MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

04 ledna, 2021

  
Prosincová hromádka přečtených knih dopadla už o něco lépe. Největší podíl na tom měla samozřejmě moje neschopenka, ale taky fakt, že jsem se pustila do urban fantasy, což se vlastně čte úplně samo. Tím pádem jsem dokázala nahnat nějaké počty a přečetla jsem o něco více knih než obvykle, i když samozřejmě v posledních dnech jsem zase polevila, přestože jsem měla čas ještě něco dočíst. A kolik jste toho zvládli vy?


Celkový počet přečtených knih: 6
Celkový počet přečtených stránek: 1815


Přečtené knihy

Hořké sousto, Divoká karta • Chloe Neill
Krvavé hry • Chloe Neill
Urban fantasy s upíry v čele, Merit mě sice nebaví tolik, protože jako první jsem objevila jinou sérii, ale stejně je to takové uklidňující a relaxační čtení, kdy jednu knihu čtu pohodovým tempem maximálně dva dny a hned můžu pokračovat dalším dílem. Sice bych od této série očekávala něco více, protože ten potenciál tam opravdu je a je tolik možností, které lze vytvořit, ale tak každý autor je jiný a tady jde spíše o průměr.



Kam včely chodí spát • Fiona Valpy
Recenzáček od Baronetu, který mě zaujal především dvěmi časovými liniemi. Jedna je z naší součastnosti, druhá nás provází druhou světovou válkou. Obě ženy mají své rozdílné problémy, přesto najdou cestu, jak z toho ven. A konec už je jen takový bonus...



Uštvaný • Kevin Hearne
Další příběh s druidem Attikem. Po tak dlouhém čekání jsem si vysnila něco poněkud jiného. Ne, že by to nebylo dobré a humorné, bavila jsem se a užila jsem si to, ale ten neustálý útěk před nepřáteli, který probíhal tentokrát naprosto celou knihou, mě spíše štval. Doufám, že následující díly už budou o něco záživnější.



Opium a absint • Lydia Kang

Opět jeden recenzák. Tentokrát hlavním lákadlem byla obálka, potom teprve anotace. Opět historický román s mnoha detektivními prvky. Něco na způsob začínajícího Sherlocka v sukni. Hlavní hrdinka je totiž díky zranění pořád utlumená léky proti bolesti a je z ní tak trochu závislák. Přesto se snaží vypátrat vraha své sestry...



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

2 komentáře:

  1. hezký počet :) líbí se mi, že si tvoříš takto přehled každý měsíc... já jen na konci roku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je to i takové shrnutí recenzí za měsíc pro ty co nechodí pravidelně na blog :-)

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne