MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

03 března, 2021

Babeta

středa, března 03, 2021 6 komentářů

 

Možná si někteří vybavují, dřív se babety hodně prodávaly v takových alobalových dortových miskách se spoustou cukru nahoře. Možná je tomu i dnes, netuším, tu kupovanou už jsem roky neměla. Mamka loni zkoušela tento recept a dovezla mi na ochutnání a bylo to moc dobré. Takže jsem si ji zkusila upéct i sama. Ideální jako lehká svačina či snídaně, když se člověku nechce s ničím chystat :-D.

Babeta

Suroviny: 4 vejce, 220g moučkového cukru, 250g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 100ml vody, 100ml oleje, šťáva z citronu, citronové aroma (podle vlastní chuti)

Postup: Žloutky ušlehat do pěny s cukrem. Přidat olej a vodu. Postupně přidávat citronovou šťávu, mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků. Těsto dejte do formy, pečte cca hodinu na 150 stupňů. Hotovou buchtu pocukrujte.


sledovat mě také můžete na instagramu díky #lucylilliannevari a #lucylilliannepece
nebo vše pohromadě #lucylilliannevkuchyni




Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

6 komentářů:

  1. to vůbec neznám nebo nevzpomínám si na to :) ale vypadá to dobře :)

    OdpovědětVymazat
  2. To vůbec neznám, ale vypadá to moc dobře. :) Určitě vyzkouším. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Na tuto buchtu si matně vzpomínám, ale vyzkouším ;) Taťka má rád sladké, takže aspoň nám zpestřím neděli.

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne