MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

24 srpna, 2022

 

Další tři knihy, které obsahují mapky k příběhu...


Skandar a zloděj jednorožců

Anotace: Jednorožci nepatří pohádek — patří do zlých snů.
Tyto smrtelně nebezpečné stvůry může zkrotit jen jezdec, který jim pomáhal se vylíhnout.
Skandar Smith chtěl odmalička jezdit na jednorožci a konečně nastala chvíle podstoupit zkoušku z líhnutí, která rozhodne o tom, jestli mu bude souzeno podílet se na vyklubání jednorožce.
Není však připuštěn ke zkoušce, a když navíc tajemná, děsivá postava přezdívaná Jehla ukradne nejmocnějšího jednorožce na světě, ukáže se, že ježdění na jednorožci je mnohem nebezpečnější, než si Skandar kdy uměl představit.
Tváří v tvář magii živlů, urputným bitvám na obloze, prastarým tajemstvím, napínavým závodům a samozřejmě i krvežíznivým jednorožcům začíná Skandarovi docházet, že se se svými přáteli ocitl ve velkém nebezpečí.

  



Třetí ucho

Anotace: Z jednadvaceti krajin jich zůstalo deset. Trat’Hys by nejspíš plakal.
Erenézie se hroutí Darovi pod rukama, proč ale řešit nemocné království, když má člověk víno a děvky? Utéct před problémy Dar’Hys ještě dokáže, ať už na sever, nebo na jih, ovšem jeho vnitřní démoni jsou pořád s ním.
Poté co Rohatí přitloukli jeho
otce ke kůlu, stává se mladý Oldenik pánem Železného Listu. Bohové však umějí být krutí, a tak chlapci vyrvou jeho dědictví z rukou dřív, než byste řekli medový koláček. Doposud bylo nejdůležitější věcí v jeho životě dosyta se najíst. Od nynějška je to přežít.
A nakonec je tu Iko, věhlasný erenézský lékař, který měl ve svých rukou osudy králů, knížat, pánů, válečníků i obyčejných smrtelníků. Jeho životním cílem není nic menšího než zvítězit v souboji s bohy — a je odhodlán pro to obětovat téměř vše. Avšak k úspěchu vede věru trnitá cesta, na níž je potřeba platit tím nejcennějším.

 




Odkaz popela

Anotace: Velkolepé vyprávění o intrikách a revoluci, vojácích a nájemných zabijácích, prastaré magii a věčném střetu říší
Na Trezijskou republiku padl stín. Vládnoucí rody, někdejší ochránci spravedlnosti a demokracie, proti sobě intrikují ostrými slovy a ještě ostřejšími noži. Jsou zaslepeni svými ambicemi a neberou ohled na hrozb
u ze strany invazních vojsk Chadárské říše.
Ale hrdinové povstávají, i když Trezie padá. Viktor Akadra je hrdinou republiky, válečníkem, který nemá sobě rovného. Zamlčuje však tajemství, kvůli němuž by ho upálili jako kacíře. Džosiri Trelan je Viktorův zapřisáhlý nepřítel, politický vězeň snící o znovuvzkříšení matčina neúspěšného povstání. A Džosiriho sestra Kalenna Trelan se jen snaží odpoutat od poskvrněného odkazu svého rodu a uniknout očekáváním a předsudkům spjatým s jeho jménem.




Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne