MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

09 června, 2019


Neděle večer, konečně doma z práce a je na čase omrknout, co jsem celý dovolenkový týden vlastně dělala. Nebude toho moc, však mě znáte, já jsem strašný lenoch a povaleč, takže aktivita byla mizivá :-)

Minulý týden jsem posedávala u knihovničky, koukala na ni a přemýšlela, jestli je dobře uspořádaná a přehledná a moje neklidné ruce už už plánovaly další změny. A pak jsem nešťastně koukala na všechny ty nedokončené série, což mi neskutečně vadí, až z toho vznikla myšlenka, že jsem puntičkář, kterému vadí vlastně více věcí. A jak jsem nad tím dumala, tak mě trklo, že bych to klidně mohla napsat jako takový názorový článek. Ten jsem dokončila a publikovala v pondělí a můžu vám říct, že takový boom jsem opravdu nečekala :-D Článek byl doteď přečtený už 630krát a hned ten den na můj blog přišlo 4krát více lidí než obvykle. Jako koukala jsem jak péro z gauče, ale ta spokojenost byla obrovská. Teď se budu modlit, aby mě zase osvítilo a já přišla znovu s něčím zajímavým :-)

Mimo jiné jsem měla připravený seznam na červen, kde jsou knihy, které mě zaujaly a které jsem si přidala na seznam. Tentokrát jsou na něm pouze dvě koupě (za což jsem neskutečně ráda) a zbytek se teprve uvidí časem, počkám si na recenze ostatních. Kolik toho přibylo vám?


Za celé to volno jsem stihla trapně přečíst pouhé dvě knihy. A to jsem měla takové plány, jak s tím krásně pohnu a budu mít jednu knihu tak na dva dny maximálně. Chyba lávky. Jako vždycky jsem ten svůj čas přerozdělovala i mezi seriály a další blbiny, takže nakonec jsem konstatovala, že jsem slaboch :-D Jako první jsem tedy zvládla Nahraného, což byla parádní jízda. Tak dlouhé čekání za to rozhodně stálo. A jako druhou Služebníka smrti, příběh z pohledu zločince a tak trochu s Sherlockem Holmesem, od knihy jsem mnoho nečekala, ale byla jsem překvapená...


V úterý jsem se vydala na malou obchůzku města. Chtěla jsem se stavit pozdravit bráchu a taky kouknout na něco na sebe. Bohužel k mojí smůle jsem si neodnesla absolutně nic. U ťamanů už člověk sežene tak akorát ponožky nebo co, takže asi půjdu zkusit štěstí ještě do nákupáku (stejně musím vymyslet nějaký dárek mamce k narozeninám). Ale stavila jsem se v Levné knize, kde jsem původně neplánovala chodit, protože tam najdu něco jen vyjímečně. Chtěla jsem si tedy ušetřit cestu, ale nakonec jsem tam nakoukla a objevila tam další díl k Sherlocku Holmesovi. To jsem samozřejmě nemohla nechat jen tak ležet. Tak alespoň jednu věc jsem si dotáhla z té procházky.


A pro jistotu, abych toho neměla málo, zašla jsem si na poštu pro balíček. Samozřejmě řidič se jako vždycky vykašlal na nějaké zvonění na zvonek a automaticky hodil lístek do schránky a vyloženě zdrhnul. Musela jsem si tedy zajít na poštu. Čekaly mě dvě novinky na recenzi - Šťastní a mrtví a Žena v temnotě.


Jako výplň jsem pustila předposlední předchystaný článek s oblíbenci na instagramu. Mezitím jsem zase nějaké objevila, tak jestli bude zájem, můžu zase nachystat články. Tentokrát jsem vám předvedla čtyři knižní účty... K tomu taky ještě článek s knižními mapkami. A když se tak koukám, v obou případech je vyšší zájem než o recenze :-O

Posledním článkem byla kouzelná knihovnička. Konečně bylo jakžtakž světlo a i s mobilem jsem zvládla něco nafotit. Ne všechny fotky jsou super ostré, ale líp už to prostě nezvládnu. Tohle byl třetí pokus a vyšel asi nejlépe. Jo holt, když technika a roztřesené ruce selžou, výsledek je jasný :-P


Dva dny jsem strávila pořádkem na databazi knih. Už mě štvaly omezené funkce ohledně knihovničky a podobně. Nakonec jsem to vyřešila díky vlastním seznamům. Knihotéku jsem kompletně smazala a založila si tři různé seznamy, abych měla jednodušší přehled a hned věděla, co mám jako papírovou knihu, co jako e-knihu a tak podobně. Mám radost, že to konečně nějak vypadá, i když práce to byla hrozná... Na goodreads jsem už také omezila 'poličky', protože je zbytečné to stejné vypracovávat na třech databázích...

Dneska jsem už musela do práce. Zítra naštěstí mám zase volno, takže šlo o takový klidnější start. Ale i tak mám za dnešek uchozené nohy a jsem ráda, že sedím. Ještě chvíli budu obcházet net, vaše blogy a tak podobně. A pak se vracím ke knize. Momentálně čtu Šťastní a mrtví. Jsem v polovině, ale nevím, co si myslet. Prozatím je to takové pomalé, protáhlé a stále čekám, co se stane, i když to asi přijde právě teď v té druhé polovině... No uvidím :-)

A jak jste se měli vy? Jaký byl váš týden? Napište mi, co je nového :-)

Přírůstky

  • Vzpomínky na Sherlocka Holmese
  • Šťastní a mrtví
  • Žena v temnotě


facebook | twitter | knižní instagram | osobní instagram | pinterestbloglovin  


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

6 komentářů:

  1. Knihy z pohledu puntičkáře byl super článek (víc takových by bylo fajn).
    Co se nákupů týče, tak se zatím držím, ale nevím jak dlouho. Mají vyjít nové díly do sérií, co už mám doma, tak asi neodolám, ale to až tak v srpnu (dřív nejspíš nebudou finance navíc).
    Furyborn a Perutě noci mě zaujaly také (asi bych si měla přečíst konečně první díl). Kouzelnou knihovničku máš jako vždy "kouzelnou" ^_^ A ohledně "mála" čtení o dovolené bych si vůbec nedělala vrásky. Je to dovolená, máš mít volno a dělat cokoli zrovna chceš. :) ;) Nač se stresovat, žes nestihla přečíst to či ono ;) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ale ono nejde se nestresovat, když vím, kolik mě toho čeká :-D

      Vymazat
    2. Přemýšlím, co na to odpovědět..
      Možná na sebe nebuď tak tvrdá, neber si toho tolik a neriskuj, že se do čtení nakonec budeš nutit. Čtení má být relax, zábava...ne něco z čeho se máš stresovat ;) :) Knihy nikam neutečou..;)

      Vymazat
    3. Ne, já myslela ty moje zásoby a navíc seznam k přečtení :-D

      Vymazat
  2. Já jsem si teď nepořídila žádnou knihu, ale mám v plánu si v blízké době kupovat Malé sladké lži :-)
    Jinak já si myslím, že i dvě knihy za dovolenou jsou fajn, zvláště když jsi i dělala něco jiného.:)

    U mě tedy kromě toho VR co jsme si pořídili není asi nic nového. Všechno je zatím při starém. Pořád jen práce a pak víkendový odpočinek. Snad brzo budu mít nějaké akčnější plány. :))
    Jinak celkově byl týden fajn, až na ten pátek, který utíkal tak strašně pomalu, že jsem myslela, že se toho víkendu snad ani nedočkám. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to já mám teď v hledáčku čtyři knihy :-) čekám na naskladnění a letím :-P

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne