MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

09 února, 2020

Tentokrát shrnutí za dva týdny, jelikož po tom prvním nebylo až moc o čem psát. Tak jsem to spojila, aby jste měli čtení na víc než jen čtyři řádky :-)

Do Světa knihy už zbývají jen tři měsíce. A tak se začínají rojit nové informace a jsou odhalováni autoři, kteří se tam objeví. Pokud se tam chystáte a chcete tyto informace sledovat, tak mrkněte na dva hashtagy, které při sdílení používám. Veškeré informace jsou pod #svetknihy2020 a hosté navíc pod #hostsvetknihy2020. Letos  jedeme čtyři ženský, takže si to užijeme víc. Jeden den si rezervujeme na procházku městem a v pátek klasicky zavítáme na veletrh.

Dostali jsme se na přelom ledna a února a s tím samozřejmě přichází klasické pravidelné články. Na seznam knih se mi k nákupu nedostala ani jedna kniha. Nic mě nezaujalo natolik, abych měla nutkání běžet shánět nové čtení. Za to k přečtení by se pár kousků našlo :-). A dalším článkem je přehled měsíce. V lednu jsem získala pět nových knih a pět jsem přečetla. Což je fajn, protože se to pěkně vyrovnalo...


Potřebovala jsem na chvíli odběhnout od rezečteného historického románu. Kniha je totiž docela dlouhá a plyne vcelku pomalu. Zkusila jsem tedy štěstí u Železného krále, sérii, která mi doma leží už věky. A i když mě až tak nenadchla, tak jsem ji zvládla vcelku rychle.


V práci to docela ušlo, i když omarodili další lidi, takže jsme měli čtyři lidi pod stav. Ale naštěstí už nejsou vánoce a novoroční chaos už je taky za námi. Svou část práce ve skladu jsem dodělala, alespoň z toho, co bylo potřeba, takže mám na chvíli volnější ruku. Sice se v tom koloběhu nikdy nezastavím, ale na druhou stranu si užívám to, že jsem zavřená vzadu a prodejna se mě netýká :-D.

V pondělí jsem si sedla nad články v konceptech. Jedním z nich byl i čtecí plán, u kterého jsem dlouho přemýšlela, co bych si vlastně mohla přečíst. V obou případech jde o knihy ze série, kde by bylo dobré pokračovat, abych je dočetla. Ale jde o docela velké bichle, tak budu doufat, že to stihnu.


Knihovnu jsem měla vyfocenou od minulého týdne, ale nedostala jsem se k tomu, abych to připravila do článku. Další koncept jsem si tedy odškrtla ze seznamu a udělala letošní první přehled. Když se pak zpětně koukám na starší fotky, vidím hezky postup, jak se to celé rozrůstá a mění :-P.


Včera se mi, během ostatních prací, podařilo dočíst Kateřinu Aragonskou, která mi svojí délkou dala docela zabrat. Má sice jen něco přes pět set stránek, ale člověk by nevěřil, kolik informací se tam dá nacpat. A tak po dlouhém čtení jsem to konečně ukončila a mohu se posunout dál. Například k novému recenzáku v podobě Šedých bastardů :-)


Tenhle týden byl trošku náročnější i v počasí. Byla hodně zima, pršelo a dva dny byl strašný vichr. Dokonce to tak vynervovalo Maggie, že chytla záchvat a lezla po nábytku, do vany a podobně. Takže když jsem přišla domů, mohla jsem akorát uklízet. Je to docela i k vzteku, protože celý život byla hodná a nikdy nic neničila a teď na starý kolena začíná blbnout. Doufám, že jednou nepřijdu a nebudu mít zdemolovaný celý byt... :-(


A tím bych poslední dva týdny tak nějak uzavřela. Už nemám co bych mohla sepsat, nebudu vás nudit maličkostmi. Tak si užívejte zbytek neděle a víkendu a v příštím týdnu zase zdar ;-)


Články, které vyšly:


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne