MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

14 června, 2020

Shrnutí týdne #305+306

neděle, června 14, 2020 2 komentáře
Minulý týden nějak nebyla energie, tak vám dnes přináším přehled toho, co se událo za poslední dva týdny. Nejsem si jistá, kolik toho bude, protože jsem se dostávala z pracovního marastu, který už mám ale skoro za sebou a zbývá mi pouhý týden do nástupu na dovolenou...

Pondělí a úterý minulého týdne jsem měla volno a ty tři zbývající dny mi utekly opravdu rychle. A víkendy mám naštěstí opět volné, takže obvyklý relax. V pátek jsem si po práci zaběhla vyzvednout novou Cizinku, na kterou jsem se klepala, ale Dobrovský měl pět dní zpoždění s naskladňováním. Už jsem se smiřovala s tím, že knihu minu a nebudu ji moct o víkendu začít číst. Ale na poslední chvíli, před odchodem domů, přišla sms a já téměř doslova pro ni běžela :-P.

S novým měsícem samozřejmě došlo i na okoukávání novinek, které mě zaujaly. Tam se do užšího výběru dostaly dvě knihy. Rudé svitky magie, další kniha Cassandry Clare ze světa lovců stínů a právě nová Cizinka s názvem Vepsáno krví vlastního srdce. A to byla ta nejvíc očekávaná pecka, kterou samozřejmě mám už přečtenou a zrecenzovanou. Trvalo mi to týden a během té doby jsem nedělala nic jiného, ani nechodila na počítač. Proto bylo docela mrtvo. :-D


Ale samozřejmě jsem měla něco přichystaného, abych se neodtrhla od reality úplně, například kolik knih jsem přečetla v květnu. Nebylo to nijak závratné číslo, pouhých pět kousků, ale na druhou stranu docela dobré čtení. Nejvíc můžu doporučit Útok obrů...


Trošku jsem oprášila knihovničku a udělala druhou vlnu vyřazování. Stále mi zůstaly nějaké knihy, tak se můžete podívat na bazar #1 a #2, jestli vás něco nezaujalo. Já díky tomu uvolnila polici a kousek, abych měla místo na nové zajímavé kousky, kterými si chci doplnit sbírku... Čekám na naskladnění objednávky v Luxoru, ale nějak jim to vázne. Stresuju už týden, dokonce jsem jim psala mail, ale bez odpovědi. A mám docela obavu, zda to stihnou, protože mi brzy končí platnost kuponů, které jsem na to chtěla použít :-(.


Toto pondělí přišla jedna z těch dešťových a bouřkových smrští. Tolik blesků za minutu jsem snad ještě nikdy neviděla. Naštěstí u nás liják ani velký vichr netrval dlouho, krup bylo taky jen pár, ale někteří takové štěstí neměli a přišla blesková povodeň. Což mě neustále přivádí na myšlenku toho, že mám obavu, co nás čeká v budoucích letech. Jak je vidět, počasí se neskutečně mění a ty letní lijáky si jako děcko vůbec nepamatuji.

Co se týče čtení právě teď, tak jsem se vrátila ke knize Nevyzpytatelné jsou cesty osudu. Jsem téměř u konce, takže recenze bude taky brzy. A pak mě čekají dva recenzáky, ale to teprve uvidíte jaké, nebudu nic prozrazovat :-) A co čtete zajímavého vy? Pochlubte se :-)


Víkend jsem se rozhodla relaxovat. Stejně bych toho moc nezvládla, protože mě v sobotu trochu zlobil žaludek, takže jsem se hodně válela u televize a chvílemi se snažila číst. Dneska měla mamka oslavu narozenin, takže pohodička na zahradě, grilování a tak. Počasí bylo pěkné, teplé, ale ne dusné. K večeru už se zvedal vítr, takže i skoro na mikinu. Ale ke grilování to prostě bylo ideální...







A to je asi vše. Jak už jsem psala, poslední týden jsem ležela v knize a ostatní svět okolo šel dost mimo mě. V mezičase, kdy jsem nelouskala stránky, jsem se ozvala alespoň na facebooku, abych úplně nevypadla. Teď už se však začnu vracet k normálu. Tak mi nezapomeňte napsat, jak jste se měli a brzy zase ahoj :-)


Články, které vyšly:


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

2 komentáře:

  1. Teda, hned bych se přidala. Nejen to masíčko, ale i ten dort vypadají skvěle :-) Snad jste si oslavu užili a mamka měla radost. Dodatečně vše nejlepší :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, bylo fajn, jen v pár lidech, nic velkého... a tak je to nejlepší :-)

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne