


Předně musím říct, že kniha vyšla po dlouhých čtyřech letech, kdy samozřejmě byl člověk natěšený na pokračování a zároveň pozapomněl spoustu věcí, které se dříve odehrály. A jelikož ne každý má čas si před takovýmto vydáním znovu vzít předchozí díly do ruky a číst znovu, ať už kvůli času, dalším knihám či chuti, tak by bylo dobré na úvod něco málo připomenout. Alespoň z toho nejdůležitějšího děje a postav. Už jsem to tak u pár příběhů měla a bylo to vážně k nezaplacení. Takto jsem se vrhla jakoby do naprosto neznámého příběhu a doufala, že moje hlava se zapojí a znovu mi vydá ukryté informace. V mnoha situacích mě zachránil alespoň slovníček na konci knihy.

25 dubna, 2021

 

Konečně jsem sestavila druhý díl tohoto článku. Jelikož na Pottershopu toho mají opravdu hodně, nebylo možné všechno nacpat do jednoho. Opět chci připomenout, že nejde o reklamu ani spolupráci. Prostě se jen chci podělit o to, co jsem u nich objevila.

21 dubna, 2021

 

Konečně jsem s vydáním posledního dílu mohla pokračovat v sérii, jelikož jsem si závěr šetřila a udělala jsem si rovnou takový malý maraton. Přečetla jsem poslední tři díly a takhle pohromadě to byla paráda a jedna velká jízda. Škoda, že to tahle nefičí častěji :-).

09 dubna, 2021

Zhlédnuto #156

pátek, dubna 09, 2021 6 komentářů

  

Všechny filmy a seriály jsou hodnoceny po prvním shlédnutí, s odstupem času je samozřejmě možnost, že změním názor ;-) Pokud vás zajímají další mé filmové a seriálové zkušenosti, můžete  ještě více hodnocení najít na mém účtu Csfd. Pokud pro mě máte tipy na dobré snímky, neváhejte se podělit ;-)
 
  

04 dubna, 2021

 

Recenzní kniha


Doteď jsem četla pouze autorčinu Noční labuť, která se mi svým způsobem líbila. I když už je to hodně dlouho a nepamatuji si každý detail, tak vím, že mě bavila. K druhému dílu jsem se zatím nedostala, stále na mě čeká. Ale loni autorce vyšel další kousek a to rovnou z chystané trilogie. Dlouho jsem váhala a přemýšlela, až jsem podlehla. Samozřejmě mi padla do oka obálkou, která je přesně podle mého gusta, ale i anotací, protože prostě démoni, magie a rozpadající se svět, to je téma přesně pro mě.

01 dubna, 2021

  

Z března se stal takový nějaký pochmurný měsíc. Už to na mě celé padlo, okolo zákazů s covidem, v práci ohledně množství povinností a lidí a taky to neustálé čekání na jaro a teplo. Ani jsem se pořádně nedostala do čtecí nálady a tak zdolaných knih moc není. A to ani nemluvím o tom, jak vlastně celý měsíc rychle utekl, že jsem to téměř nepostřehla. Určitě jste si všimli i menší aktivity, ale já to napravím... :-)




@lucylillianne