MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

29 září, 2020

 

Na doporučení jsem se pustila do této dost nadité fantasy. Původně jsem ji na seznamu měla, ale spíše na dobu, kdy bych měla opravdu čas a chuť. No, teď ji mám za sebou a skoro po třech týdnech ji můžu zase vrátit. A to se ještě musím upřímně přiznat, že od určité části jsem dokonce začala přeskakovat.

Takže je vám už asi jasné, že žádné nadšení se nekoná. Ještě před pár lety bych to určitě hltala a byla bych z toho celá vedle. Ale za tu dobu, co bloguji, jsem přečetla hodně fantasy knih a posunula jsem se určitým směrem dál a tak pro mě není příliš důležité a zajímavé, jak nějaký mladý hrdina postupně získává své schopnosti, piluje dovednosti nebo trénuje v boji. Ne, teď už dávám přednost tomu, když se jde rovnou do akce, kdy už se řeší trošku vyspělejší věci, kdy už děj graduje, zvedá mi adrenalin, postavy intrikují a neustále jsem něčím překvapená. A pokud se mám něco dozvědět o postavě, ať je to raději formou záblesků do minulosti, než abych stovky stran četla o výcviku a šikaně na akademii...

Tahle kniha má určitě spoustu světlých bodů, zajímavé téma, pro mě lákavé draky a magii, ale je příliš dlouhá, popisná, monotónní a neúnosně pomalá. Proto jsem se většinu doby docela nudila a nutila se do čtení. Důkazem je i to, že jsem ji četla skoro tři týdny a kdybych ji měla poctivě číst celou, stránku od stránky (protože za stranou 400 jsem to vzdala a začala přeskakovat), četla bych ji ještě další tři.

Do noty se mi to tedy příliš netrefilo, škoda, že nejsem mladší a teprve na začátku své čtecí mánie, určitě by to dopadlo jinak. Takhle jsou to pro mě slabé tři hvězdičky. Moc pozitiv opravdu nenajdu...

Královna a vyslanec mezitím obešli palác a teď se dívali, jak se zástup kadetů vine městem směrem k severní bráně.

Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad:
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
Bitevní mág
Battle Mage
-
-
Peter A. Flannery
Miroslava Polová
Fantasy
2017 originál / 2020 překlad
792
Triton
978-80-7553-748-5

Anotace:
Svět podléhá spalujícímu stínu Posedlých a pouze moc bitevního mága ho může zachránit. Ale prastaré pouto mezi mágy a draky selhává. Příliš mnoho draků je černých. Černí draci jsou nepřáteli lidstva. Černí draci jsou šílení. Falco Danté je churavý kluk ve světě válečníků, a co hůř, je synem vraha. Hnán touhou porozumět svému otci se odhodlá k činu, který ho dožene na pokraj beznaděje. Najde způsob, jak spasit svou duši před věčnými plameny pekla?

Pisatel zprávy zjevně nevěděl, že žádné armády na posílení Ruaenu, města na jihu, jim už nezbyly.

Ukázka z knihy



Informace o autorovi

foto: peterflannery.co.uk

Peter A. Flannery


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

4 komentáře:

  1. Popravdě, mě docela zaujala. Hlavně kvůli tomu, že hlavní hrdina zlepšuje schopnosti. Často to mám u knih ráda. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Po tolika přečtených fantasy už očekávám něco jiného a ne tak ohrané...

      Vymazat
  2. Škoda. Jakmile jednou člověk začne přeskakovat, je to špatné. :/ Na tvém místě bych knihu také s vypětí všech sil dočetla, zásadně neodkládám rozečtené knihy...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky to nemám ráda. Když už něco začnu, tak chci znát konec...

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne