MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

27 září, 2020

Zdravím při dalším přehledu. Asi nebudu mít mnoho co sepsat, protože poslední dny byly v práci poněkud náročné a tak jsem aspoň doma měla takovou uvolněnou morálku. Popravdě si ani nepamatuji, co jsem jedla či vařila, jestli jsem uklidila a podobně. Mám v hlavě nějak prázdno. A tak mám pocit, že se toho moc nestalo a o novinky je vcelku nouze.

Takže, v práci začínají fofry. Máme tu podzim a s tím přichází spousta akcí a pomalé přípravy na vánoce. Momentálně frčí podzimní úklid, ale i dekorace a halloween. Ten já osobně moc ráda nemám, přece jen nemá s naším kontinentem nic společného. Ale prodávat se prodává. K mé hrůze jsem zjistila, že už brzy budeme chystat i pečení, takže si asi vcelku dovedete představit, jak to asi vypadá. Navíc mám dojem, že kvůli covidu se všechno letos nějak uspěchává. Asi než začnou zase případné další nařízení, ale těžko říct. I samotné vánoce letos chystáme dřív než obvykle. Ale dost o práci, mrkneme se dále...

Budu doufat, že závěr roku dopadne lépe než loni. V podstatě prosincem začal můj rok hrůzy a stále pokračuje, takže doufám, že se to začne zlepšovat. Svátky si tentokrát pokazit nenechám. I letos mám v plánu péct, alespoň nějakou trošičku. Stromek, ostatně jako poslední roky, zdobit nebudu, ale dělám si spíš takový přírodní dekor na parapet okna, na misce na stole a podobně. Po cestě z práce jsem si nasbírala nějaké kaštany, mamka se nadchla do nové sušičky a tak mám nasušené ovoce, hlavně pomeranče, které budou sloužit i na focení. Vypadají mnohem lépe než ty kupované... :-)

Ve čtení jsem mnoho nepokročila. Přečetla jsem jen historický román V nejistých vodách, který se mi líbil, takovou četbu jsem potřebovala. Ale jinak stále bojuji s Bitevním mágem. Dokonce zvažuji, že to ani nedočtu, protože mě to vůbec nebaví. Raději bych se vrhla na něco jiného z hromad, které mě ještě čekají.

Pokud netrpělivě očekáváte říjen a jeho knižní novinky, můžete se mrknout na fb, kde jsem přidala spoustu knih, dokonce přes dvě stovky. Určitě si vyberete a pokud ano, napište mi, co vás zaujalo :-). Pár tipů jsem uvedla i v článku a samozřejmě jsem se sama pochlubila novými úlovky na seznamu...

Jistě jste si všimli, že jsem na blogu v zápatí zrušila instagram. Bohužel facebook má nějaký problém se snapwidgetem, takže jsem nemohla sdílet články do různých skupin a podobně. Po několika dnech od smazání to konečně začalo fungovat, hurá. Teď se tedy snažím najít alternativu, ale zatím zbytečně. Máte nějaký tip?

Jinak od pátku do zítřka hlídám smečku u mamky. Škoda jen, že to počasí se tak razantně pokazilo. Venku je jen deset stupňů a moc příjemně není. Takže jsme všichni zalezlí doma v teple a flákáme se. Jak jinak si užívat prodloužený víkend, že? :-D Mezitím sleduji například Četnické humoresky nebo filmy, které jsem chtěla vidět už hodně dávno a taky se snažím číst, i když na to není pořádně nálada. Možná, až budu doma...  

Přikládám fotky smečky v chrápacím módu a jdu se zase nějak zabavovat. A zítra hurá do svého :-)




 

Články, které vyšly:



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne