MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

20 května, 2022

 

Po hodně dlouhé době se vracím k tomuto typu článků. Především jsem si potřebovala projít knihy a zjistit, jaké zajímavé mapy v nich jsou (pro další účely) a tak jsem je rovnou i nafotila a nachystala si nějaké články. Dnes tyto dvě knihy...

  • Rod země a krve {recenze}
  • Ztracené elfeíny {recenze}

Rod země a krve

Anotace: Bryce je 25 a žije už dva roky sama po záhadné vraždě svých přátel. Případ byl uzavřen a považován za ukončený dokud o dva roky později vrah neudeří znovu a nezabije další lidi naprosto stejným způsobem. Bryce se stane hlavní podezdřelou neboť každou z obětí viděla jako poslední. Aby dokázala svou nevinu musí případ vyřešit a tak dostane tvz. ochránce a pomocníka Hunta Athalara. Společně pátrají a pravda, která vyjde najevo by je ani v nejdivočejších snech nenapadla.
  



Ztracené elfeíny

Anotace: Elfka Aphenglow Elessedilová nemá zrovna šťastný život. Tím, že se připojila k druidskému řádu, strážcům magie a magických předmětů, si totiž znepřátelila většinu ostatních elfů včetně své matky.
Když se však v rámci druidského úkolu probírá starými elfskými dokumenty, nalezne něco jedinečného. Narazí na stopu, která by
mohla vést k nalezení nejmocnějších artefaktů minulosti: dávno ztracených elfeínů. A Khyber Elessedilová, její příbuzná a Ard Rhys druidského řádu, je rozhodnutá, že je najde.
Schyluje se tedy k velké výpravě za dobrodružstvím! Jenomže ne každý je představou nalezení elfeínů nadšený. Navíc má Drust Chazhul, zákeřný premiér Federace, své vlastní plány a velmi rád by dobyl Paranor, sídlo druidů, zatímco budou jeho obyvatelé pryč.
A výprava samotná zažije věci, které rozhodně nikdo nečekal…

 




Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne