MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

31 května, 2015

Dalším projektem, ke kterému se připojím je On My Wishlist... Meme z dílny Book Chick City... - o projektu

Další série, kterou si doufám někdy přečtu..

 

Drak Jeho Veličenstva, Naomi Novik - databazeknih | goodreads
V prvním dílu trilogie se líčí, jak loď anglického krále zajme francouzskou fregatu a uchvátí její cenný náklad, nevylíhlé dračí vejce. Osud kapitána Willa Laurence v tu chvíli nabere nový směr: stane se letcem a opatrovníkem vylíhlého draka pojmenovaného Temeraire. Mezi oběma se vyvine skutečné přátelství na život a na smrt. Draci totiž nejenže mluví jako lidé, ale stejně jako oni vládnou rozumem. Temerairova ušlechtilá povaha a rozum mu pomáhají čelit úskalím nejen v boji, ale především při překonávání překážek, které se jemu i jeho pánovi staví do cesty.

Nefritový trůn, Naomi Novik - databazeknih | goodreads
Druhý díl fantasy trilogie Temeraire. Čína v něm zjistí, že její vzácný dar určený Napoleonovi padl do britských rukou.Rozzlobené čínské poselstvo žádá, aby byl neobyčejný tvor vrácen, kapitán Laurence se ovšem odmítne podvolit. Za neposlušnost mu hrozí šibenice, a tak mu nezbude, než aby se vydal se svým dračím svěřencem Temerairem zpět na Dálný východ, na cestu provázenou nevýslovnými nebezpečenstvími a spletitými úklady. Když však dvojice po strastiplné pouti konečně dorazí ke dvoru čínského císaře, překvapí ji tam ještě strašlivější skutečnosti a nebezpečnější nástrahy.

Dračí pomsta, Naomi Novik - databazeknih | goodreads
Kapitánu Laurencovi a draku Temerairovi zkříží cestu posel přinášející nové rozkazy z Británie. Británie koupila od osmanské říše tři dračí vejce a oba hrdinové je musí v Istanbulu vyzvednout a dopravit do Anglie, a to dřív, než se draci vylíhnou. Čínská dračice Lien, která viní Temeraira ze smrti svého pána a chce se spojit s Napoleonem, aby se mu pomstila, je však stíhá na každém kroku. Dvojici ale z nečekaného směru zasáhne zničující zrada, a tak musí i se svou jednotkou přistoupit k odvetě. Jakou však mají naději proti Bonapartovu vojsku?

Říše slonoviny, Naomi Novik - databazeknih | goodreads
Čtvrtý díl úspěšné ságy Naomi Novikové začíná dramatickým příletem Laurence a Temeraira do Británie: celá letka je přetížena lidmi, v zádech má pronásledovatele, ale marně čeká, že jim přiletí někdo naproti a pomůže jim. Co se přihodilo: proč britští draci nevzlétají na pomoc? Brzo se ukáže, že draky decimuje neznámá choroba; a Laurence s Temerairem jsou vysláni do Afriky pátrat po léku. Z Kapského Města proniknou do vnitrozemí, mimo evropské kolonie, což nezůstane bez následků: vstoupí na území, kde nejen lidé, ale i draci žijí jinak, než byli zvyklí z Anglie… Cesta za lékem se stane výpravou dobrodružnou, kdy všichni opět musí riskovat svoje životy. Noviková podle svého zvyku neopomíjí historické souvislosti – v Říši slonoviny se dotýká bolestného dějinného okamžiku – nelidského obchodu s černými otroky. Také tento historický motiv je v jejím románě velmi účinně využit. Čtenář se opět dočká mimořádně čtivého a promyšleného dobrodružného vyprávění s přesně zachycenými charaktery lidí – i draků.

Vítězství orlů, Naomi Novik - databazeknih | goodreads
Temeraire a jeho kapitán Laurence byli v závěru čtvrté části ságy rozděleni. Než se znovu sejdou, Napoleon podnikne invazi na britské ostrovy a tentokrát se mu s pomocí draků podaří vylodit se na anglické půdě. Noviková líčí dramatický průběh války, která vrcholí mohutnou bitvou, v níž nad Napoleonem zvítězí flotila admirála Nelsona. Laurence je za své zásluhy zproštěn trestu smrti, je však vypovězen do Austrálie, kam ho krom věrného Temerairea doprovází také dračice Iskierka.


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne