MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

31 prosince, 2022

  

Rok 2022 se moc ve čtení nepovedl. Jednak jsem nestíhala svoji výzvu, očividně je naivní si myslet, že když čtu převážně fantasy, které se obvykle pod pět set stránek nedostanou, že jich stihnu přečíst tolik. A taky ne vždycky jsem měla dobrý výběr.

30 prosince, 2022

 

Přečteno za měsíc

Celkový počet přečtených knih: 5
Celkový počet přečtených stránek: 1832

 
Sice pět knih, ale počtem stránek nic moc. A samozřejmě Psanec je ještě ke všemu komiks, což obvykle nečtu, ale jelikož byl jen za páďo, tak jsem udělala výjimku :-P...

27 prosince, 2022

Vyhlédla jsem si v lednu

úterý, prosince 27, 2022 2 komentáře

   

Vycházející novinky

Jaké knihy brzy vychází a něčím mě zaujaly, takže bych si je ráda přečetla? To se dozvíte v tomto krátkém přehledu...

26 prosince, 2022


Už u poslední Alfy a Omegy jsem si říkala, že autorce očividně dochází dech. A ano tady tomu není jinak. Z počátku byla série nadupaná a hltala jsem každou stránku. Jenže s přibývajícími díly tato intenzita a dokonalost někam vymizela.

Rok s Tolkienem

pondělí, prosince 26, 2022 čeká na komentář

 

A jsem tu se třetí osobní výzvou. Tentokrát je na téma Tolkiena a jeho Středozemě (a nejen její). V létě se mi po tomto světě zastesklo. Navíc jsem si pořídila nějaké nové knihy a tak bylo jasné, že s tím budu muset něco udělat. Ale tentokrát nebudou žádné termíny, nejsem blázen :-P. Tolkien dokáže být dost náročný a tak si na to nechám celý rok. Chci se totiž vrátit i k přečteným knihám a pak si vezmu ty nové...

18 prosince, 2022


Další kousek ze seznamu příběhů Sherlocka Holmese splněn. Tentokrát se děj točí okolo jednoho spisu pojednávajícího o upírech, hraběti Drákulovi, profesoru Van Helsingovi a podobně. Spoustu jmen znám i z jiných projektů, hlavně filmových, takže to bylo docela úsměvné.

12 prosince, 2022


Vrátila jsem se ke své letní výzvě a přečetla další příběh s Sherlockem. Tentokrát šlo o hubený kousek, ale v celkovém ohlédnutí si myslím, že délka byla tak akorát.

07 prosince, 2022


Předně musím říct, že nejsem fanoušek komiksů. Není to zpracování příběhu, které bych vyhledávala a doma mám v podstatě jen tento a Hobita, kterého jsem dostala. V tomto případě jsem udělala výjimku z recese, protože jsem byla zvědavá, Cizinku mám hodně v oblibě, a taky stála v akci jen 49kč.

04 prosince, 2022

Na tuto knihu jsem se těšila hned po dočtení prvního dílu. Ten sice neměl zrovna valný start a už jsem to chtěla vzdát, ale pak se příběh tak rozjel a pohltil mě, že jsem se do toho opravdu začetla. Takže jsem se samozřejmě těšila na návrat.



@lucylillianne