MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

10 listopadu, 2019

Shrnutí týdne #277

neděle, listopadu 10, 2019 3 komentáře
Musím uznat, že moje aktivita poněkud poklesla. Je to únavou a malým množstvím volného času. A když už mám chvíli na oddech, tak si obvykle lehnu s knihou. Nepomáhá mi ani to, že není teplo a slunečno, což mi většinou dodalo energii a dokonce i nějaké ty nápady. Ale když se dívám na archiv, tak zatím jsem schopná docela úspěšně lepit mezery a nějaké články (ať jsou sebehorší) stejně vypustím :-P.

Mrkneme se tedy na dění tohoto týdne. Měla jsem to tentokrát takové rozlítané a navíc jsem měla na střídačku vždycky ranní, odpolední, ranní, odpolední apod..., což člověka taky brzdí. Jeden den skončí v devět večer a v pět ráno má zase vstávat do práce. Ale co už. Musím to nějak překousnout. Minimálně do konce roku to lepší nebude.

Momentálně stále pracuji na knihách Patricie Briggs. Zrovna čtu Ohnivý dotyk a pak už mi zbývají jen dva díly. Nepočítám do toho tedy Mihotavé stíny, což jsou povídky, a ty si přečtu až až někdy. Při posledním čtení jsem rovnou ze dvou knih udělala jednu recenzi, abych nemusela pořád pitvat to stejné a hlavně psát tak strašně podobné recenze. Mohli jste si tedy přečíst názor na Spálenou mrazem a Nocí zlomenou...


V úterý jsem s malým zpožděním konečně vydala čtecí plány na nový měsíc. Tentokrát jsem (a asi po několikáté) zvolila dva díly Zaklínače. Blíží se totiž seriál, který začíná tuším těšně před vánoci a ráda bych si trošku utvořila obrázek o daném světě. Zatím jsem zvládla první díl a to už jsou snad dva roky. Jako chápu, že seriál bude úplně jiný a půjčil si jen postavy, ale mít nějakou průpravu určitě nezaškodí. Tak snad to už konečně zvládnu...


Ve středu jsem zase strávila v práci přes dvanáct hodin, takže žádná aktivita se nekonala. Večer jsem sebou plácla na postel a jen relaxovala. Nohy mě bolely až někde. Po tolika letech a stále nejsem zvyklá. V rychlosti jsem si na mobilu udělala koncept nového článku a druhý den jsem ho dopracovala. Všude na mě teď dýchá téma vánoc a na nic jiného v podstatě ani nemyslím. Pořád musím uvažovat nad tím, co mě ještě čeká v práci, co musím nachystat doma, pečení a podobně. A nakonec jsem si řekla, že to nějak sepíšu. I když nevím nakolik je článek srozumitelný, ale já se aspoň vypsala... :-D

Ve čtvrtek jsem si opravdu sedla nad rozečtenou knihu a posledních víc jak sto stránek jsem už dala na jeden zátah. Chtěla jsem to mít za sebou, abych se pustila do dalšího čtení. A tak jsem pro vás mohla druhý den nachystat recenzi. Ta lepší z nás byla rozhodně zajímavá kniha, i když v mých očích rozhodně nesplňovala prvky thrilleru, takže bych ji tak nejraději vůbec neoznačovala. Ale obrázek si musí udělat každý sám. Nicméně jsem potom odpoledne pádila do práce a úplně zapomněla na akce a soutěže. Tak snad jsem nikoho nenaštvala :-P.


Napsala jsem si o nový recenzáček, který by měl být na cestě. Jakmile dojde, tak vám ho vyfotím. Chtěla jsem si napsat i o Šedé bastardy, ale zatím asi počkám, hodnocení momentálně není nijak příznivé a nerada bych zase luštila skoro pět set stran něčeho, co mě nebude bavit... Na jaké knihy se chystáte ještě letos vy?

Včera jsme byli s předstihem oslavit Martina, bráchův svátek. Letos to vyšlo na pondělí, tak si řekl, že raději o víkendu než v týdnu. Večeře byla fajn, akorát čím dál víc zjišťuji, jak v restauracích nemyslí na lidi, co trpí alergiemi, dietami a podobně. Že ten výběr jídel je mnohdy opravdu katastrofální. Jako naschvál měli jen menu s husou, takže samá husa, zvěřina, zelí a podobně. Věci, které buď nejím nebo jíst nemůžu. Ale naštěstí se kuchař nechal přemluvit a udělal mi alespoň řízek. Ale v týdnu jsem měla ten samý problém, byla jsem u mamky v práci a chtěla mi dovézt oběd. A zase všechny jídla se zelím, teplým rozpuštěným sýrem, nebo bylo součástí víno a tak dále... Asi za chvíli nebudu jíst vůbec nic :-/...

No a jsme na konci. Dneska mě čeká odpolední, proto sepisuji článek takhle dopoledne. Za chvíli půjdu číst knihu. Ráno jsem si stihla akorát trošku poklidit. Teď mi nezbývá než nabírat síly na dalších x hodin s těmi super zákazníky... :-D Mějte se hezky a napište mi, jaký byl váš týden.




Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

3 komentáře:

  1. Jsi dobrá, že zvládáš psát články na mobilu a po večerech dočítat knížky. Stydím se, že mně to poslední dobou vůbec nejde. Ale Zaklínače mám taky v plánu! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já teď docela sbírám energii, protože bych poprvé mohla překonat hranici 70 knih za rok. Takže mám i motivaci :-)

      Vymazat
  2. Plodný týden a moc pěkný hrneček a konvička se sovičkou :D

    Ulítávám na tom :D

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne