MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

31 října, 2019

Měsíc s knihou - říjen

čtvrtek, října 31, 2019 4 komentáře
Mám tu nachystaný nový přehled za knižní měsíc. A jelikož nám začíná už hezká zima a brzká tma, bude to znamenat i období tmavých fotek focených pod lustrem a bleskem :-P. Bude to utrpení, ale pořád lepší mít nějakou fotku než žádnou... Co se týče nových knih, tak začátek podzimu se pěkně povedl a tak tu mám trošku větší hromádku :-D


Začnu tedy bohatými nákupy. Jako první jsem si předobjednala Zjizveného krále. Využila jsem akce se slevou 25%, poštou zdarma a ještě jsem ke knize dostala podepsanou kartičku, kterou jsem si do knihy vlepila. Ten samý případ byl o něco později i s novým ilustrovaným Harry Potterem, kde jsem dostala navíc záložku ve stejném stylu. :-)



Letos jsem se poprvé podívala na Humbook. Moje pocity jste si mohli přečíst v reportu, proto to tady nebudu už znovu rozvádět. Každopádně, abych nejela domů na prázdno, pořídila jsem si snad jedinou knihu, která není sérií a to konkrétně Zrcadlo, zrcadlo.


Poslední nákup, který jsem si zrovna dneska vyzvedla, tak tři chybějící díly od Mercedes Thompson. Takové nervy jsem měla z toho, že sérii nikdy nedám dohromady, ale nakonec se očividně podařilo přemluvit nakladatelství, protože v jednu dobu se sešlo hodně dotazů a prosíků, a tadá, je dotisk :-D.




Recenzáky byly jen dva a to Dračí oheň - Proroctví a Ta lepší z nás. V prvním případě najdete na blogu i recenzi, druhou knihu teprve začínám, tak jsem zvědavá, co se z ní vyklube...



A na závěr tu mám nějaké knihy zadarmiko. Jako první jsem měla od autorky slíbenou knihu i s věnováním, Nepoznané proroctví. E-knihu jsem četla někdy loni tuším, autorka mi pak nabídla, že mi jeden výtisk pošle. Byla ale nějaka komplikace s domluvou s třetí stranou, nebudu to pitvat, každopádně kniha přišla nečekaně a bylo to opravodvé překvapení. Druhá kniha byla dárek k objednávce knih Patricie Briggs. Což mě taky potěšilo, protože jsem po knize pokukovala a takhle jsem ji dostala zadarmo...



A ještě nějaké e-knihy, které byly v akci zdarma, takže zase nějaké nové 'žrádlo' pro čtečku. Ale upřímně se mi to v tomto světle nechce fotit, kromě jedné knihy to stejně nejsou nějaké hitovky, tedy pro mě. Tak alespoň takto vyjmenované - Myšlenkové mapy, Tajný deník Hendrika Groena, Osudové okamžiky Československa, Hledá se doprovod! a Hon na mrtvého.

A to už je opravdu všechno. Tentokrát mám hodně nových kousků, ale o to větší radost z nich mám. A jak dopadl váš měsíc?

Celkový počet nových knih: 10 papírových, 5 e-knih



Říjen Celkově rok 2019
Koupené z vlastní kapsy: 6 48
Narozeniny, vánoce, svátek, za šablonu, výhry, za kupony, darované, co není z mé kapsy: 7 33
K recenzi: 2 27


Přečtené knihy

Tento měsíc jsem měla docela dost 'brzdících' knih, které mě nebavily na sto procent a tak mi jejich čtení zabralo více času.  Tím pádem nemám až takový seznam, jak jsem si původně přála...


Celkový počet přečtených stránek: 1983



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

4 komentáře:

  1. Krásne knižné kúsky, osobne sa teším najmä na Zjizveného krále, už aby vyšiel aj v slovenčine :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak já na něj ještě nepůjdu, až bude celá série, takže si ještě počkám :-D

      Vymazat
  2. Hezké přírůsky - máš toho za říjen dost.
    Tentokrát jsem ani já nelenila, a mám (na sebe) slušnou hromádečku :-D

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne