MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

27 prosince, 2022

Vyhlédla jsem si v lednu

úterý, prosince 27, 2022 2 komentáře

   

Vycházející novinky

Jaké knihy brzy vychází a něčím mě zaujaly, takže bych si je ráda přečetla? To se dozvíte v tomto krátkém přehledu...



Víkend plný viny
Rachel a Jack.
Paige a Noah.
A Will.
Pět přátel, kteří se znají dlouhá léta.
A pak je tu Ali, Willova nová snoubenka.
Will je po letech špatných rozhodnutí konečně zamilovaný. Co na tom, že svatba s Ali přichází možná až příliš rychle po jejich seznámení? Všechny tři páry se vydají do Portugalska na romantický obřad na pobřeží. Víkend v nádherné vile je skvělou příležitostí, jak Ali poznat trochu blíž.
Idylický výlet ale naruší šokující tajemství. Ale ukáže se, že nastávající nevěsta není zdaleka jediná, kdo něco skrývá, a jak začínají jednotlivá tajemství vyplouvat na povrch, hrozí, že se přátelství i manželství rozpadnou. Domů se navíc nevrátí všichni.

Ready Player Two
Nová fantastická honba za pokladem. V sázce jsou tentokrát dva světy. Jste připraveni? Po vítězství v soutěži vyhlášené zakladatelem bezplatného kyberprostoru Oasis narazí Wade Watts na něco, co znovu zamíchá osudem jeho i celého lidstva. Ve hře se objeví nové a poslední velikonoční vejce s tajemným obsahem, které může Oasis povýšit na zcela novou úroveň a učinit tuto virtuální realitu ještě podivuhodnější – a mnohem návykovější. Wadeovi přibude další soupeř, neskutečně silný a nebezpečný, který neváhá obětovat miliony životů, aby dostal, co chce…

Zlatá
Obyčejná mlynářova dcera má neobečejný dar: spřádat kouzelné a fantazijní příběhy... a lhát. Jedním z nich však upoutá krutého Krále duchů, pána nemrtvých lovců, duchů a přízraků v temném světě plným záhadných bytostí. Dostane nesplnitelný úkol: upříst zlato ze slámy. Pokud neuspěje, zemře. Zoufalá Serilda náhodou přivolá zvláštního chlapce. Ten jí pomůže... ale za jistou cenu. Dokáže Serilda poodhalit hradní tajemství a zorientovat se v magickém světě?

Polární běsy

Začátkem roku 1853 je zkušená průvodkyně Virginia Reeve povolána do Bostonu tajemným mecenášem, který jí nabízí životní příležitost: vést skupinu dvanácti žen do divoké, nebezpečné Arktidy, aby hledaly ztracenou Franklinovu expedici.
Je to mimořádný požadavek, ale tým se také skládá z mimořádných žen. Každá přináší do expedice své silné stránky a dovednosti – a svá vlastní znepokojivá tajemství. O rok a půl později, znovu v Bostonu, Virginie stojí před soudem, protože ne všechny ženy se vrátily.
Tento srdceryvný příběh, vyprávěný ve střídavých časových osách, které sledují fascinující soudní proces v Bostonu i nebezpečný a smrtící postup ženské expedice na zamrzlý sever, čtenáře uchvátí, když sbor hlasů odpoví na všeobjímající otázku procesu: co se stalo na dalekém severu?
Kniha Severní běsy je napěchovaná zajímavými historickými fakty a překvapivá svým neotřelým pojetím. Hlavní hrdinka musí čelit nejenom nespravedlivému obvinění, ale i démonům vlastní minulosti.


Tak co, zaujalo vás něco?



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

2 komentáře:

  1. Ahoj, to jsem ani nevěděla, že se chystá pokračování Ready player one, na to se těším asi nejvíc. Já teda ostudně viděla pouze film, ale moc se mi líbil. Také zajímavé zní běsy, nicméně ty bych si spíše půjčila v knihovně než koupila a potřebovala je vlastnit.

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne