MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

22 září, 2019

To počasí a chladno na mě začíná mít nějaký dopad. Schází mi dobrá nálada a k tomu i chuť vůbec blogovat (nebo cokoli dělat). Zimní krize přichází, dalo by se říct. Ale já se překonám a zkusím z tý prázdný makovice vydolovat, co jsem vlastně celý týden dělala.

V pondělí jsem měla volno a počasí nebylo nic moc, tak jsem víceméně uklízela, odpočívala, četla a koukala na seriály. Z Carnival Row jsem zatím viděla asi čtyři díly a pomalu mě to přestává bavit. A jinak teď v podstatě nic nesleduji. Buď je u všeho pauza, nebo se strašně dlouho čeká na titulky... Takže jsem se rozhodla, zabavit i jinak a vytáhla jsem model. Po dlouhé době začínám stavět, i když ani tady jsem se zatím nedostala do té správné nálady...


V týdnu jsem začala zvažovat nákup koloběžky, abychom s kolegyní nemusely pořád chodit pěšky. Tentokrát jsem se do toho vrhla po hlavě a moc dobře to asi nedopadne. Kamarádky dlouho nebudeme. Po třech cestách jsem se naprosto odrovnala a pro moje špatné záda se to zdá taky jako nedobré řešení. Takže netuším, jestli se mi bude chtít na to ještě lézt. No jo, nápad dobrý, ale proces horší. Však může udělat radost ještě někomu jinému...


Ve středu jsme se po dlouhé době sešly s kamarádkou blogerkou. Po asi čtyřech nezdařených pokusech nakonec dojela za mnou, pokecaly jsme, poseděly a dovezla mi knihy od jedné prodejkyně (Mihotavé stíny, Měsíční píseň, Krevní pouto, Říční znamení, Spálená mrazem a Stříbrná relikvie), od které je převzala, protože jsem moc nákupu přes facebook nevěřila. Konečně jsem se dočkala a mám další díly Mercedes Thompson a už mi zbývá jen pár kousků a mám to celé :-)


Samozřejmě jsem se dlouho nezdržovala a pustila se do čtení. Zvládla jsem Měsíční píseň a Krevní pouto. Knihy byly opět moc fajn a já se těším, jak budu pokračovat. Ale nejdřív konečně musím dočíst ten Osud Tearlingu. Už mi zbývá asi 80 stránek, takže se do toho musím opřít :-)



Koncem pracovního týdne už jsem sotva měla nějakou energii. Ty zbytky si ukradla ještě koloběžka, takže jsem až do neděle hodně odpočívala a pospávala. Přesto jsem se odhodlala a nachystala pár věcí na blogu. Nezapomněla jsem na akce a soutěže. Připravila jsem knižní novinky na říjen, které najdete na facebooku a samozřejmě pár tipů i na blogu. Takže se neváhejte mrknout, je tam toho hodně. A napište, co vám padlo do oka nejvíc :-)

Sobota byla filmová, protože jsem sjela celou sérii Hunger Games. A pak už nic zajímavého. Nedělní odpoledne jsem se vrhla na nějaký ten úklid, abych se trochu rozhýbala. A i když jsem měla strašně lenivou, zatnula jsem zuby a pustila se do vaření a pečení. Po hodně a hodně dlouhé době jsem se rozhodla, že udělám povidlové honzovky. A na oběd jsem si vybrala kuřecí stehna s rýží. V mezičase jsem lepila puzzle (tentokrát izolepou, protože jestli se to ještě jednou vysype, tak se budou dít věci) a koukala na filmy.



A to je nejspíš všechno. Mějte se hezky a napište, jak jste se měli vy :-).


Přírůstky

  • Spálená mrazem
  • Říční znamení
  • Stříbrná relikvie
  • Krevní pouto
  • Měsíční píseň
  • Mihotavé stíny

facebook | twitter | knižní instagram | osobní instagram | pinterestbloglovin  


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

5 komentářů:

  1. Náhodou, pěkný týden. Na Carniwal row jsem slyšela dobré recenze, tak uvidim no možná zkusím aspoň pár dílů. A to venku ještě zaplať svítí sluníčko! Tak samozřejmě většina casu v práci, a když zbyly sily tak somtacka doma no. Achjo,mam hrozný hlad a to kuře vypadá fakt dobř. .

    OdpovědětVymazat
  2. Taky jsem měla tenhle týden dost krizi - co se týče zdravého životního stylu, čtení... dokonce i vstávání a usínání mi dělalo problém. :D snad se podzim trochu vybarví. :)

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne