MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

09 srpna, 2020

Tak dobrá, někteří mi psali, že je moje týdenní shrnutí baví, že si přečtou i něco jiného než o knihách a podobně. Tak já to zkusím ještě chvíli zpracovávat. Snad se teda nějaký čtenář najde a nebudu to psát zbytečně. Ale rozhodně platí, že pokud bude malá čtenost a nulové komentáře, dlouho mě to bavit nebude...

Samozřejmě je nasnadě i to, že přemýšlím nad úpravou obsahové části blogu a rozmyslím se, jak to povedu do budoucna. Blog mám už osm let (tento týden měl narozeniny) a za ty roky jsem rozjela a ukončila spoustu rubrik, hromada z toho mě přestala bavit, hromada byla toho typu, že jsem sepisovala a fotila každou blbost... A proto jsem se po letech dost omezila na počtu článků, abych to tu zbytečně nezahlcovala, některé lidi to dost odrazovalo. A nakonec i mě se líbí víc, když nepíšu něco každý den. Po takové době samozřejmě přichází změny blogové i životní a jelikož se mi zatím tak úplně končit nechce (až časem asi), tak to chce i nějaké čištění.

Minulé úterý a středu se v práci chystala akce škola. Samozřejmě padla zase spousta nervů, až jsem si potom musela domů koupit čokoládu a colu na zlepšení nálady (ach ty cukry :-P). Tyhle hurá akce s noční mi dávají zabrat nejen psychicky, ale i fyzicky. Přímo je nesnáším, protože je to dřina a taky je vidět jak funguje či nefunguje organizace a tak podobně. Prostě, kéž by nebyly takové velké akce... :-)

Jinak v práci bylo docela mrtvo. Alespoň na našem oddělení. Nějaké dovolené, nějaké nemoci a nakonec jsme tam zůstaly v podstatě dvě, takže půl dne jsem vždy trávila na směně sama. Sice je to na práci náročné, ale zase byl aspoň klid a nemusela jsem pořád někoho úkolovat, radit a pomáhat... Ale hlavně celý týden se nesl v duchu toho, že po několika letech konečně vypadnu někam mimo, i když jen na víkend.

Roky jsem nikde nebyla, protože nemám s kým jet, navíc to znamená komplikace s Maggie (chudina byla kvůli mojí noční a víkendu celý týden u mamky a moc nadšená z toho asi nebyla, teď ji mám pořád za zadkem a hlídá si mě, abych jí zase nezdrhla), ale i kvůli mým problémům s žaludkem a podobně. Neměla jsem prostě odvahu. Ale nakonec jsem mamce kývla a řekla si, že tři dny musím zvládnout. Žaludek mě samozřejmě v sobotu odpoledne chytl, takže jsem zbytek dne ležela, přišla jsem o super koleno k večeři a ještě v neděli o výlet do jeskyní, kam jsme nakonec nešly. Ale co, podívala jsem se do přírody, viděla jsem starý mlýn a dokonce i v provozu, dostala jsem se na pěkný zámek a prostě zrelaxovala... Nemám, co bych k tomu více okecala, ale měli jste alespoň možnost vidět fotky, které jsem dala do fotočlánku...


Za poslední dva týdny jsem toho teda moc nepřečetla. Program jsem měla nabitý (nebo nebyla energie) a vůbec jsem nestíhala. Jak jsem byla o víkendu pryč, tak jsem na knihu ani nesáhla. Takže jsem se opět dostala do velikého zpoždění. Doufám, že to teď přes volno zase trochu doženu. Jedinou přečtenou knihou je tedy Paní půlnoci. Rozečteno mám Pán stínů a určitě se vrhnu ihned i na třetí díl a mezitím ještě musím zvládnout recenzák dalšího Zaklínače... No mám co dělat :-D


Jelikož jsme se nedávno přehoupli přes nový měsíc, podívala jsem se na své čtecí skóre, které nedopadlo vůbec špatně. Nakonec jsem zvládla celkem šest knih a 2215 stránek... Takže za mě spokojenost a doufám, že i tento měsíc ještě něco doženu... Jak jste dopadli vy? :-)

Co je zatím asi nejvíc novinka, tak jsem si pořídila chytrý náramek. Nějak jsme se tím nechali strhnout a máme ho úplně všichni, s mamkou jsme si pořídily úplně stejné, takže aspoň si můžeme navzájem radit. Dokoupily jsme si i další náramky, ať si můžeme vyměnit barvy. Já si vybrala s názvem Lotus a je to taková světlá béžová, něco v tom stylu. Což se mi líbí víc než ta černá, která je příliš okatá (jsem totiž bílá jak stěna a hned tak lepší to nebude :-D)... Zatím jsem spokojená, sleduju hlavně počet nachozených kroků a spálené kalorie, ale mimo to mi to měří i tep, můžu si změřit stres, sleduji noční spánek, můžu na dálku ovládat hudební přehrávače včetně youtube a foťák na mobilu a spoustu dalších věcí. Mám v plánu vyzkoušet cvičení ve formě jógy (až najdu nějaké fakt dobré video na cvičení) a taky plavání... :-)


No a to je za poslední dobu všechno. Na víc si nevzpomenu, tak si myslím, že to bude bohatě stačit. Momentálně mám dovolenou, ale hlídací. Takže mamka si odjela pryč a já hlídám obvyklou zvířecí smečku... A jak se máte vy?


Články, které vyšly:


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

4 komentáře:

  1. Tak já se teda osmělím, a začnu taky komentovat :D.
    Na moje nervy taky platí sladké, teď většinou ledová káva se šlehačkou a k tomu ideálně ještě něco sladkého k zakousnutí.
    Chytré hodinky mám něco přes rok (Amazfit Bip), ze začátku jsem na nich měřila kde co, a teď cca po roce už sleduju jen počet kroků a využívám propojení s telefonem, abych si všimla, že mi někdo píše a volá, když telefon nemám zrovna po ruce.
    Jinak mi zrovna začíná dovolená, ale nějak nemám nic v plánu, cestovat nemám s kým a samotná se moc nedokopu, navíc v tomhle vedru se mi ven ani nechce. Takže to vidím na křeslo, knihy a Netflix :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak počáteční nadšení časem opadne snad u všeho. Je mi jasné, že mě ty hodinky nebudou bavit navždycky 🙂 Jinak taková proflákaná dovolená taky není špatná, člověk si tak hezky odpočine... 😁

      Vymazat
  2. držím palce ať se to v práci zlepší a je vás víc, ty hodinky jsou suprový taky máme :) já a knížky vůbec nestíhám :(

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne