MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

07 listopadu, 2019

Vánoční přípravy

čtvrtek, listopadu 07, 2019 2 komentáře
Ano, i tak by se to dalo nazvat. Samozřejmě to začalo v obchodech. V některých dokonce i rekordně už v září (myslím, že i první televizní reklama byla taktéž v září), což mi přijde směšné a vhodné tak akorát na poklepání na čelíčko. Akorát tím lidi blbnou a zbytečně stresují. Největší rozjezd jsem pocítila asi v době, kdy jsme akční plochu chystali i u nás v obchoďáku. O tom, jaká to byla pakárna a totální průšvih už jsem psala a asi nemá cenu to více pitvat. Prostě po čtrnácti hodinách jsme se dostali jen lehce za polovinu práce. Po tak dlouhém a náročném dni jsem byla absolutně zničená. Sklad byl po celý týden v příšerném stavu a to je důvod, proč moje nervy pracují. A proto vánoce i docela nemám ráda.


Ano, díky své práci jsem částečně ztratila chuť nějaké svátky slavit. Denně po celý podzim a částečnou zimu tyto dny proklínám, protože vidím, čeho jsou lidé schopní. A nejen svým chováním, drzostí, tím, že zboží hází všude kde nepatří, ale tím, že člověka odrovnají a tak nemá kdy nasát tu správnou atmosféru. K tomu bych měla připočíst minimum volného času, kdy by mohl člověk shánět dárky a tak všechno řeší přes internet a pečení cukroví? Denně po večerech, když přijde ze směny.

Ale zatím mě to nezastavilo. I tak se každý rok snažím. Letos jsme se doma rozhodli, že uděláme vánoce bez dárků. Jsme samí dospělí, bez děcek a tak by bylo lepší si dny volna užít právě kvůli svátku, pohodě, abychom koukali na pohádky, povídali si a cpali břicha. Rozhodně se nebude celý den točit okolo toho, aby byl už večer a rozdali se dárky. Abychom se předháněli, čí dárek bude lepší, kdo vymyslí ten nejlepší a hlavně, nikdo nebude řešit to, že by toho druhého mohl zklamat. Ušetří se peníze, nebudou se kupovat zbytečnosti, zůstane nějaký volný čas a podobně. Radost by si člověk měl dělat po celý rok a také si vzájemně přes rok různé věci dáváme. Není tedy důvod z toho dělat takový humbuk. Nehledě na fakt, že jako člověk, který pracuje v obchodě, vidím jak se spousta věcí točí jen kolem toho marketingu a toho prodat co nejvíc a co nejdráž. A lidi se na to prostě chytnou, jako ryba na návnadu.


Cukroví letos dělám já. Nakonec se mamka rozhodla, že není nutné ho tolik mít a objednávat. Udělám tak pět druhů nebo tak a to mi přijde dostačující. Obžerství podporovat nebudeme :-D. Nákup na pečení už mám hotový, všechno mi teď leží na lince a čeká, až se pustím do práce. Doufám, že se mi vše povede a bude to vypadat i k světu. Zároveň si doma udělám i menší vánoční atmosféru tím, že mi to tu bude pěkně vonět. Cukroví na stole, nějaká výzdoba okolo... I když si každý rok říkám, kolik práce mě to stojí, zvlášť při mém pracovním nasazení, tak stejně ten bič na sebe ušiju znovu. Ale těším se, až si vykrájím a nazdobím perníčky (mám nové vykrajovačky :-P), až poslepuji linecké, udělám čokoládové rohlíčky a tak dále. Za tu práci to nakonec stojí, protože to člověk dělá jednou ročně :-).


Jsem hodně zvědavá, jak to tedy letos dopadne. Těším se i netěším. V práci mě čeká to nejhorší, doma budu stát nad plechy a zuřivě zdobit a to všechno kvůli jednomu dni. Stojí to vůbec za to? To vám každopádně napíšu až bude po všem :-P A jak se chystáte vy? Neuvěřitelně to letí a už je skoro polovina listopadu. Čas plyne rychleji než voda. Hlavně nezapomínejme, že jde o klid, pohodu a rodinu ;-)


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

2 komentáře:

  1. Tak to je fakt super nápad nedávat si žádné dárky, mě se třeba líbí myšlenka dát si jen jeden dárek... Jo v obchoďácích je to před Vánoci šílené, taky tam nerada chodím, takže plánuji větěinu přes net a zbytek sfouknout během jednoho odpoledne ... Mě vyšla na začátek prosince dovča, což je fajn, asi taky něco napeču. Tak to tam přežij s těmi zákazníky, věřím, že to tam kolikrát musí být náročné... A jinak máte pěkný vánoční prostřený stůl ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-)
      Jeden dárek jsme zkoušeli tři roky po sobě, ale nikdy to nikdo nedodržel...

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne