MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

14 července, 2019

Zdravím vás u dalšího přehledu. Tento týden jsem měla takový pozvolnější program a na blog a sociální sítě jsem psala méně. Občas neuškodí malý oddych, aby si člověk uvědomil, jaké to je být bez všech těch technologií. Samozřejmě jsem se neodřízla úplně, takže nějaké ty informace pro vás mít budu...

V pondělí jsem sdílela velkou slevu na knihy od Diany Gabaldon. Bohužel od ní všechno mám, takže jsem ji nemohla využít. Ale při té příležitosti jsem si všimla ještě jedné akce, kde byly omalovánky na téma Cizinky za pouhých 49 korun. Byla bych blázen toho nevyužít, zvlášť když jsem o nich zrovna nějakou dobu přemýšlela. A od tohoto světa ještě neutíkám, tento týden se mi podařilo dočíst nového Lorda Johna, ze kterého se však nevyklubal navazující díl, ale další povídky. Více se dočtete v recenzi...


Ani jsem nelenila v dalších věcech. Připravila jsem si články s knižními záložkami, těmi papírovými, které jsem nedávno tvořila. Tento týden jsem publikovala dva články, tak se na ně můžete podívat zde a zde. Nachystaný mám ještě jeden do zásoby a další se objeví až se mi bude chtít tvořit :-) Však to znáte.

V týdnu jsem ještě obdržela jeden balíček, kde jsme s kolegyněmi z práce braly menší hromádku. Já jsem si ukořistila dvě novinky - Perutě noci a Holku mimo rytmus. U obou jsem si říkala, že nebudu spěchat, ale nakonec to byly momentálně jediné knihy na seznamu ke koupení a bylo potřeba udělat nákup u KK :-D Znáte tyto knihy? Už jste četli?


Z momentálního čtení vám ukážu akorát Dračí srdce, které mám od autorky k recenzi. Zatím jsem na začátku, takže nic bližšího neprozradím. A další recenzák je na cestě. Jen si ho vyzvednout... A co čtete vy? Jo, taky jsem za nákupy u Dobrovského získala další e-knihu, tentokrát Nesmrtelní z Meluhy. Ale tam docela počáteční nadšení opadlo, zvlášť když se dívám na hodnocení na DK, tak uvidím, co z toho bude.



V pátek jsem s pár kolegy vyrazila večer na jídlo a samozřejmě pití (v mém případě pepsi). Řekli jsme si, že jednou za deset let by nebylo na škodu někam vyrazit, zvlášť, když jsme teď relativně dobrá a pohodová parta... :-D S tím samozřejmě vzniklo i to, že nevyšly akce a soutěže. Ale jelikož jsou prázdniny, stejně není o co stát. Příští týden vám to vynahradím ;-)

Včera jsem většinu dne strávila se seriálem. Zkoukla jsem celou třetí sérii Stranger Things. Na to, jak mě první řada neoslovila a jak jsem se musela do toho nutit, jsem tomu přišla hodně na chuť. A tato série byla opravdu hooodně vydařená. Až se mi nechce čekat na další. Člověk to musí tak nějak celé pochopit a pak se mu to bude líbit. Je to z osmdesátek, takže takové retro, super hudba, sympatické postavy, věčně nějaké záhady, vládní projekty a bla bla. Ale v dobré kombinaci. Tentokrát jsem se u toho i strašně nasmála :-D A pro příště, už jen jako maraton, nikdy po dílech, protože čekání je hrozný.

No a tím se dostáváme na konec. Neděle, takže povinnosti, domácí práce. Dokoukala jsem poslední díly Grimma, takže další uzavřený seriál. V tomto případě mě většina seriálu moc nebrala, ale chtěla jsem vědět, jak to dopadne. Nejlépe u mě dopadla asi pátá série, kdy se na nějakou dobu upustilo od policejního vyšetřování a seriál získal takový temný nádech. V závěrečné sérii to zase docela zpackali, ale i ten trapný konec jim odpustím, protože to alespoň nějak hezky uzavřeli.

No, měla bych se pustit do čtení. Konec kecání, tedy psaní. Jaký týden jste měli vy?


Přírůstky

  • Cizinka (omalovánky)
  • Perutě noci
  • Holka mimo rytmus
  • Nesmrtelní z Meluhy

facebook | twitter | knižní instagram | osobní instagram | pinterestbloglovin  


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

3 komentáře:

  1. Ty omalovánky s námětem Cizinky jsou skvělé, není to moc dlouho, co jsem je obdivovala v knihkupectví. Určitě se pak pochlub, jak ti jde vybarvování. :)

    Holka mimo rytmus znám, ale zatím jsem ji nečetla. Viděla jsem ji už u mnoho blogerů a měli na ni pozitivní recenze, takže si myslím, že se ti bude líbit.:)

    Přijde mi, že jsem jako jediná, kdo Stranger Things nepropadl :D ale kdo ví, možná kdybych to zkusila zkouknout ještě znovu, tak by mě to oslovilo. Tak třeba až bude přítel v Portugalsku a budu se nudit, tak to vyzkouším.:)

    Já měla takový lenošící týden, moc se toho ani dělat nedalo s tou rukou. Tak jsem aspoň četla a koukala na filmy. Jinak se nic zajímavého ani nedělo. Ale konečně se mi podařilo sehnat knihu Co na tobě miluji, chtěla bych ji dát příteli než odjede na půl roku do Portugalska, tak snad se mu to bude líbit a že se pobaví. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Páni, to tam bude tak dlouho? Na Holku mimo rytmus se těším, Simon byl hrozně fajn :-) Do omalovánek SD možná pustím dnes... :-P

      Vymazat
  2. Naprosto souhlasím a ztotožňuji se s tvým názorem na Stranger Things! :D :)

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne