MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

20 října, 2019

Konečně volný víkend a navíc moc hezká neděle. Po včerejší oblačné sobotě dnes vykouklo naopak sluníčko, takže toho člověk ihned využil. A navíc mám zrovna volnou chvilku, tak jdu sepsat přehled týdne... :-)

Už jsem se tak trochu předpřipravila a sestavila jsem přehled novinek na listopad, který najdete na facebooku. Do konce měsíce, jakmile bude čas, ještě jednou sjedu všechny informace a album doplním a navíc udělám i obvyklý článek s pár tipy. Zatím se tedy můžete podívat na album a zbytek dodám. Vybrali jste si už něco? :-) A nebudu trčet jen u knih a rovnou dodám, že jsem si zkoukla i přehled filmových novinek a tak jsem našla čtyři zajímavé snímky. Nejvíc mě láká Ledové království 2...

V týdnu jsem se konečně dočkala, dorazil mi čtvrtý díl Harry Pottera v ilustrovaném vydání (navíc jsem dostala zdarma i záložku ve stejném stylu, takže ji nechám uvnitř). Je to nádhera a navíc už i mnohem širší vazba. Jsem zvědavá, jak bude například vypadat poslední díl. Určitě si nachystám i minirecenzi na tuto knihu, ale nejdříve až tak za čtrnáct dní, jelikož teď budu mít v práci vánoční fofry a tak nebude moc energie...


Ve stejný den mi došla i další kniha Nepoznané proroctví, od autorky jsem měla slíbenou papírovou verzi knihy, kterou jsem recenzovala jako e-book. Dostala jsem ji i s věnováním, za což moc děkuji :-)



Konečně jsem po delší době dočetla další knihu. Na recenzi jsem měla Město lží. To mě sice bavilo a bylo velmi originální, ale nějaké menší nedostatky sem tam byly. Ale jde o autorčinu prvotinu, takže jsem lehce přivřela očko. Jinak momentálně čtu Proroctví Kristíny Hlaváčkové, což mě upřímně moc nejde. Proto jsem si taky včera vzala další díl Mercy a to Stříbrnou relikvii, protože to potřebuji trošku prokládat něčím zajímavějším... A co čtete vy?




Filmům v poslední době věnuji méně času, tím pádem chvíli trvá než něco nastřádám. Ale podařilo se mi zkouknout  od posledního přehledu sedm filmů a to na vydání stačí. Jaké to byly a jak se mi líbily, to najdete v článku. A co mi doporučíte vy?

Při jedné příležitosti jsem u televize dokončila obrázek z omalovánek Cizinky. Jakmile začnou dlouhé zimní večery a nebudu mít moc náladu na čtení, trošku opráším malování. Je to fajn relax :-)


V pátek se u mě stavila na chvíli mamka a pomohla mi otočit puzzle, abych ho mohla podlepit a nechat konečně zarámovat. A co se nestalo, ten chybějící dílek, nad kterým lamentuji snad dva měsíce, byl nalepený z druhé strany. Takže puzzle je konečně zase celé a úplné, jen ho odvézt k rámaři. A už aby zase viselo na stěně, v kuchyni na stole mě tak akorát vytáčí. Toť k té veselé příhodě. Odpoledne jsem zkoušela vyrábět želé medvídky a žížaly. Vzhledově moc pěkné, akorát to chce ještě vylepšit recept. Zkusím nějaký jiný nebo z lepších surovin. Každopádně jíst se to dá :-D

Dneska jsem zajela k mamce na předzimní kontrolu auta, rovnou jsem si ho i hezky umyla a mamčin přítel mi i trochu zamaskoval všechny ty škrábance od lidí, co prostě neumí parkovat. Jinak jsme byli hlavně na zahradě, uklízelo se, chodilo kolem zvířat, opekli jsme poslední špekáčky a tak podobně.





Prací vás tentokrát zatěžovat nebudu, byl to opravdu náročný týden a já bych nejraději stále spala, jak jsem unavená. Nebudu už ani víc zdržovat čímkoli jiným. Už si sedím hezky doma. Jdu chvíli natírat model a pak odpočinek s knihou. Snad jste měli taky fajn víkend. Mějte se hezky a zatím čauky... :-)


Přírůstky

  • Harry Potter a Ohnivý pohár 
  • Nepoznané proroctví

facebook | twitter | knižní instagram | osobní instagram | pinterestbloglovin  


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

8 komentářů:

  1. Na Harryho se těším, až ho uvidím na živo, ale ještě chvíli si počkám, páč ségra ho dostává k Vánocům.
    A ty špekoně? Tak ty upřímně závidim! :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Harryho Pottera dostanu až pod stromeček, tudíž si na něj musím ještě dva měsíce počkat. Nicméně jak pořád všude okolo vidím ty fotky, nemůžu se dočkat, až si ho konečně prolistuju. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Taky se na dvojku Frozen neskutečně těším! Trailer vypadá dobře a doufám, že tam nezapomenou na Hanse :'D Ilustrovanému Harrymu zatím úspěšně odolávám, ale je to fakt krásné vydání. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jsem ráda, že kniha dorazila v pořádku. Děkuji za zájem ji vůbec vlastnit, nesmírně si toho vážím, stejně jako tvého času a recenze, která byla pro mé revize velmi podnětná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ráda objevuji české autory. Díky je rozhodně oboustranné :-D

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne