MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

04 října, 2016

Můj seznam přání - knihy, které si chci koupit nebo přečíst.
Meme z dílny Book Chick City...



Harry Potter a Tajemná komnata (ilustrované vydání) - 17.10.2016
Nové vydání příběhů čarodějnického učně Harryho, tentokrát bohatě vypravené ilustracemi Jima Kaye. Prázdniny po prvním roce v Bradavicích byly u strýce a tety k nevydržení. Chovali se k Harrymu tak hrozně, že se nemohl dočkat návratu do Školy čar a kouzel. Jenže těsně před odjezdem Harryho varuje podivné stvoření – skřítek Dobby. Když se prý do školy vrátí, stane se katastrofa! V druhé knížce se Harry, Ron a Hermiona vracejí po prázdninách do Bradavic a doufají, že nový školní rok bude už klidný. Ale ouha, Harry začne znenadání slyšet hlasy, jež neslyší nikdo jiný, a po stěnách se objevují výhrůžné nápisy. Po mnoha letech kdosi otevřel skrytou Tajemnou komnatu, z níž vychází neviditelný nepřítel, a po chodbách bradavického hradu, kde škola sídlí, zůstávají ležet bezduchá těla studentů. Kdo je pachatelem těchto hrůz? Podezření padne přičiněním Malfoye a zmijozelských na Harryho, a když je navíc po nesčetných piklech odstaven moudrý ředitel školy Albus Brumbál, musí Harry sám čelit nepřátelským úkladům. Přitom se mu daří pronikat i do dávno zapomenutých tajemství a v závěrečném kouzelnickém souboji na život a na smrt se potřetí utkává se svým odvěkým nepřítelem. Nuže, vítejte znovu v Bradavicích, přátelé!

Nahraný - 16.10.2016
Po dvanácti letech tajného výcviku je Atticus O'Sullivan konečně připraven svázat svou učnici Granuaile se zemí, a zdvojnásobit tak počet druidů na světě. V předvečer obřadu se ale svět, který ho považoval za mrtvého, náhle dozví, že stále žije, a tuze rád by ho poslal zpátky do hrobu. Attikovi nezbývá, než aby se s Granuaile a se svým věrným irským vlkodavem Oberonem vydal k úpatí Olympu, kde si na něj už brousí zuby římský bůh Bakchus, který mu přísahal pomstu – bude si ovšem muset počkat ve frontě za prastarým upírem, skupinou temných álfů a starým šibalským bohem, pro které je ZABÍT DRUIDA podle všeho priorita číslo jedna.

Královna ohně - 20.10.2016
Vélin Al Sorna musí pomoci vrátit Říši Královně. Po boji o holý život má královna Lyrna za úkol odrazit vpád volarské armády a znovu dobýt nezávislost Sjednoceného království. Aby dosáhla svých cílů, musí udělat víc než jen shromáždit své věrné příznivce. Musí se spojit se silami, které jsou jí odporné, a přivést válku k branám nepřátel. Zajistit vítězství má Vélin Al Sorna, avšak jeho cesta je plná obtíží. Volarská armáda má na své straně tajemného Spojence, který svým služebníkům nabízí nepřirozeně dlouhý život. Pokud má království zvítězit, musí Vélin Al Sorna Spojence zničit. Jenže porazit protivníka, jehož není možné zabít, je téměř nesplnitelný úkol, zvlášť když Vélinova píseň krve, mystická síla, která z něj udělala takového bojovníka, zlověstně umlkla...

Mechanická princezna - 23.10.2016
V magickém podsvětí viktoriánského Londýna našla Tessa Greyová domov, kde se konečně cítí v bezpečí. To se však brzy ukáže jako pomíjivé, když Institut, který Tessu a další lovce stínů sdružuje, začíná být ohrožován intrikami a zradou. Po fiasku s Mortmainem, kterému se podařilo uprchnout, se představená Institutu Charlotte Branwellová ocitá v prekérní situaci. Situace využije její odvěký rival Benedict Lightwood a požaduje funkci pro sebe. Charlotte dostane ultimátum: pokud se jí do čtrnácti dnů nepodaří Mortmaina vypátrat, vedení Institutu připadne Lightwoodovi. Jem, Will a Tessa něco takového nehodlají dopustit a usilovně se snaží získat informace. Pátrání je zavede až do Yorkshiru a podaří se jim zjistit, že Mortmainova nenávist vůči lovcům stínů je velmi osobní. Willa čeká ošklivé odhalení – Mortmain ohrožuje jeho rodinu. Ze zoufalství svěří čaroději Magnusovi své tajemství a žádá jej o pomoc. Tessa se mezitím sbližuje s Jemem, ale nedokáže potlačit ani city k Willovi, ačkoli jí tolik ublížil. A zatímco všichni pátrají po Mortmainovi, netuší, že se pod střechou londýnského Institutu skrývá další špeh.

Winter - 31.10.2016
Princezna Winter má obdiv měsíčního národa pro svou vznešenost a dobré srdce, a navzdory tomu, že jí tvář hyzdí jizvy, její krása je prý ještě úchvatnější než královny Levany, její macechy. Winter svou macechu nenávidí a ví, že Levana neschvaluje její city k příteli z dětství – pohlednému palácovému strážnému Jacinovi. Ale Winter není tak slabá, jak si Levana myslí. Společně s kyborgskou mechaničkou Cinder a jejími spojenci by se jí dokonce mohlo podařit rozdmýchat povstání a zvítězit ve válce, která zuří už příliš dlouho. Dokážou Cinder, Scarlet, Cress a Winter porazit královnu Levanu a dopsat šťastné konce ke svým příběhům?

Pasažérka - 3.10.2016
Ztratila vše, co znala a milovala… Etta se proto vydává do neznámé země, kde se seznámí s Nicholasem, který uniká z dosahu mocného rodu v Koloniích. Navíc jí začnou pronásledovat agenti usilující o její život. Etta tak zjistí, že zdědila zvláštní schopnosti, o kterých nikdy neslyšela. Aby ochránila své tajemství i svůj život, bude muset cestovat nejen mnoho mil od domova, ale i do minulosti… Nepřátelské rody se ale nevzdávají a chtějí její moc!


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

22 komentářů:

  1. Říjen a listopad pro mě budou smrtící, těch knih, co chci, vychází strašně moc! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No do konce roku to bude ještě slušné číslo. Zatím se rozmýšlím, je pevný základ, co opravdu vezmu, ale taky uvažuji nad jinými :-)

      Vymazat
  2. Jak píše Ada, říjen je děs (na listopad zatím nemyslím). Z Tvého výběru rozhodně plánuji pořídit Harryho Pottera, Měsíční kroniky mě také lákají... Plus vychází ještě asi miliarda věcí, který Ty na seznamu nemáš, ale já je prostě potřebuju :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Slepí ptáci, Tři přání, Maják v moři, Psycho Sanatorium, Aristokratka na koni, Stalkeři, Leon, Amazonie ... mám pokračovat? :D Jdu si to naházet na goodreads, abych náááhodou na něco nezapomněla :D

      Vymazat
    2. Ano jedno mi nic neříká ;-D

      Vymazat
    3. Jsi šťastnej člověk, taky bych radši, aby mi to nic neříkalo. :D

      Vymazat
  3. Na HP se už moc těším, jsem z těch ilustrovaných vydání fakt nadšená. Teď vychází/vyšly samý skvělý knížky, seznam mám dlouhej jak tejden před vejplatou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja sice už mám klasické vydání Harryho, ale těm ilustracím jsem neodolala... :-D To už je nemoc...

      Vymazat
  4. Z těchto kousků si jistě jdu pro Královnu Ohně, no chtěla bych samozřejmě i Harryho, ale to se mi asi nepovede :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proč by ne? Na Královnu ohně jsem hodně zvědavá... Snad nezklame.

      Vymazat
  5. Tak to si musíš přečíst i ty další. Jsou naprosto skvělé. Četla jsem to jedním dechem a jaké to byly bichle...

    OdpovědětVymazat
  6. Pasažérka vychází už dneska? Bože za co mě trestáš. :D A ještě nutně potřebuju Mechanickou princeznu a Královnu ohně. :D

    xxx
    dream-little-dream.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani nemluv. Někdy mě to děsí ty moje 'potřebuji' :D

      Vymazat
  7. Z tvého výběru určitě HP :) a jinak mám na seznamu podobné věci jako Kristýnka (BookTalk).
    Měj se krásně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna včera jsem zjistila, že Harryho posunuli o dva týdny :'(

      Vymazat
  8. Na Harryho se také moc těším a na Pasažérku jsem hodně zvědavá :)
    A o Winter se snad ani nemusím zmiňovat :D Konečně! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Až na Pasažérku a Nahraného si chci všechny přečíst. Snad se ti povede je všechny dostat do knihovničky... hlavně aby Winter už skutečně vyšla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlavně se na těším už kolik měsíců, tak už aby to bylo... :-)

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne