MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

30 října, 2021


Se vším tím, co se teď děje, jako jsou přípravy na vánoce a frmol v práci, jsem pomalu ani nepostřehla, jak ten říjen utekl. A jsme zase na konci. Někteří nadšenci spouští už odpočet do svátků, já jsem zatím na takové neutrální vlně. Sice mám téměř všechny dárky pořízené a tak zbývá je jen zabalit, i dokonce na to cukroví mám nakoupeno, ale ta pravá nálada jaksi ještě nepřišla. Stačí, že se teprve smiřuji s tím, jaká je venku zima a slunko už skoro není. Spíše jen samá mlha a šero. Na druhou stranu mě to slunko v poslední době strašně štvalo, protože když už se ukázalo, bylo tak strašně nízko, že oslňovalo v autě, oslňovalo i doma a musela jsem zatahovat žaluzie.


Každopádně ty vánoce letos řeším opět s předstihem, abych pak nebyla tak ve stresu. Bude hodně práce a budu potřebovat každý kousek energie na přípravy doma. A i z důvodů, jak se má všechno zdražovat. Což mě docela děsí. Někteří si vymyslí, že by mohli za elektřinu kasovat o něco víc a už jede jedna velká vlna zvýšených cen... :-( Jen kdyby se i ty výplaty pohybovaly nahoru stejným tempem...

Minulý měsíc jsem zmiňovala, že jsem si objednávala nějaké věci. Na začátku října mi došly a tak vám je už můžu ukázat, pokud jsem je už někde nezveřejnila. Jednak to byly ty modely, které jedou s cenami nahoru, takže jsem si je musela pořídit co nejdřív a do zásoby. A pak knihy, samozřejmě. Zbytek série Kate Daniels, nový díl Alfy a Omegy a po dlouhém zvažování Temné bratrstvo. Před lety jsem četla první díl a moc mi nesedl, protože jsem ještě tehdy nečetla takové ty drsné fantasy plné sprostých slov a podobně. Ale po Šedých bastardech si myslím, že už uzrál čas zkusit i něco dalšího :-D.




 




Jinak, jak už jsem psala, máme v práci vánoce v plném proudu. Strávila jsem kvůli tomu na přípravách dvě noční dvanáct a čtrnáct hodin. Takže masakr. Ale mám to za sebou. Na to se vždycky těším, jak to rychle uteče a nejtěžší část roku je rychle pryč. I když okukovat to je fajn. Líbí se mi spousta dekorací, ale těch peněz za to... Teď jsem teda v hračkách, tak i tam se koukám, jak můžu. Mám třeba v merku takové růžové jednorožčí prase :-D. Což je takový plyšák, do kterého se strkají ruce na ohřátí, když je vám zima. Máme tam toho více, želvu, sovu, psa a tak, ale to prase je prostě srandovní :-P. A taky spoustu věcí s Harry Potterem, ale tomu se musím vyhýbat, není na to doma místo.



Předposlední sobotu, kterou jsem měla volnou, jsem se rozhodla vymalovat kuchyň. Což jsem odkládala od léta. Po tom, co jsem se nadřela na pokoji, se mi do toho moc nechtělo. Ale šlo jen o jednu stěnu, tak jsem se donutila. Tentokrát jsem rušila fialovou zeď a natírala na bílou. Jednak to bylo potřeba a navíc už ty barevné zdi prostě nechci. Bílá je jednoduší, dá víc světla a navíc, když se někde něco rýpne, tak nemusím řešit barevnou malbu, ale prostě to přejedu bílou. Nejhorší je barevná zeď, kde potřebujete zamalovat uloupnutý kousek a už tu barvu nemáte. A kvůli takové trošce řešit kýbl s novou, nemá smysl. Takhle to bude jednodušší... Máte doma bílo nebo barevno? :-)

To je za říjen asi vše. Napište mi, jak jste se měli, co nového, jak se chystáte na vánoce a tak dále :-)


Články, které vyšly:




Přečteno za měsíc

Celkový počet přečtených knih: 7
Celkový počet přečtených stránek: 2202

 
Za říjen jsem stihla dočíst sérii Kate Daniels, i když mi zůstala jedna doplňková kniha, kde je hlavní aktérkou Andrea. Tu si zatím ale nechávám na jindy, protože potřebuji zase trošku přesedlat na jiné žánry, abych měla změnu. Mezitím jsem si přečetla i novou Alfu a Omegu, která mě až tak nenadchla a nějaké ty recenzáky...

  • Magie ničivá • Ilona Andrews | názor na instagramu viz níže
  • Švadlenin dar • Fiona Valpy | recenze na blogu
  • Divoký symbol • Patricia Briggs | názor na instagramu viz níže
  • Magie změny • Ilona Andrews  | bez recenze
  • Magie spojuje • Ilona Andrews  | bez recenze
  • Magie vítězí • Ilona Andrews | názor na instagramu viz níže
  • Cesta do neznáma • Theodora Stonewall, Nathaniel Wonderful | názor na instagramu viz níže













Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

2 komentáře:

  1. To teda, říjen mi strašně rychle utekl, a když jsem si to uvědomila, tak už je po prvním týdnu listopadu. :D Ale na Vánoce se dost těším, jen nemám ty dárky. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se zatím docela těším, snad mi to nic nezkazí 😁

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne