MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

22 dubna, 2022


Jak jistě víte, zvažovala jsem možnost, že bych tyto články přestala psát úplně. Na přelomu roku jsem se rozhodla, že zkusím chvíli nepsát a pak se rozhodnu. Poslední takovýto článek byl tedy v lednu a pak jsem si dala dvouměsíční pauzu. Ale na jednu stranu cítím, jak mi blog uniká víc a víc, recenze většinou sdílím jen jako vložený widget z instagramu a občas se asi budu potřebovat vykecat. A tak z toho asi udělám dost nahodilé články, ve kterých shrnu i nějaké delší období, bude-li třeba :-).

Únor

V únoru jsem si udělala několikanásobnou radost. Nejdříve jsem si pořídila svoje první bezdrátová sluchátka. Takové ty přes hlavu. No, venku s nimi asi chodit nebudu, to mi vždycky přišlo tak nějak divný, ale můžu poslouchat hudbu nebo filmy, když třeba vařím nebo uklízím a tak podobně. Ale hlavní důvod byla Maggie. Čím je starší, tím častěji má své ufňukané nálady, prostě jen leží a slyším ji, jak mrčí. Jestli z nudy nevím, ale každopádně jde to i ruku v ruce s věkem, protože začíná reagovat na nejrůznější zvuky, které ji dřív nevadily, jako myčka, tlakáč, topinkovač a tak podobně. Takže když to s ní nebudu moct vydržet, dám si prostě sluchadla :-P



Jako další radůstka pak přišla nová věc do knihovničky, do sbírky Harry Pottera. Dlouho očekávaná lampička. Původně jsem na ni čekala rok v jednom obchodě, než ji naskladní, ale nakonec jsem ji sehnala mnohem levněji jinde a teď už mi dělá radost :-D. Je fakt krásná... A taky jsem šla po dlouhé době do Levné knihy a nepřišla s prázdnou. Konečně totiž vyšly další díly v měkké vazbě od Alison Weir, která píše o Jindřichu VIII. a jeho manželkách. Pokud nevíte, je to ten král ze seriálu Tudorovci ;-).







S přicházejícím jarem jsem donutila mamku, aby konečně vytáhla puzzle, které ode mě dostala k vánocům a leželo ve skříni víc jak rok. Dokonce jsem jí pořídila i rám, ale nic ji k tomu nedonutilo, dokud jsem si nepostavila hlavu. Ale pak se z toho strhla mánie. Mámin přítel donesl ze skříně další, co tam věky leželo, takže jsme najednou skládaly další. Pak mi do práce přišly novinky a vyfotila jsem mamce krásnou chaloupku, takže se skládalo další a nakonec to skončilo tím, že její přítel chtěl jedno obzvláště těžké, které jsem skládala u mě doma. Nakonec jsme to ale musely stopnout, protože jsme toho už měly plné zuby a konstatovaly jsme, že už žádné skládačky nechceme pěkně dlouho vidět...







Březen

Březen se nevyvedl zrovna nejlépe. Většinu měsíce jsem byla doma. Druhý týden v měsíci mi začala dovolená, dlouho očekávaná, těšila jsem se po čtyřech měsících na pořádné volno. Ale co čert nechtěl. Hned druhý den dovolené mě začalo bolet v krku a nechtělo se mě to pustit. A po tom, co mi doma vyšel pozitivní test, bylo jasné, že mám utrum. Doktorka mi zjistila covid mixnutý angínou a hned jsem z toho měla tři týdny volna. Karanténa byla nudná a otravná a nejhorší na tom byly ty antibiotika, které mě totálně rozhodily a další tři týdny jsem se dávala dohromady.

Ale těšně před nemocí jsem se rozhodla, po hodně měsících zvažování, že si pořídím tablet. A jak se mi hodilo, že přišel hned první den dovolené a já měla po celou dobu uzdravování o zábavu postaráno. Primárně jsem ho chtěla na hudbu a hraní her, abych ušetřila baterii na mobilu. Ale nakonec se mi hodil i na sledování seriálů v posteli a tak podobně. Měla jsem obavu, že budu koupě litovat, že jsem utrácela za zbytečnost, ale jsem z něj nadšená...


Abych se jen neválela a nepřišla o rozum, neskládala jen puzzle, z kterého jsem měla pomalu noční můry, tak jsem pokračovala ve zpracovávání modelu, na který nebyl do té doby pořádně čas. Stále není dokončen, ale už jsem téměř před cílem. Navíc mi mamka pořídila nějaké saláty na balkon, i když jsem se zařekla, že už nic pěstovat nechci. Tak jsem je musela přesadit a starat se o ně a snažím se je nezabít .-P. Občas je mamce vyfotím, že ještě žijí a ona z toho má strašnou srandu :-D.



A konec měsíce jsem uzavřela tím, že jsem po letech zrušila svoje členství u Knižního klubu. Upřímně jsem tam za ty roky toho moc nekoupila a když, tak stejně i pro další lidi. Přijde mi, že těch výhod moc neměli a jejich klubové ceny se vyrovnají kdejakému internetovému e-shopu s knihami. Tak proč se nechat nutit do určitého počtu nákupů ročně, když se to člověku nehodí... Teď můžu v klidu nakupovat kdekoli a někde dokonce sbírám ještě slevy či body...

Na začátku března začala nová série Cizinky. Kdo kouká taky? Musím říct, že spoustu věcí si z knihy pamatuji, něco je samozřejmě pozměněné. Zatím jsem docela spokojená, i když mě teda mrzí, že šestá série má strašně málo epizod. A taky mi trošku nesedí ta situace s Claire a éterem, protože si nepamatuji, že by to tak bylo v knize a docela mi to vadí... Už zbývají jen poslední dva díly na jakékoli změny a zvraty a pak zase čekání. Snad aspoň bude brzy nová kniha. Psala jsem do nakladatelství, ale ignorují mě, tak netuším, kdy se dočkám :-(.


A to je asi všechno, na co jsem si za ty dva měsíce vzpomněla. Uvidím, jak moc vás bude tohle shrnutí zajímat a jestli budu pokračovat. Bude to prostě podle času, nálady, množství novinek a hodně nahodile :-P.

 

Články, které vyšly:




Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

2 komentáře:

  1. Ahoj, já se bezdrátovým sluchátkům bránila pěkně dlouho a pravdou je že s mým pranotebookem prostě nekámoší. Jinak mám doma dvoje bezdráty a jedny dráty má přítel, takže si to vždycky popůjčujeme dle toho jak je třeba nebo, co je nabité. Já oceňuji, když jsou bezdráty, co jdou použít i jako dráty, že tma je díra i kabel na případné propojení. Teda ty puzzle musely být slušná makačka, to klobouk dolů.

    Měj se hezky,
    Sabča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No s notebookem se mi to nepodařilo spojit, ale já to chtěla hlavně k mobilu a tabletu a tam je to v pohodě. A bohužel mě nenapadlo řešit, jestli by to šlo případně spojit šňůrou, takže to nemám...

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne