MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

13 října, 2019

Shrnutí týdne #273

neděle, října 13, 2019 2 komentáře
Ahojky při nedělním ránu, které u nás vypadá teda dost podzimně, až skoro zimně. Venku chladno a mlha a jen pár lidí, kteří prostě umírají hlady a vidím jak pořád spěchají do obchodů pod barákem. Pro mě to byl týden rekonvalescence. Jednak jsem skončila s dovolenými a hezkých pár měsíců si žádnou neužiju a jednak jsem se na Humbooku tak dorazila s jídlem, respektive nejídlem, že jsem se dávala týden do kupy.

Nícméně si všímám, že začíná být tlak ohledně vánoc všudypřítomný. Začalo to asi reklamami v televizi a to dokonce už někdy v září, stále jich přibývá a navíc už nám to začíná i v práci. Včera přišlo první zboží a teď už to bude docela frmol. Příští týden chystáme vánoční pečení a samozřejmě jsem neodolala a hned jsem si něco schovala :-P. A za dva týdny dekorace, což znamená noční a hodiny a hodiny chystání. Snad to nebude jako loni, kdy jsem byla v práci přes patnáct hodin... Škoda, že tohle zákazníky nezajímá, kolik je zatím práce, pak by se třeba aspoň někteří z nich nechovali jako hovada, že...

Každopádně jdeme na přehled, ať nezdržuji. První dva dny týdne jsem měla výjimečně ranní, takže to mi uteklo vcelku rychle, zvlášť když jsem se musela ještě adaptovat na změny, co proběhly. Odpoledne se jako vždy neslo v duchu čtení. Snažila jsem se dočíst Boží hrob, který prostě neměl konce. Ať jsem se snažila sebevíc a konec mohl klidně být nejlepší z knihy, strašně se to táhlo. Ale nakonec jsem ho pokořila a mohla se pustit na nové čtení. Recenze už dávno visí na blogu, tak můžete porovnat s vlastními názory.


Zbytek týdne už jsem měla odpolední do zavíračky, takže aktivita trošku opadla, protože ráno se mi obvykle nechce na počítači sedět a přemýšlet co psát. Nicméně jsem se donutila konečně dopsat článek s oblíbenými animáky, který jsem měla rozepsaný asi měsíc a pořád se mi nechtělo do dokončení. Ale zakousla jsem se, abych měla konečně i něco jiného než jen knižní článek. Moji oblíbenou topku animáků máte k dispozici a určitě budu ráda za další tipy :-).

V pátek jsem sepsala i akce a soutěže, i když do těchto článků mám poslední dobou míň a míň tipů. Tak se snažím sdílet i odkazy přímo na facebooku, tak doufám, že si něco vyberete... K tomu už možná budou přibývat posty na nový svět knihy, který je sice ještě za dlouho, ale ono to zase uteče jako voda. Domnívám se, že je to první zveřejněný zahraniční autor, který přijede a pro příští rok je to oblíbená Shari Lapena. Třeba do té doby taky něco přečtu a pak se na autorku půjdu podívat :-). Pokud vás bude zajímat info, které postupně budu sbírat, tak budu používat tyto dva hashtagy - #hostsvetknihy2020, #svetknihy2020...

V týdnu mi už došla i poslední podepsaná kniha od Jaye Kristoffa, kterou mi poslala Terka. Chudák musela vystát frontu, kterou jsem vzdala. Každopádně i poslední autogram je doma a článek z Humbooku je aktualizovaný, takže se můžete mrknout.



Jinak momentálně čtu Město lží, což je dost zajímavá kniha, která se čte naprosto lehce. Jsem v polovině a zatím popravdě čekám, kdy konečně dojde k něčemu velkému. Ortel žádný zatím vydávat nebudu, protože opravdu netuším, co tam ještě bude. Ale ráda bych ji dočetla co nejdříve a pustila se do posledního recenzáku a pak konečně zase moje knihy ze zásob :-P.


A to je asi z tohoto týdne všechno.. Mějte se hezky a brzy zase hoj ;-)



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

2 komentáře:

  1. To zní jako náročný týden ;) :)Budu držet palce ať ten předVánoční shon dobře zvládneš bez újmy jak na fyzickém tak na duševním zdraví. PS: Někteří lidé budou pořád hovada... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nebylo to tak zlé, to hrozné teprve přijde... a už se připravuji na kvanta čokolády na nervy, protože to přes vánoce jinak nejde :-D

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne