MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

09 srpna, 2019


Neustále se posouvám a už jsem u třetího dílu. Tentokrát je děj zasazený o pár let později, nejsem si jistá jestli byl řečený přesný údaj, ale asi dva roky. Možná trošku víc. Autorka tak poskočila, aby vynechala události, které se týkaly vystoupení vlkodlaků na veřejnost. Na jednu stranu by to mohlo být zajímavé, ale na druhou i hodně zdlouhavé a zbytečně by tím sérii brzdila. Každý si jistě dovede představit, jaký chaos to z počátku mohl být, ale my můžeme přeskočit na to důležitější.

Takže jsem docela ráda, že tuto část vynechala a věnovala se i něčemu dalšímu. První kniha byla taková seznamovací, s prvky romantiky, o tom, jak se Charles a Anna potkali a dali dohromady a také o tom, jak jejich budoucnost nemusí být úplně růžová. V druhé knize své vztahy utužovali a navíc řešili komplikace spojené s existencí jejich světa plného mytických bytostí a nejrůznějších tvorů. Šlo o to ukázat jejich sílu a schopnosti. V této knize se stále tematika točí okolo této dvojice a jak jejich vztah postupuje a vyvíjí se, ale zdaleka nejde o to nejdůležitější.

Jak už jsem psala, lidský svět ví, že nejsou sami, a že existují i další predátoři. Samozřejmě jejich soužití může mít tenké hranice a jednou z možností, jak vycházet, je spolupráce. Charles a Anna tedy nabídnou své znalosti a dovednosti a pomáhají FBI chytit sériového vraha. To je samozřejmě přivede i do nečekaných situací, kdy musí bojovat o život. Při čtení jsem měla pocit, jako bych četla detektivku, takže to byla příjemná změna a já neměla pocit monotónnosti, který obvykle mám, když čtu nějakou delší sérii. Dokonce jsem byla dostatečně dlouho napínaná a čekala jsem, kdo je pachatel. Autorka to přede mnou dokázala vcelku dobře skrýt a až v podstatě před koncem, jsem měla prvního podezřelého.

Konec knihy mě dost zarazil a tak jsem zvědavá, co dalšího mě čeká. Bylo to napínavější než dosud a navíc vzniklá situace docela ohrožuje budoucnost. Nedokážu tedy déle čekat a musím zjistit, co hrdiny čeká. Je to tak čtivé, originální a závislácké. Navíc ten počet stránek je úplně ideální. Hurá na další dobrodružství :-).

Alfa na ni poprvé pohlédl a zamračil se. Chřípí se mu zachvělo, jak se snažil zachytit její pach − bylo by nemožné odlišit ho od ostatních pachů okolo, byla ale cítit jako omega.

Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad:
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
Dvojí spravedlnost
Fair Game
Alfa a Omega
3
Kateřina Niklová
Fantasy
2012 originál / 2013 překlad
256
Fantom Print
978-80-7398-210-2

Anotace Databazeknih.cz:
Poté, co vlkodlaci vystoupili na veřejnost, si nemohou dovolit špatnou publicitu. Přestupky, které by se v minulosti daly přehlédnout, musí být nyní tvrdě potrestány. Jenže napětí ze špinavé práce, kterou Charles pro otce odvádí, si na něm vybírá krutou daň. Hrozí, že z kata se stane oběť…
Takže když FBI požádá smečku o pomoc
s případem sériového vraha, jsou Charles a Anna posláni do Bostonu, v naději, že Charlese změna práce zklidní.
Oba brzy zjistí, že nejen poslední oběti byli vlkodlaci. Někdo si bere na mušku jejich druh. A Anna s Charlesem ze sebe udělali cíl…

Charles byl pokaždé neklidný, když se měnila, když viděl, jak trpí, a věděl, že jí nemůže nijak pomoct. Chvíli přecházel sem a tam, pak si sedl, pustil televizi a nedbale přepínal kanály, dokud mu Anna, opět v lidské podobě, nevzala ovladač z ruky a televizi nevypnula.

Ukázka z knihy

Informace o autorce

foto: patriciabriggs.com

Databazeknih.cz: Američanka Patricia Briggs (1965) píše od roku 1990. První román, Masques, jí vyšel v roce 1993. Kniha neuspěla a autorčina sotva nastartovaná kariéra málem skončila dříve, než začala. Druhý román, Steal the Dragon (Riallina hra), se naštěstí prodával mnohem lépe a získal příznivé ohlasy i u kritiky. Kariéra autorky se tak pomalu rozbíhala a s každým dalším titulem stoupal prodej i počet fanoušků.
Rostoucí popularita knih Briggsové, spolu se schopností tvořit živé, přesvědčivé postavy, inspirovala nakladatele k tomu, aby autorku požádal, zda by nezkusila napsat moderní městskou fantasy. Briggsová výzvu přijala a podepsala smlouvu na knihy, jejichž hlavní hrdinkou se stala Mercy Thompsonová.




Knižní téma | Mercedes Thompson & Alfa a Omega • pinterest



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

2 komentáře:

  1. Tahle série mě moc neláká, i když tvá recenze je zajímavá a kladné hodnocení dost motivující. Ale pokud sáhnu po nějaké fantasy sérii, asi to bude něco trochu jiného. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pro mě je to právě změna, protože většina fantasy co čtu, tak je o magii, královstvích a tak podobně

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne