MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

08 července, 2018


Tentokrát si to vezmeme den po dni, protože jde o shrnutí za dva týdny. Dovolenou jsem si hodlala pěkně užít a omezit svoje brouzdání po netu a aktivitu zde na blogu...

Den první: Ráno nezačalo zrovna slibně. Samozřejmě díky práci a šéfové. Takže náladička mi hodně spadla. K tomu nebylo ani počasí nic moc a okolnosti tomu chtěly, že jsem nakonec byla doma. Snažila jsem se dodělat rozdělení mého instagramu na knižní a osobní. Nejdřív se mi do toho nechtělo, rozmýšlela jsem to několik měsíců, práce to dalo jako hrom, ale popravdě se mi teď strašně líbí mít instagram jen na knihy. Hned to vypadá jinak, za to trápení to stálo. Zbytek dne jsem strávila povalováním a koukáním na nově objevený seriál Siren, který zmiňovala jedna blogerka. Samozřejmě po prvním dílu nešlo přestat, tak jsem hned jela jednu delší lajnu :-)


Den druhý: Přemluvila jsem se, že zajdu mrknout na levnou knihu. Trošku jsem to tam prošla a dumala, jestli vlastně chci utrácet a za co. Pár nápadů bylo, ale nakonec jsem se umluvila, že vezmu jen Sherlocka Holmese. Na netu jsem našla v jednom obchodě ebooky zdarma, protože na ně už nejsou autorská práva nebo tak něco, tak jsem si je stáhla. A v lk jsem pak sbalila tři díly, které jsem tam objevila. Tím pádem mám témeř celou základní sérii (ať už v té či oné podobě) :-)


Den třetí: Trošku jsem zapracovala na změnách blogu. Ladila jsem detaily, které mi stále nějak nesedí. Dodělala jsem nový seznam blogerů, který by měl být přehlednější i s náhledy blogů. Snad se vám tedy bude nová verze zamlouvat :-) Narazíte-li na nějakou chybku, dejte mi prosím vědět ;-)

Den čtvrtý: Počasí mi začínalo lézt těžce krkem. Ne že bych potřebovala vedro a slunko od rána do večera, ale to šero a chladno se mi zrovna nelíbilo. Sice ideální čas na čtení, ale to by se mi u toho nesmělo chtít pořád spát. Odpoledne jsem vyrazila k mamce, jelo se na nákup a sednout na večeři. Aspoň jsem nebyla pořád doma, když se nic jiného podniknout nedalo...


Den pátý: První den kdy se konečně udělalo teplo, přímo vedro. Zrovna když jsem se vydala pěšky do obchodního centra procházkou půl hodiny tam a půl hodiny zpět. No dala jsem si pěkně do těla, připadalo mi to jako cesta pouští. Ve Stoklasovi měli slevu, samozřejmě na prodejně měli minimum toho, co potřebuji na záložky, takže jsem byla opravdu naštvaná. A když jsem došla domů a chtěla se slunit, tak najednou všude mraky... :-D Zbytek odpoledne jsem strávila u filmu a dočítáním knihy...

Den šestý: Zajela jsem k mamce na oběd. Opět nechat Maggie vyběhat na zahradě, dokud není škaredé počasí... A k tomu taky trochu domácí práce - zavařovali jsme hromady okurků :-D Konečně se mi do ruky dostal nový Lord John a Bratrstvo čepele, takže se do něj co nejdřív musím pustit :-) Mimo to jsem vám připravila konečně první články a čím jiným začít než čtecími plány na nový měsíc a recenzí na dočtenou knihu Proti všem... :-)


Den sedmý: Víc jak půlka dovolené pryč. A to mě mrzelo, protože doma bylo fajn, líp než v práci :-) Ale náladu jsem si dokázala zvednout přípravou nových článků na blog a taky chystáním pondělního výletu. Díky dovolené vzniklo pár restů, články byly pozastavené, ale po šesti dnech jsem si řekla, že bych se přece jen mohla zase zapojit. A tak vznikl měsíční přehled za červen - co jsem stihla přečíst a co nového mám doma? Odpoledne jsem si pro změnu konečně pořádně četla a téměř dokončila další knihu :-)

Den osmý: V červenci očividně nemusím vůbec koukat do knihkupectví, protože se pro mě nic nenašlo. Jen jedna kniha, která rozhodně není žádnou prioritou. Ale i tak jsem vám připravila článek, takže můžete mrknout... :-) Jinak většinu dne jsme strávili výletem. Jelo se do brňenské zoo, což se nakonec ukázalo jako ne zrovna ideální nápad. Na to, že je hlavní sezóna, byla spousta expozic uzavřena, zvířat jsme taky mnoho neviděli. Navíc jsme dostali mapku, která se ukázala absolutně k ničemu, protože celá zoo je tak zmatená, že jsme pořád bloudili. Takže nakonec převládalo spíše zklamání než nadšení. Odpoledne jsem si pak ještě střihla malou brigádu a večer odpadla naprosto unavená... Jo a abych nezapomněla, vyprosila jsem si další recenzák. Neodolala jsem a mám e-knihu Tajemství skotské krve :-)


Den devátý: Článkem na úterý se stal dlouho odkládaný kocept, tedy knihy, které mě letos docela zklamaly. Vybrala jsem pět kousků, které sice (až na jeden případ) nebyly žádná katastrofa, ale rozhodně jsem u nich čekala něco víc... A co se týče dne, rozhodla jsem se mít jeden odpočinkový, kdy se prostě budu celý den válet s knihami, nikam nepůjdu ani nepojedu a nic jiného nepodniknu... :-P

Den desátý: Dopoledne jsme strávily s mamkou pochodováním po městě a nějakými pochůzkami. Zašly jsme na oběd a pak každá domů. Odpoledne jsem pracovala na blogu a upravovala nějaké ty články. V tom vedru (které přišlo z ničeho nic), jsem neměla pořádně na nic chuť. Jediné, co jsem si ještě vyřídila, tak poštu. Sháněla jsem mamce totiž všechny knihy od Robina Cooka, které jí scházely, takže objednávek hned několik. Při jedné příležitosti, když už jsem měla platit poštovné, jsem zkoukla nabídku i pro sebe a našla jsem další díl Anniky Bengtzon - Explozi (což jsem později zjistila, že mají členové KK za 29,-; fakt super) a Služebníka Smrti...


Den jedenáctý: Předposlední den dovolené. Tak nějak to na mě padlo. Do práce jsem se rozhodně netěšila. Vzhledem k předpovědi bouřek jsem dopoledne doma trochu poklidila, sbalila jsem čtečku a Maggie a jela ještě jeden den k mamce na zahradu, dokud je počasí... Večer jsem se pustila do Stranger Things. Na bráchovo naléhání jsem to zkusila, i když nemůžu říct, že bych tomu přišla na chuť.


Den dvanáctý: Poslední den dovolené... :-( Počasí stejné jako na začátku, to znamená za mrakem a chládeček. Ráno jsem dočetla knížku, sepsala recenzi a hned se pustila do další. Po pár stranách jsem zjistila, že moje náladička, způsobená brzkým návratem mezi pracující, začíná klesat, tak jsem se vrátila k počítači a pracovala jsem na blogu. Práce je tam stále dost. Trochu jsem upravila horní menu a pustila jsem se do opravování recenzí, kde přestaly fungovat obrázky. Musím se je naučit všechny ukládat... K tomu jsem si pouštěla filmy jako kulisu a upekla jsem si sušenky...


Víkend: Slavný neslavný návrat do práce...

Ty dva týdny utekly jako voda, ale užila jsem si je, což jsem ráda. Hodně jsem si odpočinula i od blogových starostí a povinností. Docela mě to přimělo přemýšlet nad tím, jestli i nadále budu chtít psát některé články a vést fb skupiny. Původně jsem při založení očekávala větší aktivitu i ze strany členů, tak nevím, jestli se mi to bude chtít udržovat v chodu. Jinak jsem spustila soutěž o knihy, kde se můžete i vy vyjádřit k některým těmto věcem. Všem děkuji za názory, udělám si alespoň obrázek, budu vědět jak na tom jsem a pak se rozmyslím, jaké změny proběhnou...Zatím neslibuji závratné změny, protože nejsem ten typ blogera, který by dokázal měsíčně vydat jen tři články...

A to je asi tak vše, myslím, že jsem toho sepsala už dost. Odpoledne mě čeká zase práce, takže potřebuji ještě nějaké věci udělat doma a samozřejmě bych ráda přečetla ještě nějaké stránky. Tak se mějte hezky :-)

A jak jste se měli v poslední době vy? :-)

Přírůstky

  • Pes Baskervillský
  • Dobrodružství Sherlocka Holmese
  • Návrat Sherlocka Holmese
  • Lord John a Bratrstvo čepele 
  • Tajemství skotské krve 
  • Exploze
  • Služebník smrti




Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

4 komentáře:

  1. Ahoj Luci, já nastupuju do práce od 16.7. a taky si říkám takové to: Nééééé. No bohužel já zatím nepřečetla vůbec nic a vlastně většinu prázdnin jsem ani nebyla doma a říkám si, že číst si můžu vlastně i až budu pracovat, ale podnikat ty svá spontánní cesty, kdy se k někomu vetřu a jedu tak někam za minimum ceny to už jen tak nenastane. (chudý student :D) Letošní léto se celkově zatím netváří moc teple, ale třeba já teplo vůbec ráda nemám, tak mi to neva. Ať ti to v práci rychle utíká.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Ano, letos nemáme tolik tropů a vůbec mi to nevadí. Akorát je otrava, když má člověk 12 dní volno a z toho vidí slunko jen asi 3 dny :-D

      Vymazat
  2. To věřím, že dovolená uteče jako voda :) Škoda, že ti nevyšlo lépe počasí, ale snad jsi si aspoň trochu odpočinula :) Já nastoupila do práce minulý týden a už ted vidím, že bude o dost méně času na čtení :D A ten seriál Siren vypadá vážně dobře, děkuji za tip :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale jo užila. Mnohem lepší než trčet v práci. Klídek a pohodička :-)

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne