MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

02 října, 2019

Září se mi stejně jako předchozí měsíc hodně líbilo. Je neskutečný rozdíl, když má člověk šťastnou ruku na výběr knih a dokáže tak přečíst mnohem více, než když má smůlu a narazí na něco, co čte dva týdny. A já nerada odkládám knihy, většinou se snažím jim dát šanci a nějakým způsobem dojít na konec, doufat v lepší rozjezd.


Jako první tu mám další knihy Patricie Briggs do sbírky. Dovezla mi je blogerka Ari, která se po cestě na dovolenou stavila za mnou a dovezla mi hromádku, kterou mi vyzvedla u jedné prodejkyně. Já jsem člověk od přírody nedůvěřivý, takže nemám moc ráda obchodování s cizími lidmi :-D. Byla jsem tedy ráda, že byla možnost takhle vyjednat osobní předání.



Pak tu mám jeden nákup v podobě Smrtící bílé. Sice jsem si nebyla jistá, zda do knihy chci jít, jelikož jsem zatím zvládla jen Volání kukačky, ale nakonec jsem se ukecala, že ji vezmu.


A následují samé recenzáčky. Otrokyně citů je start nové spolupráce s Fantom Printem. Dostala jsem na výběr z několika knih, na první pokus jsem četla všechny, co mi nabídli, v druhém kole jsem si zvolila tuto. Dále mám od Hostu Město lží a od Palmknih Boží hrob, který právě čtu. Na začátku měsíce jsem od nich dostala i Poutníka, čarodějnici a červa, protože jsem chtěla knihu zkusit, než si ji koupím. A jsem ráda, že jsem to udělala, protože jsem byla docela dost zklamaná. Ale více najdete v recenzi, viz odkaz na konci článku.





A knihou zdarma od Dobrovského je tentokrát Cestující. Jde o knihu z druhé světové války, takže je na mém seznamu na úplném konci. Válečnou literaturu moc nemusím a rozhodně to není čtivo, které bych vyhledávala.


Toť vše... A kolik máte nových knih? Kolik knih jste stihli přečíst?

Celkový počet nových knih: 8 papírových, 4 e-knihy



Září Celkově rok 2019
Koupené z vlastní kapsy: 7 42
Narozeniny, vánoce, svátek, za šablonu, výhry, za kupony, darované, co není z mé kapsy: 1 26
K recenzi: 4 25


Přečtené knihy

V září jsem zvládla přečíst devět knih. Na počet stránek to není nic úchvatného, protože šlo tentokrát spíše o hubeňoury, ale i tak jsem ráda. Na fotce vidíte jen ty papírové, protože nebudu jednotlivé e-booky fotit :-).



Celkový počet přečtených stránek: 2692



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

3 komentáře:

  1. Ta statistika na konci článku je dost dobrý nápad. Já si takhle loni dala předsevzetí, že si za rok nepořídím víc než dvacet knih, a dlouho se mi to dařilo držet, ale ono pak máš dvě knížky tam a tři knížky sem a najednou máš nových přírůstků třeba čtyřicet. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo. Já už se snažím omezovat jen v nových sériích, dokud nebudu mít stávající celé :-D

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne