MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

27 října, 2021

 
Tak jsem se dokopala k této starší knize. I u mě na policii ležela poměrně dlouho a zlákala mě až nyní a to především svou útlostí.

Text jak takový je hodně strohý, děj okleštěný na minimum, takže v tomhle ohledu kniha moc dojmů nezanechá. Působí tak hodně slabě a jako dílo nějakého začátečníka (což nevím jestli náhodou není prvotina, tak moc jsem to nezkoumala).

Nicméně obsahová stránka mě bavila. Jednak je to hlavní hrdinka, která má určitou psychickou poruchu. Její nutkání rovnat věci a počítat už mnohé nepřekvapí, zvlášť když bydlí na takovém maloměstě. A hlavně to tajemno, to je největším lákadlem. Kniha může být sebevíc nudná, špatná nebo jazykově slabá, ale když se děje něco neznámého, temného až duchařského, určitě to naláká všechny.

A to je právě ten největší tahoun. Až do konce jsem čekala, kdo za tím stojí, co se stalo se zmizelými a tak dále. Závěr mě překvapil napůl, dalo se to předpokládat, určitá vodítka byla. Přesto jsem nečekala úplně vše. Na takovou jednohubku spokojenost. Klidně to mohlo být delší a výpravnější, vůbec bych se nezlobila. Napínání bylo fajn 😁.
 


Četli jste knihu? Jak se vám líbila?


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne