MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

21 září, 2019


Samozřejmě jsem nemohla dlouho čekat a musela jsem pokračovat. První díl skončil poněkud neuzavřeně a zrovna v momentě, kdy to kdekoho zajímá, takže nač se trápit, když má člověk pokračování ihned k dispozici? Navíc jsem si tuto sérii oblíbila a i když jsem tomu nechtěla věřit, jak mi pár lidí tvrdilo, tak je Mercy opravdu lepší než Alfa. Ale ani na tu nedám dopustit... :-)

Z krevního pouta se vyklubala nevídaná podívaná plná napětí a temnoty. Do popředí se dostávají hlavně upíři a konečně autorka odhalila mnohem více z jejich světa. Což mě dovedlo k názoru, že vlkodlaci jsou stokrát lepší :-D. Samozřejmě, že díky své podstatě působí upíři krutěji, ale celkově i jejich popis nebudí zrovna sympatie. Takže se není čemu divit, že nejsem takový nadšenec.

Mercy je typ člověka, který neustále někam strká nos. Navíc nedokáže nečině přihlížet a tak když má příležitost, do všeho se ihned zapojuje. A vzhledem k tomu, jaké má nebo spíše nemá schopnosti, je opravdu s podivem, že přežila tak dlouho. Ale i když mi občas trošku lezlo na nervy, jak si hraje na superhrdinku, je to prostě zajímavá postava. Přátele si dělá ve všech skupinách, není proti nikomu zaujatá (pokud si to nezaslouží) a svoji loajalitu nesměřuje jen určitému druhu. A to se mi líbí... Jsem hodně zvědavá, kdy dojde k nějakému odhalení, co se týče jí samotné, protože to mě zajímá asi momentálně nejvíc.

Po pravdě mě trošku zdráždí ten vztahový mnohoúhelník, který se tam tak nějak začal rýsovat, protože mi přijde trochu přitažený za vlasy. A jako těžké klišé. Doufám, že se to brzy nějak vyřeší, protože to zbytečně odvádí pozornost jinam. Nicméně jsem si čtení užila. Tentokrát to byla opravdu pekelná jízda, protože se neustále něco dělo. V momentě, kdy dorazí opravdu mocný nepřítel, není nouze o akci a napětí nervů.

Pokud jste někdy četli nějakou knihu od Patricie Briggs a zalíbilo se vám to, tak jako mě, jistě chápete, jak to myslím. Není to nejdokonalejší literární dílo, ale umí své fanoušky potěšit. Já se brzy pustím do pokračování, i když si nejsem jistá, o čem budu dále psát v recenzích, abych se neustále neopakovala :-D.

Na jedné straně se nacházely troje obloukové dveře, všechny byly zavřené, ale opačná strana se otvírala do velkého, vzdušného pokoje s vysokým stropem a do něj zasazenými světly.

Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad:
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
Krevní pouto
Blood Bound
Mercedes Thompson
2
Kateřina Niklová
Fantasy
2007 originál / 2010 překlad
288
Fantom Print
978-80-7398-073-3

Anotace Databazeknih.cz:
Druhá kniha s Mercedes Thompsonovou v hlavní roli. V dnešní době vládne světu věda, která zakazuje upalování, topení nebo veřejné lynčování čarodějnic. A průměrný zákona dbalý občan se naopak nemusí bát příšer ve tmě. Někdy lituji, že nejsem průměrný občan… Mercy Thompsonová má přátele na hlubokých místech – a v temnotě. A teď jednomu z nich dluží laskavost a souhlasí, že pomůže příteli Stefanovi předat vzkaz jednomu z upírů. Ale tento upír není obyčejný – a stejně tak démon, který v něm přebývá…

Vytáhla si šálek a nalila do něj kávu z obrovského kávovaru na pultu. Voněla dobře, myslím, že po francouzské vanilce. Vůně mě uklidnila víc, než by dokázala její chuť.

Ukázka z knihy

Informace o autorce

foto: patriciabriggs.com

Databazeknih.cz: Američanka Patricia Briggs (1965) píše od roku 1990. První román, Masques, jí vyšel v roce 1993. Kniha neuspěla a autorčina sotva nastartovaná kariéra málem skončila dříve, než začala. Druhý román, Steal the Dragon (Riallina hra), se naštěstí prodával mnohem lépe a získal příznivé ohlasy i u kritiky. Kariéra autorky se tak pomalu rozbíhala a s každým dalším titulem stoupal prodej i počet fanoušků.
Rostoucí popularita knih Briggsové, spolu se schopností tvořit živé, přesvědčivé postavy, inspirovala nakladatele k tomu, aby autorku požádal, zda by nezkusila napsat moderní městskou fantasy. Briggsová výzvu přijala a podepsala smlouvu na knihy, jejichž hlavní hrdinkou se stala Mercy Thompsonová.



Knižní téma | Mercedes Thompson & Alfa a Omega • pinterest



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne