MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

01 dubna, 2021

  

Z března se stal takový nějaký pochmurný měsíc. Už to na mě celé padlo, okolo zákazů s covidem, v práci ohledně množství povinností a lidí a taky to neustálé čekání na jaro a teplo. Ani jsem se pořádně nedostala do čtecí nálady a tak zdolaných knih moc není. A to ani nemluvím o tom, jak vlastně celý měsíc rychle utekl, že jsem to téměř nepostřehla. Určitě jste si všimli i menší aktivity, ale já to napravím... :-)


Hned ze začátku března jsme s Maggie konečně absolvovaly čištění zubů. No, doufám, že už to znovu nikdy dělat nebudeme. Když jsem ji po zákroku viděla, tak se mi chtělo brečet. Samozřejmě to měla tak špatné, že i o nějaké zuby přišla, tak jí teď říkám Bezzubka :-D. Dva dny se dostávala z narkózy, což mi nepřineslo zrovna klidu na duši, takže jsem neměla náladu cokoli dělat, ani číst, ale teď už je zase jako dřív... Bobek můj...



Samozřejmě v naší firmě 'nahoře' pracují jen samí dementi, to se jinak nedá nazvat. Zvlášť, když v dnešní době s covidem, kdy je všechno omezené, je i méně zaměstnanců, tak vymyslí zase přestavbu prodejny a nový sortiment, to si nemůžete ani myslet nic jiného. Naštěstí se mě letos netýkala žádná noční, jen jsem vždycky byla na směně celý den sama a ostatní přišli až večer. Ale i tak to byla pěkná makačka dát všechno dohromady na prodejně i ve skladu. Logiku některých lidí vážně nepochopím...

Nevyhnuli jsme se ani chystání velikonoc a dekoru. Jako každý rok lidi vykupovali formy na beránky a dokonce i letos hodně mizela dekorace. Asi jak jsou všichni doma zavření, tak se rozhodli pořádně zapojit... Já sice beránka nemám, protože za formu, kterou použiju jednou ročně, odmítám dát tolik peněz, ale vajíčka si rozhodně barvit budu, i nějaká ta čokoládka už doma čeká a péct budu mazanec nebo nějakou sladkou buchtu :-D. Brácha, ten už mi i ohlásil mrskačku, takže se mám na co těšit... A na co se chystáte vy?

V mezičase, kdy jsem si prostě potřebovala chvíli sednout a vypnout, jsem se dívala na seriál Muži na stromech. Kdysi jsem na to koukala, ale zapomněla jsem, jestli jsem to viděla celé. Tak jsem si dala takové opáčko. Na tuhle náladu to bylo ideální. Samozřejmě se řešily nejvíc vztahy, ale byla to sranda, protože šlo především o to, že hlavní hrdinka z New Yorku se rozhodla žít na Aljašce :-D...

Náhodou jsem brouzdala netem a někde na mě vyskočila zpráva, že Knižní klub má výprodeje. Tak jsem tam mrkla, sem tam něco poslala mamce, co dřív chtěla číst, až jsme nakonec prohledávaly web a udělaly velkou objednávku nejen beletrie (u mě zvítězily Velké maličkosti, Nejtemnější úsvit a Nejjasnější soumrak) :-P. Našly jsme i nějaké kuchařky a sešitky s recepty, takže jsme obohatily sbírky i tímto způsobem. A ještě mi dorazila výhra v podobě Cesty stínů a předobjednávka z ledna na poslední díl Apollónova pádu a Syn času. Takže na nové knihy byl březen bohatý.




S Humbook Awards se strhl pěkný poprask. Nejen kvůli vítězům, ale i zařazeným knihám do kategorií. Mě to docela znechutilo žánr young adult, ne že bych nebyla 'načatá' už dřív. A tak jsem se rozhodla distancovat ve větším měřítku. Přestala jsem sledovat Humbook a další účty, kde se žije jen ya a začala hledat lidi, co čtou high fantasy a podobně. Protože tohle je aktuálně moje topka, kterou hodlám číst. A samozřejmě klasické žánry jako thrillery, romány a tak dále. Má to i spoustu výhod, protože nebudu neustále v každé recenzi rozebírat stejné body, které mě v ya knihách vadí... :-)

Zbytek měsíce už mám docela v mlze :-D. Takže si nejsem jistá, jestli mám o čem ještě psát. Nebudu to tedy zbytečně protahovat. Níže najdete seznam článků, které jsem během měsíce vypustila a na úplném konci recenze na přečtené knihy. Mějte se fajn a napište, jak to zvládáte v těchto dnech vy... :-)


 

Články, které vyšly:

 

 


Přečteno za měsíc

Celkový počet přečtených knih: 2
Celkový počet přečtených stránek: 888

 

 






Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

6 komentářů:

  1. S Humbookem to mám úplně stejně.. Ze začátku se mi to zdálo jako fajn koncept, ale už mě to nebaví.. :) už se těším na nové recenze. Ricka Riordana mám moc ráda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to ja taky :-) sice nejsem uz davno vekova skupina, ale bavi me to :-D

      Vymazat
  2. No, vzhledem k tomu, že vidím předchozí komentář, budu se opakovat, ale od Humbooku se distancuju i já. YA mi začínalo pít krev už dřív a teď jsem to nevydržela. Měla jsem dokonce rozepsaný článek, kde jsem do současné "blogerské scény" chtěla rýpat, ale pak jsem usoudila, že mi to za to nestojí.
    Jinak Cestu stínů už mám doma taky pěkně dlouho a pořád nic, tak uvidíme :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jojo, dneska vladne spis ta pubertacka cast blogeru, takze se veskery marketing toci kolem ya, ktere stejne nejsou tak dobre, jak je hodnoti... prestalo me bavit, jak je casto videt i to, ze kazdy to chvali jen za to, ze ma knihu zdarma, nebo nevim, jestli to fakt tak kazdy zere, ale ne kazda kniha za to opravdu stoji... jine knihy mi daji mnohem vic...

      Vymazat
  3. Pěkné shrnutí :) Máš krásného pejska, hlavně že je v pořádku :) a pochválitmusími hezké fotky :) Co se YA týká, stále mě baví ale taky bych řeka,že méně než dříve. Asi protože už mám hodně načteno, tak si z každé novinky nesednu na zadek :) Takže střídám žánry, od romantiky, přes thrillery, YA až po epickou fantasy. To je největší srdcovka, ale přijde mi, že jí moc nevychází :)A Humbook už mi přijde spíše jako záležitost pro nadšené ttenagerky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak... Já teď vyhledávám hlavně fantasy, někdo označuje jako high fantasy, kde není hlavní zápletkou vztahová zamotanost...

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne