MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

30 března, 2020

Měsíc s knihou - březen

pondělí, března 30, 2020 1 komentář
Původně jsem myslela, že jsem na tom s celkovým počtem hůř, úplně jsem zapomněla, kolik se mi podařilo v březnu vzít knih. Sice je to jen pět kousků, ale stránkově jsem to nahnala zase na těch bichličkách, které poslední dobou získávají moji pozornost :-).

Celkový počet přečtených knih: 5
Celkový počet přečtených stránek: 1938

Prozřetelnost ohně • Brian Staveley
Před lety jsem četla první díl, který mě uchvátil anotací a především obálkou. Nebudu nijak pitvat to, že fantasy s takovými přebaly moc neodolám. Císařovy čepele mi moc nepadly, i když si myslím, že prostě šlo jen o špatné načasování a na knihu jen neuzrál ten správný čas. Prozřetelnost ohně mě totiž neskutečně bavila a opravdu mě překvapila. Proto si myslím, že časem bude ideální re-reading všech dílů za sebou...



Králové Wyldu • Nicholas Eames
Na knihu jsem viděla takovou chválu a nadšení, spousta pozitivních ohlasů a celkové hodnocení na databázi knih mě přesvědčilo, abych to zkusila taky. Natěšila jsem se na hrdiny v 'důchodu', kteří jdou znovu do akce. Ale pravda byla nakonec jiná. Bylo to slabé, dlouhé a ne příliš dechberoucí. Obyčejná průměrná jízda, i když se velmi dobře četla. Kniha je v podstatě ukončená, i když bude i druhý díl, který, jak jsem četla je jen volným pokračováním...



Holky někdy koušou • Chloe Neill
Po dočtení dostupných dílu Mercedes Thompson jsem chtěla zkusit další podobný styl. Na seznamu jsem měla už nějakou dobu Upíry z Chicaga. Čtení je to sice relaxační a jednoduché, ale Mercy to prostě není. Je to, když to tak bohužel řeknu, slaboduché, zaměřené na pocity, vztahy a další věci, které mě ale až tak nezabaví. Žádný pořádný děj plný zvratů.



Kousnutí páteční noci • Chloe Neill
Druhý díl upírů byl o trošku lepší, ale stále tomu něco chybí. Tentokrát se řeší i nějaké upíří problémy v lidském světě a mezi jejich 'klany', ale je potřeba to něčím opravdu okořenit.



Dárce života • Miroslava Dvořáková
Nakonec tu mám českou fantasy z prostředí démonů, lidí a cestování skrz brány mezi světy. Takový mix božské a polobožské fantasy ve stylu Ricka Riordana pro trochu starší čtenáře. Rozhodně zajímavý počin, super nápad a dobré zpracování. Určitě bych v některých částech ocenila delší pasáže a jinde udělala škrty, ale jinak rozhodně stojí za přečtení.



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

1 komentář:

  1. Pěkný počet knížek jsi přečetla a samé dobré kousky. :)

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne