MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

04 června, 2019

Můj seznam přání - knihy, které si chci koupit nebo přečíst.
Další novinky sledujte v přehledu zde...

V červnu toho pro mě mnoho není. Jen jednu knihu musím mít a určitě uhádnete kterou. Lord John je pro mě téměř povinností a už se moc těším na nová dobrodružství. Svým podobným tématem mě samozřejmě láká i Ďábel ve Skotsku, ale této sérii bych se chtěla věnovat až skončím s Cizinkou. Nechci si obě podobné zápletky míchat. Holka mimo rytmus je volné pokračování Probuzení Simona Speara, které mě moc bavilo, takže zvažuji i tuto knihu. A nakonec Furyborn. Má moc krásnou obálku a i anotací mě láká. Nicméně si počkám až na názory ostatních, ať se zase střemhlav nepouštím do něčeho, co za to nestojí... A nakonec jako bonus navíc vychází Perutě noci, které zatím řešit nebudu, ale byla bych za ně ráda, protože mám doma první díl :-)

 

Holka mimo rytmus 
Navazuje na oblíbený LGBT bestseller Já, Simon.
Když Leah bubnuje, obvykle je v rytmu. Ve svém každodenním životě si ale připadá tak trochu mimo rytmus. Má pocit, že nikam nezapadá, dokonce ani mezi své nejlepší kamarády. Jako jediná z nich je jedináček, žije jen se svojí mámou a peněz nemají zrovna nazbyt. K tomu všemu má Leah velké
tajemství – je totiž bisexuálka. Nikomu to ale neřekla, a tak ani její nejlepší kamarád Simon Spier, který se nedávno sám přiznal k homosexualitě, netuší, čím si jeho kamarádka prochází.
Teď když se blíží maturita a každý míří na jinou vysokou školu, jediná jistota v jejím životě – parta milovaných kamarádů – se rozpadá. Leah najednou neví, co by měla dělat, jak by se měla zachovat a jestli náhodou není čas udělat to, co jí nahání největší hrůzu… Říct jedné konkrétní osobě, že je do ní zamilovaná.


Furyborn
Furyborn je první díl bestsellerové trilogie Empirium. Neuvěřitelně originální fantasy, které by vám rozhodně nemělo uniknout, vypráví příběh dvou nezávislých mladých žen, které od sebe dělí celá století a které mají moc zachránit svůj svět. A nebo ho zničit.
Když útočníci přepadnou jejího nejlepšího přítele, Rielle D
ardenne riskuje všechno, aby ho zachránila. Aby prokázala, že je jednou z prorokovaných královen - královny světla a královny krve - musí jako královna Slunce podstoupit sedm magických, elementárních zkoušek. O tisíc let později je královna Rielle pro Elianu Ferracoru jen pohádkou. Do momentu než se sama zaplete do kosmické války a než se jejich příběhy navzájem propletou.

Ďábel ve Skotsku
1806, Skotsko: Divoký, nezdárný Callum MacCreath nijak nespěchá stát se něčím manželem. Když ale jeho zodpovědný, usedlý starší bratr Ian oznámí zasnoubení s Rebeccou, jejich láskou z dětství, učiní Callum překvapivé zjištění: chce tu krásnou mladou dívku pro sebe. Už je ale pozdě a když ho Ian za jeho podlost zapudí, s největší radostí opouští Skotsko navždy…
1816: Manželství s Ianem bylo pro Beccu něčím praktickým a logickým. Jakmile však Callum odplul do Ameriky, stýskalo se jí po jeho rošťáckém šarmu a chuti do života. Teď, po deseti letech, je Becca vdovou a do skotské vlasti se vrací velice proměněný Callum. Vzpomene si na jejich energický, ohnivý vztah, nebo jí zazlívá bratrovu nečekanou smrt? Tentokrát ani jeden z nich nemůže popírat žhavou přitažlivost, ale neshoří jejich srdce v plamenném žáru skandálu?


Lord John a Ďáblovy ruce 
Diana Gabaldon, autorka série Cizinka, která se dostala na čelní příčky žebříčku bestsellerů New York Times, přináší tři fascinující příběhy o válce, intrikách a špionáži, v nichž vystupuje jedna z jejích nejpopulárnějších postav: lord John Grey.
V povídce Lord John a Klub pekelného ohně zahlédne lord John ve dveřích klub
u pro gentlemany neznámého muže – a rozruší ho zoufalá prosba, aby se setkali v soukromí. To je impulz, který lorda Johna zavede do bludiště politické proradnosti a do rukou nebezpečného zhýralého utajeného spolku. V novele Lord John a sukuba se angličtí vojáci, kteří bojují v Prusku, děsí smrtícího stvoření, které se zjevuje v noci. Lord John je povolán, aby celou záležitost prošetřil, a brzy si uvědomí, že ze všech přízraků, které člověka straší, není žádný děsivější než ten, který vychází přímo z lidského srdce. V novele Lord John a přízrak vojáka se lord John náhle ocitá uprostřed vyšetřování záhadného výbuchu děla na bitevním poli. To ho nakonec přinutí, aby se utkal s vlastními přízraky – a zdrcující možností, že mezi důstojníky ozbrojených sil Jeho Veličenstva se ukrývá zrádce.

Perutě noci 
Svět je v ohrožení. Křehkou rovnováhu mezi magickými frakcemi narušila sekta zrádců, kteří se ve snaze zničit Řád i Konkláve nezastaví před ničím.
Frakce jsou nuceny spojit síly. Vojenské výpravě do města obleženého démony velí nekromantka Nix a rytíř Beilen. Kromě mrtvých ožijí i dávné sympatie a mezi veliteli přeskočí j
iskra. Jenže láska mezi černokněžnicí a rytířem se trestá smrtí. Rozhodnutí, zda dát přednost vyšším politickým zájmům, nebo vlastnímu štěstí, nebude vůbec lehké. Zvlášť tváří v tvář hordám netvorů v ulicích plných krve.


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

3 komentáře:

  1. Furyborn - pořád nevím jestli do té knížky jít nebo ne. Jednou stranou bych si to klidně přečetl, ale není to takové must have.
    Prostě noci má parádní obálku jako všechno od Gorgony. Ale nejdřív bych si stejně měl přečíst předchozí knihu autorky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, Furyborn ted hodne resi a propaguji, ale ja tomu zase az tak moc neverim... Pockam si na poradnou kritiku :-)

      Vymazat
  2. Perutě mám objednané...těším se a vybrala jsem si ještě jednu českou autorku...taky z nakladatelství Gorgona..kniha A v ní stín :)

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne