MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

13 března, 2021

Zhlédnuto #155

sobota, března 13, 2021 5 komentářů

 

Všechny filmy a seriály jsou hodnoceny po prvním shlédnutí, s odstupem času je samozřejmě možnost, že změním názor ;-) Pokud vás zajímají další mé filmové a seriálové zkušenosti, můžete  ještě více hodnocení najít na mém účtu Csfd. Pokud pro mě máte tipy na dobré snímky, neváhejte se podělit ;-)
  
   
 
Králičí nora
Typický snímek o tom, jak rodiče ztratí malé dítě a to je rozdělí. V tomto případě ale partneři mají pouto, které je nedonutí od sebe odejít, přesto mají svou krizi a vypořádávají se s ní každý zvlášť. Nenašla jsem na tom nic zajímavého ani výjimečného... A vlastně ani důvod, proč to někdo natočil...

Moje hodnocení:
 
 
Ten pravý, ta pravá
Tohle jsem moc nečekala, ale je pravda, že jsem si nečetla pořádně obsah. Celý film je o těchto dvou hercích, kteří jsou jediní, kteří za celou dobu promluví. Což by nebyl až takový problém, kdyby oba nepředstavovali totální idioty a ty dialogy nestály za úplné hov*... Vydržela jsem deset minut a moje trpělivost přetekla...

Moje hodnocení:
odpad!
 
 
Tančím, abych žil
Takový průměrný snímek, kde Antonio Banderas až tak moc nezářil, ale určitě tomu dal nějakou hodnotu. Bez něj by to nemělo ani trošku jiskry. Jde o typické téma neovladatelné americké mládeže, kterou lze zkrotit díky lásce k hudbě... No uznejte, tohle je tak ohrané a navíc vidět to v další verzi z amerického pohledu, určitě si to dovedete představit.

Moje hodnocení:
 
 
Sufražetka
Film o boji žen za svá práva. Sice tohle zpracování není až tak záživné, rozhodně mi to nic nedalo a ani příliš nebavilo, ale má své poselství a především vypráví o smutné pravdě naší historie. I když ani v dnešní době nejsou práva mezi muži a ženami úplně stejná. Nicméně díky některým obětem se máme o něco lépe...

Moje hodnocení:
 
 
Muži na stromech [seriál]
Před hodně lety jsem viděla pár dílů seriálu. A jelikož jsem po dlouhé době zatoužila po nějakém oddechovém seriálu v dabingu, sáhla jsem po tomto. Chtěla jsem to tentokrát vidět celé a ujasnit si obsah. Seriál jako takový je klasické klišé o lásce mezi lidmi, kterým to z nějakého důvodu stále nevychází. Samozřejmě je tu i spousta dalších vztahových problémů ostatních lidí, sem tam i nějaké to poučení a skryté moudro. Ale co mě asi nejvíc baví, tak ta aljašská krajina, představa odloučení od velkoměst a čistá příroda :-D.

Moje hodnocení:


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

5 komentářů:

  1. Viděla jsem dva filmy Ten pravý, ta pravá a Tančím, abych žil. S tvým hodnocením souhlasím :)

    OdpovědětVymazat
  2. Muže na stromech jsem také dříve sledovala, ale nevím, zda dokoukala, ale zřejmě jo. Sufražetka nebyla špatná, ale asi od podobných filmů očekávám, že mě zasáhnou více, ale super obsazení.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  3. Viděla jsem první polovinu Sufražetky (bohužel jsem ji nemohla dokoukat) a určitě mám v plánu podívat se i na tu druhou půlku. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Zatím jsem neviděl ani jeden ze zmíněných snímků. Manželka občas koukne na Netflix, leč máme teď spoustu práce okolo domu a na vesnici, kde bydlíme je dost mizerné připojení k internetu.

    OdpovědětVymazat
  5. ani jeden bohužel neznám a ani mě nijak nelákají :)

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne