MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

11 srpna, 2019

Když se ohlédnu zpět, tento týden docela ušel. Byl sice takový lenošivý, především po práci (tam lenošit nejde), ale i pohodový. Hodně jsem četla a taky jsem blog zahltila články, tak doufám, že jste to nějak se mnou přežili :-D.

Jak jste si jistě všimli, měla jsem teď v poslední době trochu mánii po Patricii Briggs. Už jsem byla odhodlaná, že si dám dokupy alespoň sérii Alfa a Omega a na zbytek se vyprdnu. Když jsem totiž brouzdala webem, našla jsem sotva polovinu Mercy. Tak jsem se s tím smířila, nechtěla jsem to dál řešit, ale pak přišla kolegyně s inzerátem, kde bylo nabízeno hned sedm knih. A spadla jsem do toho znovu. Ne nadarmo tomu říkám závislost :-P. Takže momentální skóre je, že mi v Alfě chybí jen jeden díl (ten jsem teď četla jako recenzní e-knihu), z Mercy mám doma tři díly, dalších šest mám zamluvených a tři sháním. Ještě to zabere spoustu času, ale budu doufat, že nakonec to dám nějak dokupy.




Nad hledáním jsem strávila opravdu hodně času, takže jsem toho kromě čtení jinak moc nezvládla. Abych to upřesnila, tento týden jsem přečetla hned několik knih. Štvanici, Loviště, Dvojí spravedlnost a Smrtící žár. Nevídané skóre... Klidně bych jela dál a dočetla i prozatím poslední díl série, ale cítím, že už potřebuji pauzu, takže si zatím odskočím ke dvěma dílům Skleněného trůnu, abych to už měla za sebou a pak se vrátím. Dnes začínám s Věží úsvitu.


Ve středu pokořil blog sedm let, byla to dlouhá cesta, spousta práce a usílí, mnoho článků, stovky komentářů a celkově velká jízda za knihami. Napsala jsem takový malý vykecávací článek, kde jsem popsala své začátky i průběh a k tomu přidala i soutěž o e-knihy. Tak mrkněte... Už teď můžu poděkovat všem hezkým vzkazům a přáním, které jste mi dosud napsali, díky :-)

Mimo sbírání knih Patricie Briggs jsem si koupila dva kousky. Království popela, které jsem netrpělivě vyhlížela, abych uzavřela kapitolu jménem Skleněný trůn. Už se těším. U Dobrovského probíhá akce, kde jsem si dokoupila poslední Shannaru za 69 korun, což mě také potěšilo (za tu cenu mají celou trilogii). No a nakonec mám za nákupy e-knihu zdarma a to v podobě Lorda Johna... :-)



Co se týče Humbooku, tak jsem se vyjádřila i na facebooku. Bohužel letos pro mě není výběr autorů dost atraktivní, abych byla ochotná vychodit 1400 za cestu přes půl republiky a vstup (bez dalších nákupů). Musel by se stát zázrak a přijet na poslední chvíli opravdu někdo vyjímečný. Ale dost pochybuji. Prodej lístků začíná za tři dny a pak už to bude raz dva vyprodané... Takže ani letos nakonec nenajdu chuť tuto akci zkusit. To si raději za ty peníze pořídím knihy, budu z nich mít větší radost... Ale všem, kdo se účastní přeji krásný zážitek a budu se těšit na reporty ;-)

Ještě zmíním, že jsem si koupila silikonové formičky na želé bonbony, žížaly a medvídky. Pokud má pro mě někdo rady a tipy, tak sem s nimi, chtěla bych to brzy vyzkoušet :-D A tím zřejmě končím, nemám co bych vám ještě vykecala. Tak se mějte hezky a pěkný zbytek neděle :-)


Přírůstky

  • Jasným plamenem
  • Dlouhé ticho
  • Ohnivý dotyk
  • Bouří prokletá
  • Smrtící dotyk
  • Lord John a důvěrná záležitost
  • Království popela
  • Shannarova píseň přání

facebook | twitter | knižní instagram | osobní instagram | pinterestbloglovin  


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

6 komentářů:

  1. To ti držím palce se sháhněním zbývajících dílů, abys měla kompletní sérii. :)
    Jinak souhlasím, že Humbook letos s autory je trochu slabší. Ale tak či tak si jej nenechám ujít, je tam pár věcí, na které bych opravdu chtěla zajít. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vám všem budu závidět a budu se těšit na Svět knihy :-D

      Vymazat
  2. Teda ty jedeš, to já už přes dva měsíce nečetla, nějak není čas a když je tak není chuť.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takový blok si ani nemůžu dovolit s těmi všemi resty :-D

      Vymazat
  3. Věž úsvitu mě moc nebavila, což mě překvapilo, protože Sarah J. Maas zbožňuju a Chaola jsem měla dřív docela ráda. Na Království popela se ale těším.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věž zrovna čtu a je fakt dobrá. Moc se mi líbí :-)

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne