MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

24 listopadu, 2019

Ten týden zase tak strašně rychle utekl. Je až neuvěřitelné, jak ten čas běží. Do vánoc nám zbývá pouze měsíc. Rovný měsíc. A to je co říct, ještě nedávno byl říjen. A to ani nemluvím o tom, jak mi ty týdny splývají do sebe, protože než jsem schopná zaznamenat začátek jednoho, už je tu nový... A tak mi nezbývá, než se podívat, co se dělo tentokrát...

Hned v pondělí jsem nachystala recenzi na Dlouhé ticho od Patricie Briggs. Momentálně mi zbývá dočíst jen jednu knihu a jednu povídkovou. Ty si šetřím asi na konec roku, protože už jsem od této série potřebovala pauzu, abych si ten konec (prozatímní) více užila. Mezitím jsem si odskočila k jinému čtivu. Dočetla jsem V temnu a začala jsem číst druhého Zaklínače a to Meč osudu. Doufám, že kniha bude dost zajímává, abych v ní neležela měsíc. Mám totiž v plánu ještě další věci. Například chci udělat re-reading ilustrovaného Harry Pottera čtyřky, pak na Štědrý den budu určitě číst Vánoční koledu a tak dále...


S příchodem nového měsíce následovala série obvyklých článků. Například knižní novinky, které v prosinci vyjdou (plus album na facebooku, kde je toho více). Tentokrát je to hodně skromné, ale chápu, že jde o závěr roku, tak každý se bude snažit spíše prodávat už vydané knihy, než tisknout novinky. Dále jsem se taky podívala na kino výhled a filmové novinky. Taktéž, tolik toho nebylo. Našla jsem tři snímky, které mi padly do oka. A možná na Star Wars půjdu do kina, ale to ještě uvidím...

V mezičase jsem se snažila i lepit model. Jsem téměř u cíle a moc práce mi opravdu nechybí, ale tento týden jsem měla odpolední, hodně často až do konce zavíračky. Navíc mám asi blok v zádech, takže mě z toho chytají i migrény, což není příjemné a tento týden jsem schytala rovnou tři. Ale i tak se snažím vždycky alespoň pár dílků slepit, ať je alespoň nějaký pokrok.


Ve středu jsem měla konečně volno, tak jsem se stavila u bráchy v práci. Donesla jsem si novou lampičku na čtení (nastavitelný úhel svícení a tři úrovně svítivosti). Je nabíjecí a tak trochu i cestovní. Konečně budu moct číst i tam, kde mi moc světla nejde. Třeba v posteli mám lampičku jen na jedné straně a když se potřebuji otočit, tak nevidím na písmenka :-D. Takže mám díky tomu teď větší šanci něco vyluštit. Mimo to jsem si vzala na vyzkoušení jiné dvbt, které se ukázalo jako mnohonásobně lepší a hezčí. Minule jsem vám fotila jak vypadá menu a info o filmu, systém jak z nějakých osmdesátek. Takže se můžete podívat, jaký je to rozdíl.






V týdnu nám dorazily do práce nějaké knihy a novinky. A konečně jsem k nám dostala i něco zajímavějšího. Například box Země příběhů. Vím, že je to spíše pro mladší čtenáře, ale upřímně, občas mě takové čtení strašně zlepší náladu :-D. Původně jsem myslela, že jde o měkké vazby, protože to tak na webu Albatrosmedia vypadalo, takže jsem si říkala, že uvidím jak to bude vypadat. Ale v momentě, kdy jsem viděla, že jsou to pevné vazby, bylo jasno. Padla jsem do pasti, z které není cesty ven a nutně to musím mít :-) A pro ty, kteří si nevšimli na facebooku, tak jsem psala, že příští týden od pátku do neděle by v marketu Globus měly být kupony 30% slevy na knihy. Jakmile se mi do ruk dostane nový leták, tak vám to pro jistotu ještě vyfotím :-)

Včera jsem pro nějakou aktivitu vydala článek s hodnocením filmů. Jsou tam tedy jen tři a jeden seriál, ale do konce roku už asi nestihnu kouknout na něco nového, protože času není mnoho a když už budu mít nějaký volný, skončím spíše u pečení cukroví nebo u nějaké knihy.

A to by mělo být asi vše. Dneska mě čeká další odpolední a zítra konečně volno. Jak já se těším. Tak užívejte neděle a brzy zase ahoj :-)

Přírůstky

  • Meč osudu



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

4 komentáře:

  1. Já už mám od Ježíška slíbený ilustrovaný Ohnivý pohár, tak se moc těším, až si ho prohlídnu (na re-reading asi nebude úplně čas, ale aspoň prolistovat to, to bude super. :))

    OdpovědětVymazat
  2. Jééé Zaklínač <3
    Jinak teda na tu Zemi příběhů taky koukám, vážně je někdy super, přečíst si něco takhle hezky odpočinkového a milého přečíst. :-)

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne