
Já perníčky miluju. Už od dětství, kdy jsme se školou chodili do Domu dětí a mládeže, kde jsme mohli tvořit všechno možné, vánoční ozdoby, zdobit velikonoční vajíčka rozpuštěnými voskovkami a především zdobit předem připravené perníčky. Samozřejmě jsme byli děti a rošťáci a ochutnávali polevu i jenom tak. Pamatuji si tu citronovou sladkou chuť doteď 😂.
I dnes jsem u perníčků zůstala, jen tu polevu si musím připravit sama a to je ten kámen úrazu. Neumím to. Vždycky dělám něco špatně a nedaří se mi perníčky hezky nazdobit. A když jsem zahlédla tuto novinku, řekla jsem si, že bych v ní mohla objevit nějaké odpovědi. Internet je sice plný rad, ale mnohdy si dost protiřečí.
Kuchařka se věnuje výhradně perníčkům. Po úvodním proslovu následují stránky, kde zjistíte úplné základy, potřebné pomůcky, jaké polevy používat, základní rodinné těsto (zde s dovolením zůstanu u svého ověřeného a oblíbeného 😁), jak pracovat s těstem, techniky zdobení a mnoho dalšího. Mimo jiné i metody, jak perníčky slepovat k sobě, když chcete tvořit například dekorace na stůl a podobně.
Většina knihy je však věnována právě těmto dekoracím a jak je vytvořit, jak postupovat. Takže v knize najdete návody na perníkové ozdoby na stromeček, betlém, adventní věnec či chaloupku...
Pro mě je největší přínos v polevách a způsobech zdobení (na krajku si rozhodně netroufnu). Jelikož perníčky a dekorační perníkové stromečky letos ještě nemám dodělané, určitě něco z toho vyzkouším. Budu mít premiéru s královskou glazurou, tak jsem zvědavá, jak velký úspěch budu mít. A rozhodně nezůstanu pozadu ani s jinými výrobky, chaloupka nebo adventní věnec jsou velkým lákadlem. Teď už jen záleží na tom, jestli to letos stihnu nebo si to další objevování nechám na přesrok 🙂...
0 Komentáře
Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)