MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

01 června, 2020

V květnu je celkový počet přečtených knih o něco lepší než v dubnu. Mám o dvě knihy víc a nějakých čtyři sta stránek. Stále nejsem úplně nejspokojenější, ale myslím, že se situace lepší a tak přichází i lepší nálada a více času. Nehledě na fakt, že se blíží vydání další Cizinky, to mi hned zvedne náladu i skóre :-P. Teď už jen mít šťastnou ruku při výběru dalších knih. Takže, co jsem to vlastně četla?

Celkový počet přečtených knih: 5
Celkový počet přečtených stránek: 1480


Útok obrů • Kevin Hearne
Kniha byla trošku pomalejší, spíše výpravná. Nebyla to fantasy nabitá akcí a adrenalinem, jak bych si představovala. Ale je fakt, že od toho, co jsem začala opouštět ya fantasy, tak zjišťuji, že zbytek tohoto žánru je opravdu takový poklidnější. Spíše ve stylu Tolkiena, kdy jde o postavy a děj a ne o to, aby si člověk s nervy kousal nehty :-D.


Rok poté • William R. Forstchen
Už když jsem četla první díl, věděla jsem, o čem to bude. Není to nervy drásající drama z apokalypsy, kde by se neustále vraždilo a přežívalo ze dne na den jako třeba když sledujete/čtete například takový The Walking Dead. Ne, že bych to četla. Ale prostě příběh působí dojmem, že to postavy nemají až tak těžké, nicméně na konci se konečně stane opravdu velká věc.


Podivuhodný příběh Viktora Bambase • Jaroslav Boček
Kniha českého autora. Doma mě čekají ještě dva kousky, tak jsem začala tím, co je nejtenčí a má nejslabší hodnocení. O to více pak snad budu spokojenější při čtení zbytku. Jde spíše o takový humorný příběh ze života, kdy mají velkou roli náhody a každá maličkost, kterou lidé provedou, má i svůj důsledek, který nemusí být vždycky šťastný...


Kráska přichází • Adriana Šindelářová
Na tohle jsem byla upřímně zvědavá, protože děj se odehrává ve starověkém Egyptě, což je moje oblíbená historie. Sice jsem za ty poslední roky nevěnovala ani minutu zkoumání dějin, i když knih mám doma dost, i tak to není něco, co by mě kdy pustilo. A tak jsem zkusila první knihu zasazenou do této doby. Bylo to spíše romanticky zaměřené, ale i tak se mi to opravdu líbilo.


   
Skotskem po stopách seriálu Cizinka • Jan Hrdina
Průvodce Skotskem, který se věnuje dějinám, hrdinům a důležitým momentům této země. Jde o hodně naučnou knihu, kde se to jen hemží jmény, letopočty a místy. Sem tam autor zmíní i nějaký moment, postavu či lokalitu ze seriálu a knihy Cizinka, ale těchto poukázání je opravdu málo. Když je Cizinka použita v názvu knihy, čekala jsem trochu více spojitostí. Sice jsem docela zklamaná, protože jsem se natěšila na něco odlišného, přesto jsem za daná fakta ráda, protože jsem si spoustu věcí pospojovala.


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne