MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

19 června, 2024


Jak už jsem dřív zmínila, obě série o prachmistrech jsem četla v opačném pořadí, takže jsem si vyspoilerovala přeživší hlavní hrdiny. Věděla jsem, kdo umře a kdo to přežije. Což mě na jednu stranu mrzí a na druhou jsem asi ráda, protože jinak bych tím šokem asi prorazila hlavou zeď.

Trošku jsem bojovala s čtecí krizí, ale nakonec jsem se přes to včera probojovala. Ani jsem to neměla původně v plánu, ale pokračovala jsem v knize, kde se to neskutečně začalo rozvíjet a motat a přečetla jsem za celý den 75 procent. Což při tom počtu stránek bylo nečekané.

Návrat do světa prachmistrů. Opět povedené čtení plné zvratů a akce. Především jsem ani nepočítala s tím, že se dočkám postav z druhé série (spíš jsem čekala, že budu o mnohem více let v čase nazpět), která navazuje na tuhle. Bohužel jsem je četla v opačném pořadí, takže mám trošku spoiler u některých postav, protože mám prozrazeno, kdo přežije. Nicméně mi to absolutně nebránilo v tom si knihu užít naplno. Tento svět mě strašně baví a já doufám, že se do něj autor někdy vrátí. A teď hurá skočit do druhého dílu...

05 června, 2024


Příběh ženy, která upadla do spánku po hrůzném činu na dlouhé čtyři roky. A dokud se neprobudí, nikdo nemůže skutečně dokázat, zda je vina nebo ne. Po letech se ji lékaři snaží probudit a přijít na pachatele vraždy i na to, proč tak dlouho spí. 



@lucylillianne