MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

24 června, 2022

 

Tentokrát jsem si vybrala sérii Moře střepů. Mapky jsou stejné, ale v každé knize trošku jinak graficky zpracované. Která se vám líbí víc?


Půl krále

Anotace: Vlastní rodina ho zradila a nechala napospas smrti, ale princ Jarvi, nedobrovolný dědic rozděleného království, přísahal, že trůn, o který nikdy nestál, získá zpět. Nejprve však musi přežít kruté zacházení, okovy a hořké vody samotného Roztříštěného moře – to vše jen s jednou zdravou rukou. Do tvrdého, neúprosného světa se narodil jako nedochůdče, neumí držet štít ani se ohánět sekerou – jako smrtíci ostří mu tedy slouží vybroušená mysl. Shromáždí zvláštní společenství štvanců a zjistí, že mu mohou pomoci víc, než by dokázal kdokoli z urozených. Přesto může Jarviho cesta skončit stejně, jako začala – ve zvratech, léčkách a neštěstí...
  




Půl světa

Anotace: Trnka se narodila, aby bojovala. Jenže když při cvičení zabije svého soupeře, zjistí, že jí všichni nadávají do vrahů. Osud vloží její život do rukou otce Jarviho, který projíždí země Moře střepů a hledá spojence proti čím dál nebezpečnějšímu nejvyššímu králi. U Jarviho se setkává s Brandem, válečníkem, který odmítá zabíjet. Oba jsou zlomení, ale oba čeká možná ve službách Jarviho vykoupení…
 



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne