MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

07 března, 2020

Top výběr

Jedinou knihou ke koupení je pro mě už klasicky Rick Riordan a jeho fantasy říznuté řeckou a římskou mytologií. Určitě si ráda zase počtu staré dobré příběhy s polobohy :-).


Hrobka nemrtvých (Apollónův pád #4)
Utrpení olympského boha Apollóna, zakletého v těle smrtelníka Lestera Papadopoulose, nekončí! Na tábor římských polobohů v Sanfranciském zálivu se chystají zaútočit všehoschopní římští imperátoři. Díky obří armádě, ochočeným nestvůrám a ničivým zbraním mohou tábor Jupiter vymazat z povrchu zemského. Navíc mají mocného spojence – ani živého, ani mrtvého, ale o to nebezpečnějšího. Pokud má tábor tuhle blížící se apokalypsu přežít, bude potřebovat Apollónovu pomoc. Přičte mu nejvyšší vládce nebes Zeus jeho statečné skutky k dobru? Odpustí mu konečně jeho selhání a vrátí mu jeho božskou existenci?


Zaujalo mě

V druhé části mám pár knih, které mě zaujaly. Mám tu například kousky, které si na seznam přidávám spíše ze starého zvyku a i když jsem se sériemi ještě nezačala, mohlo by mě to bavit. V rámci výjimek s ya například Síla bouře a Ink nebo romány ze série Poldark. U Nyxie stále váhám, protože první díl byl pro mě spíše zklamání. Pak tu mám dva thrillery, na které se určitě taky zaměřím, Ženy bez slitování a Mlčící pacientka. No a nakonec knihu od autora, kterého znám díky knize Frost a jehož knihu Leichenberg asi zkusím :-D.


Síla bouře (Sedmiříší v troskách #3)
Nechte se unášet propletenými příběhy pozoruhodných mladých bojovníků, kteří se postavili tyrance obdařené čarovnou mocí a riskují, že v nemilosrdném víru války přijdou o všechno. Potulný námořník Evan Strangward dokáže ovlivňovat počasí, vlny a vítr, ale ani jeho čarovné schopnosti ho před nelítostnou císařovnou Celestine nemůžou chránit věčně. Celestinina neúnavná armáda krvepřísežných neustále roste a Evan se vydává do Fellsu, aby království varoval před hrozící invazí. Dobře ví, že pokud se mu nepodaří královnu z rodu Šedých vlčic přesvědčit, aby se císařovně postavila, celé Sedmiříší padne, a on tak přijde i o poslední útočiště. A mezi mrtvými bude i jediná osoba, o kterou Evan v žádném případě nechce přijít. Královninu dceru, respekt vzbuzující princeznu Alyssu ana‘Raisu, mezitím proti její vůli odvážejí na východ na palubě císařovniny lodi. Lyss je možná poslední naděje, jak císařovnu porazit přímo zevnitř její přísně střežené bašty. Ve třetím díle se sbíhají složitě propletené dějové linie a znesvářené Sedmiříší se snaží sjednotit proti strašlivé tyrance.

Cizinec z moře (Poldark #8)
Roku 1810 v Evropě zuří válka a Demelza Poldarková netrpělivě čeká na návrat svého manžela Rosse, který bojuje s Wellingtonovou armádou v Portugalsku. Jejich děti již dospěly a začínají si hledat místo v životě. Klíčem k jejich vstupu do nového světa lásky a nebezpečí se stává mladý muž Stephen Carrington, jehož Jeremy zachrání před jistou smrtí během plavby na moři a který posléze zásadně ovlivní životy všech členů v domácnosti Poldarkových.Jeremy a Clowance dospěli v citlivé, charismatické mladé lidi. Technicky nadaný Jeremy se vážně zajímá o parní stroje a prožívá lásku, která podle všeho nemá budoucnost, a z Clowance se stává obletovaná dívka na vdávání, v mnohém podobná své matce Demelze. Oba upřímně milují své rodiče, ale především vztah mezi Jeremym a Rossem je z obou stran poznamenaný plachostí, která je důsledkem Rossových častých cest do Londýna nebo do ciziny, kde plní různé mise v zájmu Koruny. K důležitému životnímu rozhodnutí spějí i Rossův odvěký nepřítel, ovdovělý George Warleggan, a synovec Geoffrey Charles Poldark.

Ženy bez slitování
Tři mrtví manželé = tři osvobozené ženy? Ingrid se vzdala slibně rozjeté kariéry, aby podpořila svého manžela. Teď však zjistila, že ji podvádí. Birgitta se vyhýbá lékařským prohlídkám. Jen tak si nikdo nevšimne modřin, které na jejím těle zanechaly manželovy rány. Viktoria se přestěhovala z Ruska, aby si vzala muže, kterého potkala na internetu. Její nový manžel je ale úplně jiný, než čekala. Tři různé ženy, tři manželství plná chladu a násilí. Vyřeší to tři dokonalé vraždy?

Nyxia povstává (Nyxia #3)
Emmett se spolu s ostatními členy týmu Genesis zoufale snaží vrátit domů a získat slibovanou odměnu. Spojí se přitom s Imago, jejichž město leží po útoku Babylonu v troskách. To však bylo součástí plánu, neboť jednu věc Babylon netuší. Zdejší svět se chýlí ke svému konci.Oba měsíce Edenu spějí ke srážce, jíž už nelze zabránit. Imago zbudovali tajná odpaliště a rozhodli se vylákat Babylon na svou planetu, odsouzenou k zániku. Dokonalý plán, jenže cesta k úniku týmu Genesis je zničená. Skupina se musí rozdělit, aby v nehostinných oblastech přežila a dorazila k novému odpališti. Obě strany se snaží získat výhodu a boj se nevyhnutelně přesouvá zpět do vesmíru, kde se Emmett se svými přáteli a novými spojenci bude muset s Babylonem utkat v poslední bitvě o kontrolu nad loděmi. Pokud v ní zvítězí, pak v této neférové hře mohou jednou provždy vyhrát.
Pro Imago, jejichž svět končí katastrofou, je to jediná šance na přežití.

Mlčící pacientka
Ticho ještě nikdy nebylo hlasitější. Psychologický thriller, který přečtete jedním dechem. Nejlepší thriller roku – vítěz Goodreads Choice Awards 2019 Celosvětově prodáno přes milion výtisků Slavná malířka Alicia Berensonová měla idylické manželství. A pak jednoho dne svého muže zastřelila. Do záhadného případu nemá kdo vnést světlo, protože Alicia od vraždy už šest let nepromluvila ani slovo. Její mlčení chce prolomit psychoterapeut Theo Faber, pro kterého se na první pohled nelogická vražda stane posedlostí. Řešení se možná skrývá v jednom z Aliciiných obrazů. Je však Theo připraven zjistit pravdu?

Leichenberg
Občanská válka skončila. Mnozí se vracejí domů. Mezi nimi i Gabriel Leichenberg. Pytlák, pašerák a poslední, kdo přežil z nechvalně známé XIII. pěší – trestní jednotky nasazované do těch nejtěžších bojů a složené z toho nejhoršího, co bylo k máni – vrahů, sadistů, dezertérů, zlodějů a jiných kriminálních živlů . Má v plánu se pomstít za události, které proběhly za války v jeho rodném městě. Ovšem v cestě mu stojí nejen divoké ozbrojené bandy rabující pohraničí, jeho bývalí protivníci, kteří zatím získali moc, ale i vojensko-politická sekce (VPS), která s ním má vlastní úmysly.

Jizva (Ink #3)
Tajemství kůže Leoře ukázalo, že všechno není tak, jak se na první pohled zdá. Jiskra ji naučila, že každá mince má dvě strany. Ale teď už má Leora životních lekcí dost – chce napsat vlastní příběh. Ve výbušném finále této jedinečné románové řady se Leora bude muset poprat se svou minulostí i budoucností – a přijít na to, že to nejspíš nebude jednoduché.

Tipy na vycházející novinky najdete i zde v článku. Pokud vás zajímá větší přehled knih, pokračujte do alba, kde najdete desítky knih...


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

7 komentářů:

  1. Poldark mě už nějakou dobu láká. :) Určitě bych se do něj v budoucnu chtěla pustit.

    OdpovědětVymazat
  2. Další díl Apollóna mě těší, ale na jednu stranu i děsí, protože jsem stále nepřečetl třetí díl. Asi mám potřebu si knížky od Riordana šetřit na horší časy :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky čekám, četla jsem dva díly a zbytek budu číst za sebou až bude vše.

      Vymazat
  3. Já se rozhodně chystám na Nyxii. Dost jsem se načekala, až bude kompletní série, a teď se na ni mohu vrhnout. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Mlčící pacientka by mohla být výborná!! Jsem velmi zvědavá...

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne