MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

22 dubna, 2024

Psí štěstí

pondělí, dubna 22, 2024 čeká na komentář

I tentokrát jsem zvolila román. Melanie je kvůli životu své matky dost uzavřená a antisociální, dalo by se říct. Žije jen pro práci, nemá přátele a dokud nepřijde bomba v podobě nežádoucího dědictví, má dojem, že jí nic nechybí. 

20 dubna, 2024

Střípky z moře

sobota, dubna 20, 2024 1 komentář
           

Každý občas potřebuje na čtení něco obyčejného a jednoduchého a tahle kniha se jeví jako ideál. Směr příběhu a obsah odhadnete už během prvních pár stránek, což autoři tohoto stylu dělají poměrně často. Mě přijde, že jsou to příliš rychle vyložené karty na stůl, ničím nevybočují z řady, ale co už.

07 dubna, 2024

 

Tentokrát jsem zkoušela udělat dort pro někoho jiného než pro mamku. A co jiného jejímu manželovi vyrobit než soudek s alkoholem, že :-). Pro chlapy asi ideální... Samozřejmě to má své mouchy a kdejaká cukrářka by to měla mnohem krásnější, ale hlavní je vždycky chuť.

02 dubna, 2024


Další případ detektiva Cormorana Strikea. Opět jeden ze zamotaných a zapeklitých kousků. Tentokrát však hodně blízko Strikeovy minulosti. Velký prostor dostávaly náhledy do jeho mládí a informace o matce, které dosud nebyly tak obsáhlé. Dříve padlo pár zmínek o jejím životě, ale spíše to bylo z většiny zakryté tajemstvím. Tady se však odhaluje mnohem více. Dokonce se rozpovídala i Robin o tom svém. 

29 března, 2024


Kosti pod mechem, kniha, která mě zlákala obálkou a tématem minotaurů. Ti se u nás v literatuře nijak zvlášť neobjevují, tak proč nevyzkoušet něco nového? Navíc už jsem od autorky četla pět knih, tak jsem si říkala, že je to sázka na jistotu.



@lucylillianne