MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

04 února, 2021

 

Nový rok přinesl zase spoustu věcí a změn. Zatím nemůžu říct, že by to byl dobrý start, ale ta malá část optimisty, která se ve mě skrývá bude i tak doufat v lepší časy. V práci jsem moc dlouho nepobyla. Po poslední neschopence, kdy jsem marodila se zády asi pět týdnů, jsem nastoupila do práce těsně před vánoci a po novém roce jsem tam byla sotva čtrnáct dní, než jsem se dozvěděla o nemocné kolegyni, co chytla covid a musela jsem na testy.


Samozřejmě jsem hned věděla, že bude zle, protože už mě pár dní bolelo v krku a začaly na mě jít bolesti hlavy a očí. Takže jsem tak nějak tušila, co přijde. A samozřejmě test mi to potvrdil. Nakonec jsem tedy musela do karantény, což vám řeknu, když člověk bydlí sám a nemůže ven, je to na menší psychickou újmu :-D. Snažila jsem se tedy zabavit, co to šlo, ale většinu dní jsem stejně jen pospávala a ležela u televize a po pár dnech, kdy jsem byla na tom už líp, i nad knihou. 


Jakmile jsem měla sílu sedět u počítače, vrhla jsem se zase na nějaké články. Nejdřív jsem vypouštěla nachystané koncepty, pak jsem se pustila do nových nápadů a hlavně jsem sedla na facebook, kde jsem přidala další chystané novinky na nový měsíc. Únor se pomalu blížil a bylo potřeba si udělat zase přehled, protože nejen pro vás chystám alba s knihami. I já sama potřebuji vědět, co vychází :-P.

V práci jsem ten povánoční shon tak tak stihla dodělat, i když nějaké resty mi tam bohužel zůstaly. Celé jsem to tentokrát brala dost v klidu, protože stále doufám, že se mi podaří změnit oddělení. Jedinou překážkou je, že potřebují sehnat za mě náhradu, což nebude lehké. Ne, že bych si tak fandila, ale vím, jak to v posledních letech vypadalo se zájemci o práci na skladě. Dovedu si představit, že to jen tak rychle nebude. Ale naděje nikdy neumírá. Sice neměním práci, ale je to krok k velké změně, z které jsem stejně i tak nervózní. Kolegy bych sice znala a bavím se s nimi normálně, ale budu mít změnu i ve vedení... Ale je to krok dopředu, pokud jednou třeba změním i celou práci...

Po karanténě jsem se vrátila do práce, do té hrůzy, co tam čekala. Samozřejmě jsem se zase trefila do náročného týdne, kdy se vyměňovaly akce, jak jinak. Tolik štěstí mít prostě nemůžu. Takže jsem dostala zabrat, protože stále mám nějaké dozvuky po nemoci, kdy bývám docela unavená a skoro každý den mě bolí hlava... Ke vší smůle v druhé polovině měsíce onemocněla i mamka. Nejspíš to taky chytla v práci. Takže zůstala doma. Byla na tom hůř než já, protože má dlouholeté problémy s žaludkem, takže jí to covid zase zhoršil. Karta se obrátila a tak jsem navařila nějaké jídlo a jela jim ho hodit před dveře, aby mohli doma odpočívat... Jo, tenhle rok je fakt bída. 



Ale aspoň jsem se chytla čtení. Objevila jsem Zemi příběhů, která se mi moc zalíbila a navíc jsem se pustila do zbytku série Dobrodružství Riyria, což mě popadlo úplně maximálně. Nečekala jsem, že se z toho vyklube tak poutavé čtení, které mě jen tak nepustí. Takže jsem byla nucena číst jeden díl za druhým. Domů jsem si donesla i nový poklad jako Velkou knihu příběhů Sherlocka Holmese. Dlouho jsem o ní uvažovala a jelikož ji hodili do akce a já měla dárkové kupony z vánoc, nakonec jsem dlouho neváhala... :-)



Leden se nachýlil ke konci. Bohužel to moc veselý měsíc nebyl. Díky nemoci jsem přišla i o oslavu narozenin. Což mě moc nepotěšilo. Díky situaci okolo pandemie je i zázrak se dostat k nějakým doktorům, takže všechno co jsem měla plánované, mám až zase za několik měsíců. Přišla jsem o zbytek rehabilitací... No prostě hnus. Doufám tedy, že únor se povede už o něco lépe. No nic, asi bude lepší přestat psát, protože moc veselých zpráv nemám, než z toho chytnu deprese :-).

 

Články, které vyšly:

 

 


Celkový počet přečtených knih: 6
Celkový počet přečtených stránek: 1876

 


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

5 komentářů:

  1. u nás leden také nebyl zrovna dobrý začátek roku :/ snad únor bude už lepší :) ať je lépe nejen tobě i mamince :)

    když jsem koukala na novinky, co mají vycházet, tak mě tam skoro nic nezaujalo... to, na co čekám, stále posunují :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky doufám. Aby tento rok nebyl ještě horší než minulý...

      Vymazat
  2. Páni, přečetla jsi spoustu knih :) já stihla asi 3 v lednu. A mrzí mě, že ti ten nový rok nezačal úplně nejlépe, ale jistě se to zlepší!

    OdpovědětVymazat
  3. Zvířecí miláčci jsou úžasní. S tou nemocí mi to je líto :(

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne