MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

30 června, 2019

Nevím jak vy, ale já se strašně těším na podzim. Tohle počasí na mě už začíná být trochu moc. Dešťové kapky v nedohlednu a s přibývajícími roky to bude horší a horší. Jako děcko jsem zažila doby, kdy pršelo celý týden v kuse a v zimě padaly hromady sněhu větší než já. To, co se teď děje je hrozný. Ale nekažme si náladu tou vyprahlou pouští tam venku a podívejme se, co se dělo...

Nedávno jsem zmiňovala, že jsem dělala mamce k narozeninám dort. Byl to tak trochu druhý pokus v životě a i když já sama na sebe byla hrozný kritik, ostatní byli nadšení. Sepsala jsem tedy recept, jednak pokud by to někoho zajímalo a taky pro mě jako zálohu před sklerózou.


V pondělí jsem nečekaně dostala knihu k recenzi v papírové formě, což mě překvapilo. Jedná se o Sílu přírody od Hostu, pokračování série Aaron Falk. Zatím jsem se moc daleko nedostala, protože tento měsíc jsem toho přečetla opravdu hodně a ty horka mi na chuti ke čtení taky moc nepomáhají.


Ve čtvrtek jsem pro vás sepsala recenzi, i když jsem na to neměla absolutně žádnou náladu. Prostě den blbec jako vyšitý. V práci v posledních minutách mě vytočila šéfka, čímž mi vždycky dokáže krásně vylepšit den, a následně jsem přišla domů a zjistila, že mi spadlo zarámované puzzle. Takže sklo prasklo, střepy všude a když jsem se to snažila dostat z mezery mezi postelí a zdí, tak se mi to celé vysypalo. Pěkně jsem si to obrečela, abych následně tři dny dávala dohromady tu hrůzu. K mé dobré náladě ani nepřispělo to, že jsem to dnes dodělala a zjistila, že mi jeden dílek chybí... :-( No, ale zpátky k té recenzi, dočetla jsem Zlatou věž, což je poslední díl Magisteria...



Abych se následně uklidnila, vytáhla jsem po několika měsících zase relaxační omalovánky. Je na čase je trošku oprášit a zase něco vymalovat, zvlášť když mě lákají nějaké další. Chtěla bych totiž nějaké podle knižních sérií, abych měla i postavičky a ne jen samé květiny :-)


Po delší době jste mohli na blogu objevit i knižní suvenýry. Ty už nevychází tak často a navíc než se dostanu ke článku, dávno tyto věci vidíte na facebooku či instagramu. Ale tak pro opáčko - zase ten Harry :-D

V pátek jsem vypustila opět akce a soutěže, ale se začátkem prázdnin je to docela bída a pokud takto mizerný výběr bude i příště, asi nad tím nebudu ani ztrácet čas. Ale pro teď ještě článek vyšel, tak mrkněte ;-) A posledním článekm týdne se staly tzv. příběhy ze života. Pokud vás zajímá, co tím myslím, budete si ho muset přečíst.

Už za pár dní to vypukne, začne nová série Stranger Things. Z počátku mě to moc nebavilo a tak trochu mi trvalo, než jsem si zvykla na podivné zpracování tohoto seriálu, ale nakonec jsem tomu (i soundtracku) tak trochu propadla... Znáte? Díváte se?


Dnešní den jsem strávila prací na blogu, uklízením ve čtečce, už tam bylo dost nepřehledno, doděláním puzzle a teď už spíš tak posedávám a polehávám, protože teplota venku vystoupala na další neuvěřitelnou hodnotu a já rozhodně nemám síly cokoli dělat. Jsem unavená nejen z tepla, ale i z mé alergie, která mě ničí. V noci nespím, jak nemůžu dýchat, takže nemám zrovna energie nazbyt... Konec konců ani Maggie nehýří zrovna aktivitou...


A jak se máte vy? Něco nového?

Přírůstky

  • Síla přírody

facebook | twitter | knižní instagram | osobní instagram | pinterestbloglovin  


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

5 komentářů:

  1. Súhlasím, že by tieto hnusne vysoké teploty už mohli skončiť, normálne to komplikuje život. :( Hádam bude ďalší týždeň príjemnejší a trebárs sa ešte niekde objaví aj ten stratený dielik.:) Stranger Things ma akosi napriek všetkým nadšeným ohlasom doteraz nenalákali, takže nesledujem, ale ktovie, možno raz.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě to začalo bavit právě proto, že to není stejné jako ostatní seriály. Navíc téma, co mě zajímá...

      Vymazat
  2. To puzzle mě mrzí, bylo fakt krásný. Já jednou omylem jeden puzzlík vysála a bohužel byl pak tak promočený, že s tím nešlo nic dělat. Takže jsem puzzle ani nedoskládala a přitom bylo tak krásný... no nedá se nic dělat. Každopádně tvé oplakání chápu.

    Obálka na knihu Sála přírody se mi velmi, tak přeji ať se ti celkově kniha líbí.:)

    stranger things nesleduji, ale věřím, že má hodně fanoušků a všichni jsou na to určitě hodně natěšení. :)

    V týdnu jsem měla také hodně velký problém jeden den usnout. Myslím, že to bylo zrovna úterý. Bylo mi tak hrozně, že jsem se celou noc budila, jak píšeš, skoro jsem v tom vedru nemohla dýchat a člověk v tom prostě nemůže ani spát...a ani nemám na bytě žádný větřák, takže jsem se neměla čím chladit. :(

    No a pak člověk nemá ani chuť na čtení. Dneska to bylo taky hrozný to vedro, ale teď u nás pořádně zapršelo, tak doufám, že zítra to bude trochu lepší.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O dešti ani nemluv, byla to katastrofa. Hotová pohroma s kroupy, to jsem ani nečekala...

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne